Heksenbloed (Wicca #3) – Cate Tiernan

Geplaatst op 22 juli 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Heksenbloed (Wicca #3) – Cate TiernanHeksenbloed door Cate Tiernan
Ook door deze auteur: Boek der Schaduwen
Serie: Wicca #3
Andere boeken in deze serie: Boek der Schaduwen
Uitgever: Boekerij | 2006
Genres: Young Adult, Fantasy, Bovennatuurlijk
Aantal pagina's: 228
ISBN: 9789022538456
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Ergens op de wereld is iemand die ik liefheb.
Ik hoor bij hem en hij hoort bij mij.
Het stond al in de sterren geschreven, nog voordat ik geboren werd.
Zo gaat dat met meisjes zoals ik.
Meisjes met heksenbloed.

Sinds ik eenmaal geproefd heb aan de Wicca-serie van Cate Tierman, kan ik eigenlijk niet meer stoppen. De vrij dunne boekjes met de typische tienerdrama verweven met een geromantiseerd beeld van Wicca zijn zo vermakelijk dat ik niet kan stoppen met lezen. Dankzij Esmee heb ik onlangs alweer het derde deel kunnen lezen. Dit deel heet Heksenbloed.

Waar ik bij het tweede deel het idee had dat er op wicca vlak weinig nieuws bij kwam, is dat in Heksenbloed weer anders. De runen worden toegelicht en de verschillende heksentools komen aan bod. Dat vind ik leuk, want ze kan je stapje voor stapje meer over Wicca leren. Natuurlijk is het in de praktijk heel andere koek, maar toch zitten er elementen in die zeker gebruikt worden.

Maar het meest interessant vond ik Hunter en Cal en hun dynamiek. Je merkt gewoon dat er wat speelt, maar net als Morgan kan je maar niet beslissen wie van de jongens nou gelijk heeft. Nu heb ik wel een idee natuurlijk, maar ik verwacht dat Cate me nog wel zal gaan verrassen in de komende boeken!

Morgan vind ik best een lastig personage. In het eerste boek vond ik haar heel erg leuk, juist omdat ze een beetje een buitenbeentje was. In het tweede boek vond ik dat ze te snel te veel macht kreeg. En dat vind ik in boek drie nog steeds. De tijd die verstreken is sinds het begin, is slechts kort en als je ziet hoe veel verder Morgan opeens al is. Het klopt niet helemaal. Ook in haar relatie met Cal en de manier waarop ze gebeurtenissen in haar leven verwerkt.

Toch vind ik niet dat ik daar moeilijk over moet doen, want het is echt een tienerboek. Wat me echter wel opviel is dat ik dit altijd als een bijna kinderboek zag, terwijl er wel echt thema’s als seks in voorkomen. Misschien is dat omdat Morgan een heel ander type meisjes is dan de meeste meiden in de young adult boeken die nu verschijnen. Je merkt dat het genre er – toen dit boek verscheen – nog niet echt was. Grappig hoe dit toch verschilt.

Ik ben in ieder geval helemaal om. De Wicca serie is leuk en vermakelijk. En ik wil meer. Gelukkig heb ik ondertussen de eerste zes boeken in mijn bezit. Kan ik de komende weken in ieder geval lekker vooruit. En geloof me, ik ben helemaal niet zo’n ‘ik lees een serie achter elkaar’-lezer!

Fan van tieners die zich bezighouden met magie? Of heb je zelf interesse in natuurreligies? Dan is deze serie een aanrader.

four-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

2 responses to “Heksenbloed (Wicca #3) – Cate Tiernan

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.