Het transport – Ted Polet

Geplaatst op 4 maart 2021 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Het transport – Ted PoletHet transport door Ted Polet
Uitgever: Uitgeverij Palmslag | 2020
Genres: Thriller
Aantal pagina's: 288
ISBN: 9789493059610
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Tijdens een zeiltocht op de Waddenzee vinden vader en zoon Brouwer het lichaam van een verdronken jongeman, drijvend in een reddingvest. Diezelfde avond, nadat ze zijn aangekomen in Harlingen en een verklaring over het incident hebben afgelegd aan de marechaussee, komt een jonge Russische vrouw aan boord vragen naar de drenkeling. De raadsels over dit tragische voorval stapelen zich op, maar na thuiskomst lijkt hun leven aanvankelijk weer zijn normale loop te nemen. Schijn bedriegt echter, want vader en zoon blijken verstrikt geraakt in een web van internationale vrouwenhandel, intimidatie en moord, waar de autoriteiten pas op reageren als er meer slachtoffers zijn gevallen.

Ik lees natuurlijk echt superveel young adult en fantasy en tja, soms moet ik ook toegeven dat er veel op elkaar lijkt. Daarom vind ik het belangrijk om zo nu en dan wat anders te lezen. Het transport was zo’n boek. Ik ontving het boek in ruil voor een recensie en had eigenlijk geen idee wat ik kon verwachten.

Gerd en Tijs zijn dol op zeilen, maar als ze op een tocht op de Waddenzee het lichaam van een verdronken jongen vinden, weten ze niet in hoeverre dit hun leven zal gaan veranderen. Voor ze het weten raken ze verwikkeld in Russische internationale vrouwenhandel en proberen ze de vluchteling Irina te helpen: ondanks al het gevaar.

Vanaf de allereerste pagina wist ik dat auteur Ted Polet verstand had over wat hij schreef. Het zeilen werd zo overtuigend beschreven dat ik meteen het gevoel had dat ik zelf ook op die boot stond. Als je denkt dat het daardoor droge kost werd: absoluut niet. Ted Polet heeft een fijne en vlotte schrijfstijl die me meteen wist mee te sleuren.

Ja, soms werd er wat hak op de tak gesprongen – waar ik best wel aan moest wennen – maar over het algemeen las het heerlijk weg. De spanning werd goed opgebouwd, waardoor ik echt werd meegesleept. Dit was een fijn uitstapje naar een ander genre!

In een hoofdstuk worden meerdere verhaallijnen besproken: hierdoor wordt er dus af en toe naar andere personages gesprongen of van perspectief gewisseld. Hoewel ik het fijn vond dat het duidelijk was dat Gerd (de ik-persoon) de hoofdrol had, vond ik het soms dus lastig. Niet elk perspectief interesseerde me evenveel, hoewel ze wel echt een functie hadden in het verhaal.

Ik heb Het transport uiteindelijk met veel plezier gelezen. Meer dan ik in eerste instantie had verwacht moet ik toegeven. Dit ben je op zoek naar een realistisch en goedgeschreven thriller, waarin vrouwenhandel centraal staat, dan is dit boek zeker een aanrader.

three-half-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.