Her Majesty’s Royal Coven – Juno Dawson

Geplaatst op 5 november 2022 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Her Majesty’s Royal Coven – Juno DawsonHer majesty's royal coven door Juno Dawson
Ook door deze auteur: Clean
Serie: Her majesty's royal coven #1
Andere boeken in deze serie: The Shadow Cabinet
Uitgever: Harper Voyager | Juli 2022
Genres: Fantasy
Aantal pagina's: 464
ISBN: 9780008478506
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-half-stars

Hidden among us is a secret coven of witches. They are Her Majesty’s Royal Coven. They protect crown and country from magical forces and otherworldly evil. But their greatest enemy will come from within.

There are whisperings of a prophecy that will bring the coven to its knees, and five best friends are about to be caught at the centre. Life as a modern witch was never simple … but now it’s about to get apocalyptic.

Prepare to be bewitched by Juno Dawson’s first adult series. A story of ancient prophecies and modern dating, of sacred sisterhood and demonic frenemies.

Dit boek werd me tijdens de leesclub in mijn handen gedrukt. Het zou echt wat voor mij zijn, aldus Annabel. Ik vertrouw Annabel daar blindelings in. En daarnaast: wat kan er misgaan met boeken over heksen? Niks toch?

De heksen van Her Majesty’s Royal Coven houden hun magie voor de buitenwereld verborgen. Maar ze beschermen kroon en koninkrijk tegen kwaadwillende magische krachten en demonische activiteit. En soms… komt het kwaad uit de binnenste kringen. Een profetie zaait twijfel binnen de coven en de hechte vriendschap tussen vijf heksen. Zullen zie hieruit komen en zich kunnen wapenen tegen het naderende kwaad?

Allereerst: wat fijn dat de hoofdpersonages míjn leeftijd hebben. Ik hou van young adult, echt waar, maar dit was heerlijk verfrissend. Ze hadden te maken met zaken die ook van toepassing zijn op mijn leven, wat zorgde voor herkenbaarheid.

Ik vond alle personages eigenlijk wel interessant. Ze hadden allemaal een eigen pad te bewandelen en keuzes te maken. Niet elke keuze is het meest verstandig of juist, maar een keuze was wel altijd passend voor het personage. Natuurlijk had ik wel een voorkeur voor een aantal personages, maar dat heb je altijd.

Gender, seksualiteit en racisme heeft ook een grote rol in het boek. Het is op een heel natuurlijke manier onderdeel van het verhaal geworden. Ik denk dat de auteur hierbij veel eigen ervaringen heeft gebruikt, waardoor het alleen maar overtuigender aanvoelde.

Qua verhaal wist Juno Dawson met met Her majesty’s royal coven constant op een verkeerd been te zetten. Plottwist na plottwist kwam op me af en soms moest ik het even teruglezen omdat ik zo geschokt was na wat ik had gelezen. Het was wild, zullen we maar zeggen.

Het boek heeft niks met de koningin te maken, trouwens. Maar wel alles met een grote coven, een rivaliserende coven en de struggles binnenin de coven. En die worstelingen vond ik echt heel tof omschreven. Het was niet maar één verhaal, maar verschillende plotlijnen om een rode draad geweven waarin verschillende aspecten naar voren kwamen. Liefde, vriendschap, magie, macht… Het kwam allemaal aan bod.

En het einde. Verdorie. Ik moet nú weten hoe het verder gaat.

four-half-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.