Het Bottenseizoen – Samantha Shannon

Geplaatst op 22 december 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Het Bottenseizoen – Samantha ShannonHet Bottenseizoen Serie: The Bone Season #1
| 30 september 2013
Aantal pagina's: 446
ISBN: 9789044622584
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-half-stars

De negentienjarige Paige Mahoney werkt in de Londense onderwereld bij Seven Dials voor een man genaamd Jaxon Hall. Paige werkt als bode tussen de geheime cellen, waarbij ze heen en weer reist tussen de gedachten van mensen. Ze is een droomloper, een helderziende die al hoogverraad pleegt door te ademen.

Het regent op de dag die haar leven zal veranderen. Ze wordt aangevallen, gekidnapt en getransporteerd naar Oxford, de stad die al tweehonderd jaar gezocht wordt. Daar ontmoet ze Warden, een Rephaite met een donkere honinghuid en grote gele ogen. Hij is het mooiste en meest beangstigende wat ze ooit gezien heeft - en hij gaat haar beschermen.

Bestel dit boek op bol.com

Wat een duizelingwekkende achtbaan van gebeurtenissen bevat Het bottenseizoen zeg. I love it. Ik moet zeggen dat ik echt al ontzettend lekker was gemaakt voor dit verhaal en dat is keer op keer twijfelend langs de boekwinkel liep en moeite had dit boek niet mee te nemen.
Op al mijn verlanglijstjes was dit boek dan ook terug te vinden. Toch was het de bieb die uiteindelijk mijn wensen kon inwilligen en me de mogelijkheid gaf dit boek te lezen. Het resultaat: dit boek ga ik zeker nog een keertje toevoegen aan mijn boekenkast!

Hoewel het best een vol slank boek is, verbaasd het me niet dat ik het zo snel heb uitgelezen. Thuis vierden we een ‘rustig weekend’, wat betekent dat vriendlief aan het gamen is en ik mezelf oprol in de stoel/bank om wat pagina’s weg te lezen. En opeens was ie uit. Zo snel kan het gaan.

Ik heb echt ontzettend genoten van de wereld die de nog jonge Samantha ons heeft geschonken en ik kan meteen zeggen dat het me super tof lijkt om haar eens te ontmoeten. Haar verhaal heeft zo veel lagen en werpt een verfrissende blik op het huidige aanbod van fantasy en young adult, want dit boek is voor zo veel mensen leuk. Ik vind het vooral sterk dat romantiek geen boventoon voert en dat Paige echt een geweldige heldin is. Om van te houden. Ook haar leeftijd zorgt er voor dat haar houding wat volwassener is.

Ik ben nu echt ontzettend benieuwd hoe dit verhaal zich zal gaan vervolgen en hoe Paige het zal gaan redden, nu ze zichzelf in een nieuwe situatie heeft gestort. En natuurlijk vraag ik me ook af hoe het verder gaat met de anderen.. En of we in het volgende deel antwoorden zullen krijgen. En of we Warnen zullen terugzien. En aaaaaaah. Zo veel vragen!

Wel had ik aan het begin van het verhaal dat ik een beetje overdonderd werd door al het jargon (godzijdank is er een begrippenlijst toegevoegd), maar dit geeft het verhaal ook z’n charme. Juist door die onwetendheid blijf je als lezer erg goed bij de les en verlang je ook naar uitleg, die tenminste niet meteen wordt gegeven. Ik hou daar in ieder geval wel van, als je af en toe een boek tegenkomt waar je bij moet nadenken.

Het gevaar bij vele fantasyboeken – de bizar moeilijke namen – zijn hier in dit boek gelukkig beperkt dat de niet-menselijke wezens. Dit gaf hen een extra exotisch tintje, maar aan de andere kant vind ik het daardoor ook heel lastig om hun gedachten en motieven te leren begrijpen. Er wordt – voor mij dan – een soort afstand gecreëerd waar ik niet altijd bij kan. Ik haal personen dan op den duur door elkaar.. haha. Maar dat zal wel aan mij liggen!

Het zal dan ook geen verrassing zijn dat ik Het bottenseizoen hoog heb beoordeeld en ontzettend benieuwd ben naar het vervolg!  Hoe veel delen zouden er komen? Als we de cover kunnen geloven… 12? Dat is wel veel.. Maar je weet maar nooit natuurlijk!

 

four-half-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.