Het dagboek van een #boektober deelnemer #4

Geplaatst op 29 oktober 2015 door Emmy in Persoonlijk / 7 Comments

22 oktober: Toffe dingen bespreken met de uitgever

Vandaag heb ik een afspraak met Sandra en Kirsten van Best of YA. We bespreken een aantal leuke ideeen en plannen voor de toekomst en ik mag mijn mening over een aantal dingen geven. Het is zo tof dat mijn mening wordt gewaardeerd. Ik krijg echt het gevoel dat ik kan meedenken en dat ik daardoor ook kan groeien. Het was een heel fijn gesprek met mogelijk nieuwe deuren voor de toekomst de klaar staan om geopend te worden. Spannend!

Vervolgens moest ik naar mijn werk, want met alle nieuwe benoemden zouden we intervisie hebben. Daar bespreken we alles waar we tegenaan zijn gelopen in de eerste acht weken van onze nieuwe baan. Ik vond het erg leerzaam en nuttig.

In de trein lees ik een groot stuk van Op het randje. Ik ben er met mijn hoofd niet helemaal bij (veel leuke en interessante gedachten vullen mijn hoofd), dus lees ik niet zo snel. Rond een uur of 7 ben ik thuis en ga ik lekker voor de tv zitten. Ik kijk Expeditie Robinson. Jammer dat het een beetje soft is dit jaar.. ofzoiets.

23 oktober: Iets met ijzerdraad, nieuwe schoenen en een tof event. En Sushi.

Hoewel ik het boek van gisteren nog niet uit heb, besluit ik toch andere boeken mee te nemen in in de trein. Vandaag moet ik namelijk veel reizen en wachten. Ik geef vandaag maar één les, het derde uur, maar was er wel al het eerste uur. Op mijn werk ontbijt ik, teken ik wat en zet ik spullen klaar. En ok, ik lees mijn eerste boek van deze week uit Out there, waarvan de schrijfster vanmiddag bij het VIBevent zal zijn.

Mijn les eindigt een beetje bitten door een ongelukje. Helaas heb ik het niet gezien omdat ik werkstukken weg aan het zetten was, maar het kwam er op neer dat er een leerling naar de EHBO moest. Handvaardigheid is zo’n vak waarbij we met gereedschappen en materialen werken die nu eenmaal pijn kunnen doen en de drukte van ‘bijna vakantie’ zorgde voor wat onzorgvuldigheid bij de kinderen. Kan gebeuren. Rustig blijven is het belangrijkste. Na mijn werk loop ik (op mijn nieuwe schoenen) naar het station, waar ik een trein zie wegrijden. Bummer, nu moet ik 40 minuten wachten op de volgende. Ik begin in Nachtuilen, welke ik vlak voor Amsterdam uit heb. Nice. Daar meet ik een hele groep met mede boekbloggers, want we zijn door LS Amsterdam uitgenodigd om langs te komen bij het VIB event. VIB (Very imporant books) is hun nieuwe YA fonds en dat beloofd echt wat te worden.

Foto 23-10-15 15 05 52

Tijdens het event kwamen er verschillende mensen iets vertellen. De focus lag best op vloggen, wat best lastig is in de boekenwereld. Ikzelf heb wel een onderwerp waarover ik zou kunnen vloggen (heb ik al eens gedaan), dus ik denk er een beetje aan dit weer te gaan doen. Ook de schrijfster van Out there, Manon Spierenburg kwam vertellen. Ik had het boek al uit, dus ik vond het extra leuk. Als laatste kwam de hoofdredacteur van 7days en kidsweek wat vertellen. Dit had voor mij weinig toevoeging omdat zij bloggers zoeken die op de middelbare school zitten en vinden dat boekrecensies vooral feitelijk moeten zijn. Tja, jullie weten dat ik juist enorm veel waarde hecht aan persoonlijke meningen in recensies, omdat dit een recensie juist aantrekkelijk maakt om te lezen. Maar he, dat is mijn mening. Achteraf konden we nog gezellig borrelen en kregen we een goedgevulde goodiebag. Oh en kei leuk: mijn recensies hingen op de wall of fame (zoals ik het maar even noem)

outthere

Foto 24-10-15 09 54 33

Vervolgens sprak ik af om met mijn zusje sushi te eten. Jum. Het was heerlijk. Ik zat zoooo vol. Op de terugreis had ik veel vertraging en begon ik in liefdesbrieven aan de sterren. Thuis was ik op.

walloffame

24 oktober

Ik heb hoofdpijn. Vandaag schrijf ik een aantal blogjes, doe ik boodschappen en lees ik een stukje in op het randje. ’s avonds kijk ik een paar afleveringen van How I met Your Mother en daarna game ik een paar uurtjes. Echt een weekend dag.

25 oktober In de trein lee

Yay, nog steeds weekend. En een uurtje extra! Ik werk eerst aan de header voor Annabel, daarna lees ik Op het randje uit en daarna kijken we de nieuwe aflevering van Supernatural. Ik besluit dan aan de slag te gaan met het huishouden, want dan heb ik komende week echt vakantie. Yes.

’s Middags lees ik liefdesbrieven aan de sterren uit. Ik vond het een heel tof boek, maar had toch net iets meer verwacht? Maar dat is mijn relatie met contemporary.

26 oktober: dag mannelijkheid

7:13: Yay, mijn vakantie is nu echt begonnen. Ik ben de eerste paar dagen echt vrij-vrij. Nou ja.. vandaag moet ik eerst met Arach naar de dierenarts, vandaar dat ik vroeg op ben. Hij verliest zijn mannelijkheid vandaag in verband met Ember. Wel een voordeel: ik heb een hele dag om bijvoorbeeld lekker te gaan lezen. Oh.. en te brainstormen voor de Boeken Adventskalender natuurlijk!

17.51: Ik had vandaag een heel productieve dag. Allereerst zit Arach nu weer lekker op schoot. Hij doet wel een beetje zielig, maar dat mag. Ik heb vandaag een poster voor de BAK gemaakt, wat blogjes getypt en een nieuw zelfportret gemaakt. En natuurlijk al wat leuke dingen bedacht voor tijdens de adventskalender. De eerste mailtjes van sponsoren zijn al binnen. <3 Daarnaast heb ik een deel gelezen uit Zigeunergebroed. Hoewel het een dun boekje is, lees ik er best langzaam in. Ik denk niet dat ik hem vandaag uit krijg, want straks spelen we weer Dungeons and Dragons. Morgen weer een dag.

27 oktober: doe niks nuttigs

Ken je dat, van die dagen dat je geen centimeter opschiet met dat geen wat je wil doen? Vandaag was zo’n dag. Ik begon de dag met het uitlezen van Zigeunergebroed. Was wel aardig, maar ik vloog er niet echt doorheen en ik raakte een beetje in een dipje.  Ik maakte een avatar voor Tim, deed boodschappen (en vergat de helft) en typte wat blogjes. Verder gewoon niks. WAAR IS DE TIJD!? Ergens zou ik graag wat meer met creativiteit doen, vooral nu ik vrij heb.. maar ik weet niet wat ik wil maken.. en ik heb geen linopers. Ik <3 lino. Maar ach.. er zijn belangrijkere zaken?

Foto 27-10-15 15 18 27 Foto 27-10-15 15 03 45

Foto’s maken ging wel eens gemakkelijker…. Nou ja.. op naar morgen. Hopelijk ben ik dan wat productiever.

28 oktober: love my job

Altijd als ik vakantie heb of extra vrij, heb ik minder zin om te lezen. Of ligt het eraan dat ik niet echt iets aan het lezen ben waarvan ik zeg: OMGGGG ZO FANTASTISCH. Nou ja. Ik begon de dag best vroeg en ben meteen achter photoshop gaan zitten. Gisteravond kreeg ik namelijk een mailtje of ik voor iemand een header wilde maken, dus dat ben ik meteen gaan doen. Daarna ben ik gaan bloggen en met andere dingen bezig geweest. En zo nu en dan las ik een hoofdstukje uit In memory, A tribute to Sir Terry Pratchett, welke ik ter recensie heb gekregen. Ik ben er echter niet voldoende met mijn hoofd bij om een lange tijd achter elkaar te lezen.

Foto 28-10-15 10 40 08

Deze week las ik (uit): Out there, de nachtuilen, op het randje, liefdesbrieven aan de sterren, zigeunergebroed en een stukje van In memory.Dat brengt mijn totaal van boeken in #boektober dus tot 30. Ik denk dat ik de 32 totaal dus wel ga halen.

Volgende week weer een dagboekje.. ik weet alleen nog niet welke dag mijn vaste dagboek-dag gaat worden. Hierin ga ik ook mijn nieuwe boeken opnemen, waardoor de ‘gelezen in’ en ‘new in’ blogpost dus zullen verdwijnen. De ‘TBR’ en ‘verschijnt in’ zullen voor alsnog wel gewoon maandelijks terugkeren. Tot volgende week!

Tags: ,

Divider

7 responses to “Het dagboek van een #boektober deelnemer #4

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.