Heir of Fire (Throne of Glass #3) – Sarah J. Maas

Geplaatst op 28 april 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Heir of Fire (Throne of Glass #3) – Sarah J. MaasHeir of Fire Serie: Throne of Glass #3
Andere boeken in deze serie: Throne of Glass
| september 2014
Aantal pagina's: 562
ISBN: 9781408839126
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

Consumed by guilt and rage, Celaena can't bring herself to spill blood for the King of Adarlan. She must fight back...

The Immortal Queen will help her destroy the king - for a price. But as Celaena battles with her darkest memories and her heart breaks for a love that could never last, can she fulfil the bargain and head the almighty court of Terrasen? And who will stand with her?

Al sinds ik Throne of Glass las, wist ik dat Sarah J Maas me – ongeacht wat ze zou schrijven – in zou pakken. Ik had de luxe dat deel 2 snel verscheen en ook de proloog niet lang op zich liet wachten… en toen was het wachten op deel 3, Heir of fire. Toen deze echter uitkwam, was ik er niet als de kippen bij. Ik kocht hem uiteindelijk en begon er pas een maand later in.. Ergens was ik namelijk ontzettend bang dat het boek me zou teleurstellen! Ik wilde de mooie droom van de wereld van Celaena niet kwijtraken.

Want eerlijk is eerlijk, ik wist niet of ik het wel zo leuk vond dat er Fae in de boeken is verwerkt. Het past wel.. Maar toch.. Ik denk dat ik niet de enige ben die zal zeggen dat Celaena ergens een enorme (boze) Mary Sue is, en die ontwikkeling was aan de ene kant tof, maar aan de andere kant tja.. beetje voorspelbaar. Er is niks mis met fae, begrijp me niet verkeerd, maar ik had liever wat meer menselijkheid gezien. Celaena als assassin vind ik fantastisch.. maar als Heir of Fire.. geen idee…Een beetje huiverig begon ik dan ook eindelijk aan het verhaal.

Het duurde even voordat ik er in kwam, wat mede komt omdat er verschillende POV’s bij zijn gekomen. Verhalen van andere personages die ook verteld moeten worden (waarschijnlijk voor een confrontatie in de latere delen) maar die daardoor de vaart een beetje uit het boek haalde. Niet dat ze niet interessant waren, integendeel! Maar het brak Celaena’s verhaal een beetje..en ik had gedacht dat haar verhaal gevolgd zou blijven worden, niet echt dat van anderen. Een beetje Game of Thrones like, dus, maar daar kan ik aan wennen, als fan.

Tegen het einde was ik  zo in het verhaal gezogen, dat ik nog maar moeilijk afscheid kon nemen van dit deel. Het is weer een fantastische deel over een wereld vol verborgen, maar zinderende magie, intriges en gevaar. De personages wil je wurgen, of voor altijd bij je dragen Er gebeuren schokkende dingen en dan komt de realisatie; wachten op deel vier. NEEEEE.

Nu ik dit deel gelezen heb kan ik me alleen maar afvragen hoe het geheel verder zal gaan. Welke koningen en koninginnen gaat het overleven? Hoe gaan Celaena zich nog verder ontwikkelen? Hoe gaat het verder met Choal, Dorian en Manon? Ik wil het weten.. Zo snel mogelijk!

Heb jij throne of glass nog niet gelezen, maar hou je wel van fantasy en een kick-ass dame in de hoofdrol? Dan is dit echt een aanrader! De eerste twee delen zijn ook in het Nederlands verschenen.

five-stars

Tags: , , , , ,

Divider

One response to “Heir of Fire (Throne of Glass #3) – Sarah J. Maas

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.