Herfstroos – Abigail Gibbs (The Dark Heroine #2)

Geplaatst op 23 februari 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Herfstroos – Abigail Gibbs (The Dark Heroine #2)Herfstroos Serie: The Dark Heroine #2
Andere boeken in deze serie: Violet: heldin van de duisternis
| 2014
Aantal pagina's: 331
ISBN: 9789401601214
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Herfstroos woont in een slaperig kuststadje in Zuid-Engeland. Diep onder het oppervlak van haar rustige leven bevinden zich duistere geheimen. Haar grootmoeder werd vermoord, en het bruisende Londen is heel ver weg. Ze beschikt over bijzondere krachten, maar op school wordt ze gemeden en veracht vanwege de littekens op haar huid. De verschijning van een knappe jongen op haar school zet haar wereld op zijn kop. Hij heeft dezelfde tekens op zijn huid als zij. Plotseling worden de geheimzinnige tekens als iets cools gezien en staat Herfstroos in het gevaarlijke middelpunt van de belangstelling. Bovendien heeft ze terugkerende dromen over Violet en de knappe vampierprins Kaspar Herfstroos moet Violet zien te redden voordat het te laat is.

Tijdens het lezen van het eerste deel van deze serie – Violet – wist ik meteen dat ik helemaal verslaafd zou raken aan deze serie. Ik kon mijn geluk dan ook niet op toen ik van Xander Uitgevers de mogelijkheid kreeg het vervolg, Herfstroos te recenseren. Hierdoor kon ik eigenlijk meteen door met lezen, en soms is dat wel erg lekker! Het eerste boek was namelijk erg leuk en smaakte om meer, deels door de vragen die bij mij als lezer werden opgeroepen.Wel was ik aardig verbaasd toen ik de envelop opende. Dit boek was behoorlijk dunner dan deel 1 en had wel echt een heel andere cover dan deel 1. Niet dat dit erg stoort, want ik vind de cover zeker wel wat hebben. Alleen dat model zou ik er het liefst uitknippen. De afbeelding ziet er heel herkenbaar uit (waar ken ik dat ding van?) en ik hou er gewoon niet van als er een weergave wordt gedaan van de hoofdpersoon. Ik wil zelf fantaseren! De rest van de cover vind ik wel erg gaaf, vooral de letters, die het boek echt een persoonlijkheid geven!

Maar genoeg gezeurd over de kaft (al weten jullie dat ik dat heel graag doe!), laten we verder gaan met het verhaal.
Wat ik super tof vind is dat dit deel parallel loopt met deel 1 en het verhaal verteld over Herfstroos, die behoorlijk mysterieus overkomt in boek 1. Tevens worden de dimensies verklaard en werd deze wereld nog meer betoverend voor mij. Wat heerlijk! Ik vond deze wereld vol magie misschien zelfs leuker dan die van de vampiers! Erg he?

Fijn vind ik dat in dit boek alleen ‘Herfstroos‘ vreemd is vertaald en de rest van de namen lekker origineel is gebleven. Maar er viel me ook nog iets op. In dit deel zit er een Thyme (schrijf ik het zo goed? Ik vind dat wel een mooie naam) in boek 1 zit een Tijm. Dit is toch hetzelfde? Ik heb dus het idee dat zelfs personages in twee dezelfde dimensies kunnen zijn… Of zou ik nu te ver doordenken? Heerlijk als een boek zo met mijn gedachten weet te spelen! De aanloop naar boek 3 is zeker aanwezig en heeft me alleen maar enthousiaster gemaakt voor deze serie, want a) ik wil weten of mijn rare gedachtegang klopt en b) ik wil meer leren van deze bijzondere wereld die Abigail heeft geschapen!

De relatie tussen Herfstroos en de prins vind ik erg prettig in dit boek en ook het feit dat de seks er niet zo bovenop ligt maakt het dat ‘Herfstroos’ als boek een heel andere – maar toch heel prettige – lading geeft. Alsof het letterlijk uit een andere dimensie komt, maar toch een geheel vormt. Alle personages vond ik prettig en blijven nog deels een mysterie, waardoor je zelf blijft gissen.

Al met al is Herfstroos een heerlijk boek waar ik erg van genoten heb. Ik heb maar mazzel hoor, dat ik dit vervolg zo snel na Violet kon lezen. Nu maar hopen dat het wachten op deel drie niet al te lang op zich zal laten wachten! Heerlijk boek voor de liefhebbers van magie, magische wezens en een bijzondere wereld waarin niets is wat het lijkt en het gevaar om elke hoek te vinden is.

four-stars

Tags: , , , , , , , , , ,

Divider

2 responses to “Herfstroos – Abigail Gibbs (The Dark Heroine #2)

  1. Tine

    O, dat is wel een mooie cover! Lijkt alleen niet erg bij Violet te passen. En wat betreft het model: staat zij ook niet op de cover van A Shimmer of Angels?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.