Heel me (Shatter Me #4) – Tahereh Mafi

Geplaatst op 17 januari 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Heel me (Shatter Me #4) – Tahereh MafiHeel me door Tahereh Mafi
Ook door deze auteur: Vrees me
Serie: Shatter me #4
Andere boeken in deze serie: Vrees me
Uitgever: Blossom Books | Maart 2018
Genres: Young Adult, Sciencefiction, Dystopia
Aantal pagina's: 392
ISBN: 9789463492102
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-stars

Juliette dacht dat ze had gewonnen. Ze nam Sector 45 over, werd benoemd tot opperbevelhebber en heeft haar grote liefde aan haar zijde. Maar ze is nog steeds het meisje dat met één aanraking iemand kan doden – en de hele wereld is binnen handbereik. Wie zal ze worden als het noodlot toeslaat? Kan ze haar gave onder controle houden, of is haar verlangen naar macht sterker?

De Shatter me serie van Tahereh Mafi is een van de populairste Young Adult boeken in Nederland. Nou ja, de trilogie was in ieder geval een gigantische hype. Een tijdje terug verscheen er een vierde deel, wat het vervolg op de serie betekende; een nieuwe trilogie waarin het verhaal verder gaat, te beginnen met Heel me. Het probleem is echter dat ik de trilogie wel aardig vond, maar niet dusdanig bijzonder dat ik helemaal hyped was. En dus besloot ik de vervolgen over te slaan. Maar ja, die ellendige biebbezoekjes maakte me toch nieuwsgierig en ik nam het boek mee.

Nu Juliette Sector 45 heeft overgenomen met haar vrienden, dacht ze dat ze had gewonnen. Ze is benoemd tot opperbevelhebber en heeft haar grote liefde aan haar zijde. Het is echter de vraag of ze haar gave – iemand met één aanraking kunnen doden – onder controle heeft… En of een honger naar macht haar niet zal overmeesteren.

Ik ben zo blanco mogelijk in Heel me begonnen. Misschien kon dit boek me immers helpen om wel verslaafd aan de serie te raken. Helaas merkte ik na honderd pagina’s dat ik het gevoel had dat ik nog steeds bezig was met de introductie. Er was nog niet echt wat gebeurd en dit stoorde me. Ik wil geen verhalen lezen waarbij ik halverwege het boek nog steeds het gevoel heb dat het verhaal nog niet op gang is gekomen.

Het is dan ook een vrij klein plot en Heel me gaat vooral over de ontwikkelingen, twijfels en gedachten van Juliette. Ik vond het daarentegen wel interessant om te zien dat haar twijfels en onzekerheden weer groeiden en een grotere rol begonnen te spelen. Het is immers een vrij breekbaar personage en de kans dat het mis gaat is vrij groot. En tja, je moet toch een bepaald obstakel hebben om weer drie boeken te kunnen vullen.

In dit boek leer je meer over Juliette’s verleden en dat is eigenlijk het enige wat er echt toe lijkt te doen. De intriges waren interessant en hielden me als lezer bezig en het einde zorgt er ook wel voor dat je meer wilt. Maar toch vind ik dit boek als een geheel niet super geslaagd. Er gebeurt gewoonweg te weinig en het verhaal kwam te langzaam op gang. Nu speelt het natuurlijk ook mee dat deze serie sowieso niet helemaal mijn ding bleek.

Fans zullen blij zijn dat het verhaal verder gaat met Heel me.

Heel me is bijzonder geschreven en heeft zo zijn goede kanten, maar was toch niet mijn ding. De aanloop duurt in mijn ogen te lang en ik kreeg de indruk dat ik vooral veel nieuwe vragen had op het einde.

three-stars

Tags: , , , ,

Divider

2 responses to “Heel me (Shatter Me #4) – Tahereh Mafi

  1. Priscilla

    Ik heb dit boek in de kast staan en wil het nog graag lezen. Onlangs was ik begonnen met het herlezen van de eerste boeken, maar ik kwam er niet meer doorheen (hoewel ik ze de eerste keer dat ik ze las goed vond). Alles was zooooo langdradig en Juliette irriteerde me mateloos met continue twijfelen. Maar toch wil ik de serie weer opnieuw lezen… laten we hopen dat ik er deze keer wel doorheen kom. Ik vind het leuk dat je over dit boek een recensie heb geschreven. Ik keek er naar uit om jouw mening te lezen 🙂

  2. Aaah ja, ik weet nog hoe tof ik het eerste deel vond. Dat is alweer jaren geleden. Ik heb de serie niet uitgelezen, maar toch blijft het wel een ding voor mij, deze serie. Gewoon al omdat het me goede boekblogherinneringen geeft.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.