Het dagboek van een #boektober deelnemer #3

Geplaatst op 22 oktober 2015 door Emmy in Boeken, Persoonlijk, Uncategorized / 6 Comments

De herfst is mooi

Een foto die is geplaatst door zonenmaan (@zonenmaan) op

15 oktober
Vandaag ben ik een soort van vrij… Ik ga vanmiddag mijn moeder’s auto ophalen voor de Best of YA sleepover van morgen en moet boodschappen doen en mijn lessen voorbereiden (oh, en de workshop natuurlijk), maar verder heb ik niks. Ik begin de dag echter super gefrustreerd, omdat ik merk dat ik post niet binnenkrijg. Elke maand is het wel weer raak en mis ik wel weer iets. Hoe dat kan?! Het is me een raadsel. Het gaat nu om 2 boeken en nu zou je kunnen zeggen; ‘Emmy, je krijgt toch al genoeg boeken binnen?’. Ja, dat klopt.. maar het gaat om recensie-exemplaren. Boeken waarvan ik heb beloofd een recensie te schrijven. Daarnaast interview ik van een van de boeken dinsdag de schrijver. Beetje kneuzig als je het boek niet hebt he? Zucht.. ik moet zo maar wat gaan doen, anders gaat die spanning mijn lijf niet uit. Vanmiddag in de trein ga ik Eve lezen.. misschien lees ik zo nog in Six of Crows. Wil er zo graag in beginnen.
20:44: Expeditie Robinson kijken. Ben net thuis van het ophalen van de auto. Heb ik de trein Eve gelezen en een stukje van Orana. Ik ben een beetje kortaf want ik ben moe. Ga zo lekker douchen en dan mijn bedje in. Morgen gelukkig niet mega vroeg op, omdat ik met de auto kan.

16 oktober.
Vandaag was een dag van Murphy’s law. Alles wat fout kon gaan, ging fout. Ik vergat mijn tas met al mijn sleepover spullen en kwam daar achter toen ik bijna op mijn werk was. Op mijn werk besloot ik rustig mijn workshop nog even door te lezen en de spullen voor mijn les klaar te zetten om te kalmeren. In mijn tussenuren ben ik op en neer gereden, om vervolgens mijn telefoon thuis aan mijn oplader te laten hangen. Ik kon wel janken. Niet alleen voelde ik me ontzettend gestrest over het feit dat niemand nu wist waar ik nu uithing, ik was ook best bang dat er wat zou gebeuren terwijl ik in niemandsland stond. Gelukkig bleek die angst wel onterecht, maar de hele ervaring leerde me wel hoe afhankelijk we eigenlijk van die krengen zijn geworden. Eenmaal op mijn werk stuurde ik Esmee snel een berichtje en mailde ik mijn vriend. Van mijn voorgenomen ‘lekker lezen in mijn tussenuren’, kwam natuurlijk niks terecht.
Na werk sprong ik (een kwartier later dan gepland in de auto). Drie files en een ‘reed ik nu een fietspad op? Kak, nu moet ik achteruit met dit busje’ situatie later kwam ik rond 17.20 aan in het hotel. Ik kon meteen door naar mijn workshop. Even voelde ik me weer ontzettend gehaast, maar ik besloot het gewoon te doen en ik ben op zich wel tevreden hoe het ging. Daarna kon ik eindelijk even rusten… En tja.. meer van de sleepover kunnen jullie natuurlijk hier lezen.
’s avonds ging ik wat eerder terug naar de kamer om lekker te douchen en eindelijk een paar hoofdstukjes te lezen. En dus begon ik eindelijk in Zuster van de duisternis.

17 oktober
Vandaag was een dag vol reizen. Nadat ik om half 4 in Rhenen aankwam om de auto terug te brengen, miste ik op een minuut na de trein. Prima, had ik al verwacht. Meer leestijd. Ik sloeg dat dikke boek open (terwijl er een kippenhok uit Groningen naast me aan het tetteren was) en besloot al snel dat ik zo in de trein zou overstappen op de Koningin en de favoriet. Geloof me, Terry Goodkind heeft een episch verhaal neergezet, maar ik irriteer me dood aan zijn herhalende schrijfstijl. Ik beleef er niet zo veel plezier meer aan omdat ik denk dat dit boek de helft korter had gekund als het wat vlotter was beschreven. Elke pagina wordt er naar mijn beleving wel iets herhaald wat we al eerder hadden kunnen lezen. Het voelt haast als een geforceerde opvulling. Maar goed, ik ging er al vanuit dat ik wat langer over dat boek zou doen. Ik had lekker een 1e klas kaartje (zo’n 2=1 ding) en ging heerlijk rustig zitten. Ik las mijn voorgenomen de Koningin en de favoriet en vond dit leuk en vermakelijk, maar niet perse een toevoeging. Ik had er toch wat meer van verwacht, ook qua extra’s. Maar het was een welkome afleiding. In mijn volgende trein las ik nog een paar hoofdstukken van mijn dikke epische fantasy. Thuis deed ik niks meer. Batterijtje leeg.

18 oktober
Vandaag is de boekpresentatie van Buddy’s nieuwe boek, oog om oog, welke ik al eerder las. Ik zou naar voren komen tijdens de presentatie, dus ik moest er wel zijn natuurlijk! Met Monica sprak ik af eerst naar de Primark te gaan en Katja en Manon bleken hetzelfde idee te hebben. Super leuk en gezellig om hen allemaal weer te zien! In de trein las ik weer Zuster van de duisternis en ik schoot weer een 100-tal pagina’s op. Ik ben nog niet eens op de helft. Een wonder. Op de terugreis was de trein kei vol, dus besloot ik weer eerste klas te gaan zitten. Aan die luxe wil ik wel wennen, hoor! Ik hoop dat ik nog zo’n kaartje heb, dan gebruik ik hem de 31e. Al met al heb ik deze week nog niet heel veel boeken verslonden. Gelukkig had ik mijn doel van 16 al gehaald. Maar zal de 32 lukken? Ik denk het niet. Ach. Volgende week heb ik herfstvakantie.. dus wie weet? Foto 18-10-15 15 07 15
19 oktober
8.02: Een nieuwe dag, een nieuwe week. Ik besluit meteen lekker aan de slag te gaan met mijn blog, zodat ik de rest van de dag andere dingen kan doen. Zoals Puber Leaks lezen, want ik interview Paul morgen. Ik lees echt van alles door elkaar en heb deze week nog niet zo veel boeken uit. Maar eigenlijk vind ik dat nog niet eens zo erg. Ik wist dat dit ging komen, want Zuster van de duisternis is een dikkerd. Met veel detail. En een schrijfstijl vol herhaling. ’s morgens werk ik voornamelijk aan mijn blog. Ik had nog wat boeken liggen waarvan er nog geen recensie was verschenen. Toen deed ik boodschappen en plande ik in mijn hoofd alvast de rest van de week in. Vervolgens tijdens de lunch Puber leaks gelezen, waarvan ik de schrijver morgen ga interviewen. Ik stel meteen wat vragen op. Ben heel benieuwd morgen! Daarna tijd voor wat huishoudelijk klusjes.
18.32: Mijn vriend is vanavond niet thuis, dus ik heb de avond voor mezelf. Vanmiddag heb ik Zuster van de duisternis uitgelezen. Wat een bevalling, maar op zich was het wel een leuk boek. Morgen begin ik lekker in Six of Crows. Verder ben ik nu aan het stuiteren, want ik won net nieuwe schoenen. Precies wat ik nodig heb. Bedankt universum. Ik ben er echt zo blij mee! Langzaam begint mijn week trouwens dicht te slippen met afspraken, maar dat vind ik niet eens erg; ik zie er meteen voordelen in, want reizen = lezen = fijn. 20 oktober  

  Kei vroeg in amst   Een foto die is geplaatst door zonenmaan (@zonenmaan) op

Ik stond vanmorgen om 05.20 op. Want om half 7 moest ik in de trein zitten. Ik zou namelijk de schrijver van Puber Leaks gaan interviewen. Dat was mega leuk.. volgende week verschijnt mijn recensie en mijn interview. In de trein las ik Six of crows. Eindelijk. Wel even wennen hoor. Thuis las ik ook eindelijk Orana uit, een boek van Nederlandse bodem. Verder gaf ik bijles en kreeg ik (hopelijk) goed nieuwe in de vorm van (tijdelijk) extra werk. Morgen weer werken en hopelijk weer een boek lezen. Vandaag haalde ik trouwens ook mijn goodreads challenge. Ha.

 

goodreads

21 oktober

18:30: ik heb het koud. Ik bibber een beetje. Maar ik ben heel tevreden over wat ik vandaag las. Wat minder over de lessen die ik gaf. Ik worstel een beetje met hoe ik die kinderen kan bereiken. Vanavond doe ik lekker rustig aan, want mijn energie is op door die drukke lessen. Morgen heb ik een leuke afspraak en daarna een vergadering op mijn werk. Weer een druk dagje dus. Maar leuk. Ik las vandaag Noughts and crosses, een heel intrigerend boek over een omgekeerde rassenstrijd. Erg apart en aangrijpend. Daarnaast las ik Geestverwanten, een recensie-exemplaar over een paar tieners die gaan glaasjedraaien, wat hun hele leven op stelten zet. De kriebels liepen over mijn rug.

Prima #booktober week… Nog iets meer dan een week te gaan.. zal ik mijn dubbele doel van 32 halen?

Foto 21-10-15 18 27 11

Boeken deze week gelezen: Eve + De Koningin en de favoriet + Puber Leaks + Zuster van de duisternis + Six of Crows + Orana: verzetsdaden + Noughts and Crosses + Geestverwanten = 8

Totaal aantal gelezen boeken in oktober tot nu toe: 17 + 8 = 25. Schattig.

Tags:

Divider

6 responses to “Het dagboek van een #boektober deelnemer #3

  1. Gaia Steinbuch

    Deze dagboekjes zijn erg leuk om te lezen! En je hebt al 25 boeken gelezen voor de 25e, dat is meer dan een boek per dag :D. Geweldig. Jammer dat de boeken van Terry Goodkind in herhaling vallen, ik heb alleen de eerste drie gelezen (die waren leuk), maar ben nog steeds van plan om ooit de rest te lezen.

  2. Ik ben echt super benieuwd naar Naughts & Crosses! En daarnaast was ik al zo trots op mezelf dat ik al zes boeken gelezen heb.. Kom jij daar aan met 25 haha 😉

  3. Jezus Emmy, 25! Goed bezig though 🙂 Ik zit nu op 3 (eigenlijk 2 want eentje had ik al bijna uit voordat ik aan boektober begon).
    Deze dagboekjes zijn wel superleuk om te lezen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.