Het verdwenen woud – Matthew X. Dyer

Geplaatst op 6 december 2022 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Het verdwenen woud – Matthew X. DyerHet verdwenen woud door Matthew X. Dyer
Uitgever: Iceberg books | November 2022
Genres: Fantasy, Sciencefiction, Young Adult
Aantal pagina's: 480
ISBN: 9789083167695
Uitgave: Paperback
Source: Recensie-exemplaar
Goodreads
three-half-stars

'Het verdwenen woud' is een spannende young adult fantasy-roman van Nederlandse bodem, een episch avontuur in een fascinerende wereld.

Op Nomos, een wereld vol zwevende eilanden, veroorzaakt de 15-jarige Sascha een serie steeds heftigere rampen. En dat doet hij met opzet. Zijn acties brengen de hele samenleving tot aan de rand van de afgrond. Een samenleving die nog kampt met de gevolgen van een mysterieuze explosie die eeuwen geleden de mensheid bijna wegvaagde. Maar niemand weet dat Sascha met zijn onbezonnen acties vecht tegen een groter gevaar dan Nomos ooit heeft gekend. Om zijn wereld te redden onderneemt de jongen een gevaarlijke reis en onthult een groot geheim.

Een goed sciencefictionboek op z’n tijd kan ik zeker waarderen, dus toen ik de kans kreeg Het verdwenen woud te lezen en recenseren, zei ik ja. Het beloofde een avontuurlijk verhaal te worden met de YA elementen die ik kan waarderen en een flinke dosis fantasy.

Het verdwenen woud, een ya fantasy met sciencefictioninvloeden én van Nederlandse bodem, beloofd een avontuur van epische proporties in een bijzondere wereld. Deze wereld, Nomos, bestaat uit allemaal zwevende eilanden. Elk eiland heeft z’n eigen functie en op die vliegende stukken steen, wonen de mensen die nog over zijn na een ramp, die eeuwen geleden heeft plaatsgevonden. De 15-jarige Sascha brengen de samenleving wéér tot aan de rand van de afgrond. Het erge? Hij doet het met opzet. En dat is niet voor niets…

Met Het verdwenen woud hoef je je niet te vervelen. Er gebeurt zo ontzettend veel! Dit maakt het boek spannend en meeslepen, maar het vraagt je ook om goed bij de les te blijven. Er zijn namelijk ook behoorlijk wat verschillende vertelstemmen en ook nog eens wat tijdssprongen.

Soms vond ik dat wel pittig, dat gespring. Ik wilde dan liever langer bij een personage blijven. In een bepaalde tijd. Sommige stukken voelde ook niet perse nodig, al snel ik wel waarom de auteur ze geschreven heeft. Soms is het echter beter deze stukken voor jezelf te houden. Ik snap dat je verdieping wilt bieden aan je verhaal, maar het moet in mijn beleving wel een functie hebben.

Desondanks had het verhaal een lekker tempo en bevatte het voldoende spanning. Ik vond het niet lastig om het boek steeds op te pakken, omdat de wereld me bleef boeien. Vliegende steden spreken immers tot de verbeelding en je vraagt je als lezer constant af wat er vroeger is gebeurd.

Al met al is Het verdwenen woud een interessante fantasy met veel actie en een interessante wereld. Als je graag een nieuwe wereld wil verkennen, dan is dit boek een goede optie!

three-half-stars

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.