Het IJzerzwaard – Julie Kagawa

Geplaatst op 15 maart 2022 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Het IJzerzwaard – Julie KagawaHet IJzerzwaard door Julie Kagawa
Ook door deze auteur: De IJzerkoning
Serie: The Iron Fey: Evenfall #2
Andere boeken in deze serie: De IJzerraaf
Uitgever: Harper Collins | Februari 2022
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 368
ISBN: 9789402709919
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Het sensationele tweede deel in The Iron Fey: Evenfall-trilogie.

Ooit werd elfenprins Ash verbannen uit het Winterrijk omdat hij het waagde met de sterfelijke Meghan te trouwen. Nu staat hij voor nog grotere uitdagingen. Hun zoon Keiran wordt vermist. Heeft dat iets te maken met de eeuwenoude vijand die is opgestaan en de wereld van de fae bedreigt? Er ontstaat paniek ver het kwaadaardige wezen dat bij iedereen die met hem in aanraking komt het slechtste naar boven brengt.

Ash, Meghan en hun vrienden hebben geen idee hoe ze dit kwaad moeten bestrijden. Maar als zij het niet tegenhouden, zal de chaos die de wereld al begint te verdelen de overhand nemen en alles oorgoed kapotmaken…

De duisternis komt naderbij in het tweede deel van Julie Kagawa’s spannende fantasytrilogie: The Iron Fey: Evenfall.

Toen De IJzerraaf – jaren na de Iron Fey boeken – verscheen, was ik in eerste instantie mega hyped. Om vervolgens best teleurgesteld te worden. Puck vond ik zo’n fantastisch personage.. maar het hele boek voelde als een soort herhaling. Een geforceerde herhaling. En ik baalde zó! En toen verscheen Het IJzerzwaard en begon het toch weer te kriebelen. Wat als… Gelukkig kreeg ik de kans het boek te lezen en THANK GOD! Julie Kagawa is terug, en HOE!

Ash werd verbannen uit het Winterrijk omdat hij met de sterfelijke Meghan – de IJzerkoningin – trouwde. Nu wordt hun zoon Keiran vermist en de wereld van de fae bedreigt door een nog onbekende vijand. Ash, Meghan, Puck en hun vrienden moeten snel uitzoeken wie dit kwaad is en hoe ze het moeten bestrijden. Voordat het te laat is…

Ik heb altijd enorm genoten van de Iron Fey serie. Daarom baalde ik zo dat het vorige boek niet in mijn straatje paste. Haar andere boeken vond ik aardig, maar niks kon tippen aan Meghan, Ash en Puck. Ik was daarom wel een beetje huiverig om aan dit boek te beginnen. Ik wilde zo graag dat het zou werken, maar ook niet te hard van stapel lopen.

Gelukkig bleek mijn angst totaal ongegrond. Het IJzerzwaard las vanaf de allereerste pagina verslavend. Waar ik Puck’s POV in het vorige boek enorm geforceerd vond, was dat gevoel bij dit boek compleet verdwenen. Dit verhaal wordt namelijk verteld vanuit Ash. Ash is zakelijker en serieuzer, waardoor ik nergens het idee had dat er geforceerd grappig gedaan moest worden. Het verhaal voelde hierdoor natuurlijker en de grappen díe Puck maakte, landde veel beter. Dit was fijn.

We keren in Het IJzerzwaard terug naar NimmerNimmer en ontmoeten tevens weer wat oude bekenden van de serie. Kenzie en Ethan bijvoorbeeld. Het was wel gek om te ervaren dat zij nu ook volwassen zijn. Sowieso, alle personages zouden nu een soort van volwassen moeten zijn. Ik stelde me dat voor en toen klopte het plaatje niet helemaal met de vertelstem. Dat vond ik een van de weinige minpunten. Als de hoofdpersonages tieners waren was het zo veel overtuigender overgekomen. Maar goed.

Het IJzerzwaard bracht me jaren terug en zoog me mee in een trechter van nostalgie. Ik vond het heerlijk en ik vond het prachtig. Dit boek liet precies zien waarom ik zo verliefd werd op de serie en waarom Nimmernimmer nog altijd genieten is. Hopelijk is het derde deel weer net zo leuk. Want Julie Kagawa is wat mij betreft helemaal terug van weggeweest!

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

One response to “Het IJzerzwaard – Julie Kagawa

  1. Gelukkig heb jij ervan kunnen genieten. Ik vond De IJzerrraaf ook niet denderend, want ik vind Puck heel irritant. Echter vind ik deze hele serie niet goed, ik heb meer met de andere boeke van Kagawa. Ik heb deze in het Engels geluisterd en was wel blij dat het vanuit Ash wordt verteld. Ik mis alleen wat ontwikkeling van de serie, maar wellicht ben ik er gewoon overheen gegroeid. Mijn eerste kennismaking met deze auteur waren Talon en Schaduw van de vos, dan aan The Iron Fey beginnen is niet zo handig geweest.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.