Het Mes van de Sluipmoordenaar – Sarah J. Maas

Geplaatst op 19 november 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Het Mes van de Sluipmoordenaar – Sarah J. MaasHet mes van de sluipmoordenaar door Sarah J. Maas
Ook door deze auteur: Throne of Glass
Serie: De Glazen Troon #0.5
Uitgever: Boekerij | Juli 2020
Genres: Fantasy
Aantal pagina's: 397
ISBN: 9789022590638
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Celaena Sardothien is Adarlans meest gevreesde sluipmoordenaar. Officieel ligt haar loyaliteit bij Arobynn Hamel, meester van het Sluipmoordenaarsgilde, maar in werkelijkheid vertrouwt ze alleen haar collega Sam. In deze vijf verhalen, die zich afspelen vóór De glazen troon, volgen we Celaena op vijf gevaarlijke missies, van afgelegen eilanden tot woestijnen vol vijanden, waar ze vecht om slaven te bevrijden en zich te wreken op tirannieke heersers. Maar er is één probleem: deze missies gaan recht in tegen het beleid van Arobynn Hamel. En op verraad staat de allerhoogste straf…

Geen voorkennis van de serie vereist, dus perfect voor nieuwe lezers

Het is echt jaren geleden dat ik samen met Rob een weekje op de camping stond en ik een stapel boeken las, waaronder The Assassin’s Blade. Boek 1 en 2 waren toen net uit in het Engels en dat leek me een perfect moment om de novelles te lezen. Nu is onlangs eindelijk de vertaling van deze bundel in het Nederlands verschenen onder de titel Het mes van de sluipmoordenaar.

Celaena Sardothien werkt voor Arobynn Hamel, de meester van de sluipmoordenaarsgilde en is Adorlans’ meest gevreesde moordenaar. Celaena heeft geleerd niemand te vertrouwen, behalve haar collega en geliefde Sam. Het mes van de sluipmoordenaar bevat vijf verhalen die zich afspelen voor de Glazen Troon en laten je kennismaken met Celaena, verraad en allerlei interessante personages.

Vaak voegen novelles niet zo veel toe. Vroeger dacht ik dit ook een beetje van deze bundel korte verhalen. Ik wist toen natuurlijk nog niet welke kant het boek op zou gaan: deel 3 was nog niet uit namelijk. Nu blijkt dat deze bundel behoorlijk veel informatie levert voor de laatste paar delen. Er komen namelijk een groot aantal personages langs die uiteindelijk een grote rol in het verhaal spelen. Het was daarom alleen al heel fijn om Het mes van de sluipmoordenaar te kunnen herlezen.

Het boek bestaat uit vijf losse verhalen die zich voor de reguliere serie afspelen. Je zou dit boek eerst kunnen lezen, maar ook eerst de eerste twee delen van de serie kunnen lezen. Wel raad ik aan de novelle vóór het vijfde deel te lezen.

De verhalen omschrijven steeds een avontuur van onze favoriete sluipmoordenares en ook zit er een rode draad die alle verhalen met elkaar verbind. Je komt er ook allerlei personages tegen die later in het verhaal een (belangrijke) rol hebben. Juist omdat ik de hele serie al ken en deze novelle ook al had gelezen, was het juist tof om te zien dat we veel al hadden kunnen zien aankomen!

Als er toch een minpunt aan het boek te vinden is, is dat ik heel erg merkte dat dit een van haar eerste boeken is. Zowel verhaal- als schrijftechnisch loopt het minder lekker dan haar nieuwe werk. Dat is echter niet gek: alle auteurs ontwikkelen zich. Het is niet slecht, maar als ze het nu zou schrijven was het vast beter. En zat er veel meer seks in. True story.

Ben je fan van de serie? Dan raad ik zeker aan dat je Het mes van de sluipmoordenaar ook leest.

four-stars

Tags: , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.