Het eerste YA event in 2 jaar tijd.

Geplaatst op 29 september 2021 door Emmy in Evenement / 0 Comments

En wat had ik het gemist!

Wauw

Op zondag 26 vond in Tivoli Vredenburg in Utrecht voor het eerste in 2 jaar tijd weer het eerste Young Adult boekenevent plaats. YALFU is een onderdeel van ILFU en beloofd een dag voel gezellige ontmoeten te worden. Er was een podiumprogramma met diverse (internationale) auteurs, een gezellige markt en een signeersessie.

Al een week van te voren was ik er druk mee bezig. Ik moet een interview voorbereiden, producten inpakken en nieuwe producten klaarmaken voor mijn Letters & Lights kraampje. Voor dit laatste werkte ik onder andere samen met drukwerknodig. Ik maak en ontwerp al mijn producten natuurlijk zelf, dus voor mij is het essentieel om drukkerijen te vinden die mijn ontwerpen kunnen afdrukken. Ik wilde mijn Tiny Witches meteen uitbreiden en zo kwam ik op het maken van een schriftje.

Het schriftje is lekker dik geworden met glad, blanco papier aan de binnenkant. Hierdoor is hij niet geschikt voor elk materiaal, maar heb je wel alle ruimte om creatief aan de slag te gaan. Zo heb ik al gehoord dat jullie hem als journal, schoolschrift of notitieboekje gaan gebruiken. Ik heb er ook voor gekocht om beide kanten te laten bedrukken. Zo heb je Leabhar aan de ene kant, en Pumpkin Spice aan de andere kant!

De levertijd was echt supersnel en de schriften kwamen precies op tijd binnen om nog mee te kunnen naar YALFU. Zo konden jullie voor het eerst echt kennismaken met de eerste vier Tiny Witches. En wie weet maak ik er ooit nog eens een boek van!

Oke. De voorbereiding koste dus best wel wat tijd, want ik wilde wel van alles wat meenemen en een goed overzicht houden van de producten. Ik maakte een lijst en had meer dan 300 producten mee. WOW.

Op zondagochtend reden we naar Utrecht. Ik was zenuwachtig en verzette mijn gedachten door lekker hard mee te bleren met mijn muziek. Eenmaal aangekomen verliep het soepel: van twee jaar geleden wist ik nog precies hoe alles werkte en we kregen ook nog eens een fijne plek toegewezen. Volgende keer neem ik twee tafels, want alles een plek geven was nog een heel gepuzzel! Ook fijn: Rob kon de auto wegzetten dit keer.

Zelf had ik namelijk om 12.00 uur een interview met Ciara Smyth, de auteur van De falling in love montage welke je binnenkort kunt lezen op mijn blog. Het was heel gezellig en ik ben dankbaar dat ik dit weer eens mocht doen!

Gelukkig had Rob in de tussentijd mijn stand afgemaakt. Zo lief! Want zodra de mensen binnenkwamen, drongen ze zich voor onze stand samen. Wauw. Zo dankbaar, maar ook wel overwhelming. Er werd flink verkocht en ik vond het zo fijn om te merken dat iedereen mijn producten waardeert.

Na een uurtje geloof ik werd iedereen naar de zaal gestuurd voor het podiumprogramma. Hiervan heb ik zelf niks meegekregen, maar ik heb gehoord dat het erg leuk was. In de pauze had ik weer wat klanten en na het tweede gedeelte stond iedereen in de rij voor een handtekening. Hieraan merkte ik wel verschil met de vorige keer: mensen bleven minder plakken waardoor wij ook minder te doen kregen. Gelukkig had Rob ondertussen eten en drinken gekocht.

Het laatste gedeelte ging heel snel: het was lekker kletsen, verkopen en gezellig doen. Helaas heb ik geen Supernerd verkocht, maar wel heel veel kaarsen. Dankjulliewel! Uitgeput kwam ik zondag thuis en ben ik maandag de hele dag bezig geweest met de administratieve verwerking.

YALFU was heerlijk, ondanks al die prikkels. Het is zo fijn dat er weer evenementen zijn en dat wij boekenfans weer samen kunnen komen. Ik zag veel oude bekenden, maar ook nieuwe gezichten. Hopelijk tot de volgende keer!

Ben jij wel eens op een boekenevenement geweest?

Tags: ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.