Het staat (niet alleen) in de sterren – Bente de Bruin

Geplaatst op 11 juni 2022 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Het staat (niet alleen) in de sterren – Bente de BruinHet staat (niet alleen) in de sterren door Bente de Bruin
Uitgever: Harper Collins | April 2022
Genres: Non-fictie
Aantal pagina's: 272
ISBN: 9789402709698
Uitgave: Paperback
Source: Recensie-exemplaar
Goodreads
four-stars

Bente de Bruin werkt als astrologie-expert voor Cosmopolitan en helpt je op weg om je geboortehoroscoop te ontcijferen – zonder moeilijke woorden of zweverig gedoe.

Want astrologie is hot. Steeds meer mensen duiken in deze wondere wereld en komen er algauw achter dat er veel meer is dan alleen dat ene sterrenbeeld. In plaats van één sterrenbeeld heb je er opeens een paar. En o ja, de stand van de planeten zegt ook weer iets over je…

Als je je voor het eerst in astrologie verdiept, stuit je misschien op termen die je nog niet kent. Maar laat je daar niet door afschrikken: Bente legt alles duidelijk uit en laat je zien hoe je deze kennis kunt gebruiken om de wereld om je heen beter te begrijpen. Bovendien is het erg leuke materie die je allerlei inzichten over jezelf en anderen kan opleveren.

Astrologie heb ik altijd wel fascinerend gevonden, maar echt snappen? Nee. Al die tekens en huizen en dan zo’n ingewikkeld diagram? Ik snapte er helemaal niks van. Ik weet alleen nog dat iemand ooit had gezegd dat mijn horoscoop interessant was met zo veel tekens in dezelfde sterrenbeelden en dat de maan een grote rol in mijn leven speelde (ik ben geboren tijdens een volle maan). Ik hoopte dan ook dat Het staat (niet alleen) in de sterren me zou kunnen helpen eindelijk eens wijs te worden van mijn horoscoop!

In Het staat (niet alleen) in de sterren neemt Bente de Bruin je op toegankelijke wijze mee in de wereld van horoscopen. Stap voor stap beschrijft ze hoe je je eigen horoscoop (en die van anderen) kunt lezen en interpreteren. Het boek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken, zodat niet alles in één keer op je af komt.

Ik vond Het staat (niet alleen) in de sterren een heel toegankelijk boek. De grote hoeveelheid informatie overweldigde me niet, omdat je stap voor stap, planeet voor planeet wordt meegenomen. Ze legt duidelijk uit waar welke planeer voor staat en hoe de stand ervan tijdens je geboorte van invloed kan zijn op jou al mens.

Bij dit soort thema’s ben ik soms een beetje bang dat het te zweverig wordt. Of een ‘dit is zo algemeen dat het op iedereen kan slaan’. Van beiden had ik geen last. Het bleef concreet, maar werd ook specifiek. Natuurlijk niet dusdanig dat mijn hele persoonlijkheid in het boek ligt, maar ik kan me wel in een aantal zaken vinden. Vooral als je alle puzzelstukjes bij elkaar legt.

Niet alleen leerde ik eindelijk mijn horoscoop lezen. Ik leerde ook waarom bepaalde gebeurtenissen zoveel invloed op me hadden. En waarom de saturn return een grote indruk op mijn leven heeft gehad toen deze in mijn leven kwam. Nu denk ik echt: duh. Fascinerend gewoon!

De schrijfstijl van Bente is prettig, al hadden er soms wat minder Engelse woorden – waar gewoon prima vertalingen voor bestaan – in mogen staan. Half Gen-Z praat en typt al half Nederlands en Engels en soms stoort me dat een beetje. Toen ik het ook in dit boek tegenkwam vond ik dat een domper. ‘In control’ is echt niet nodig.

Al met al vond ik Het staat (niet alleen) in de sterren een super interessant boek. Ik ga het zeker nog een aantal keer openslaan om te herlezen. Het was een interessante, toegankelijke en leerzame leeservaring.

four-stars

Tags: , , ,

Divider

One response to “Het staat (niet alleen) in de sterren – Bente de Bruin

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.