Heartbreak Boys – Simon James Green

Geplaatst op 23 december 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Heartbreak Boys – Simon James GreenHeartbreak boys door Simon James Green
Uitgever: Scholastic | Augustus 2020
Genres: Young Adult, Contemporary, LGBTQ+
Aantal pagina's: 400
ISBN: 9781407194257
Uitgave: eBook
Goodreads
three-stars

Faking the best summer ever is a lot harder than it looks...
At the start of summer, Jack and Nate find themselves dumped as their respective exes, Dylan and Tariq, start up a new relationship together. Not only that, their exes start posting pics on social media, showing the whole world how fabulous their new life together is!

Jack and Nate are reeling. Not to be outdone, they decide to create their own 'highlights reel' and show their exes that they're having an even better time.

But between the depressing motorway service station motels, damp campsites, and an ultimate showdown with the exes, something epic really is happening: Jack and Nate are learning to get over their heartache and open themselves up to new possibilities for love.

A hilarious story of heartbreaks and hijinks from award-winning author Simon James Green

Een tijdje terug kreeg ik de kans om Heartbreak boys van Simon James Green te lezen. Het klonk als een interessant verhaal dat deed denken aan de vibes van oa. Rood, wit en koningsblauw. Ik was best benieuwd en keek uit naar een boek vol humor en gezellige romantiek.

Jack en Nate worden allebei gedumpt door hun vriendjes op het schoolfeestm die met elkaar vreemdgaan. Hun harten zijn gebroken en ze zinnen op wraak. Nate voelt zich namelijk naast gekwetst ook helemaal voor paal gezet voor de hele school, omdat hij nog niet helemaal uit te kast was. Hun wraakactie bestaat uit ‘De beste zomer ooit’. Ze gaan op roadtrip en besluiten dat hun foto’s die van hun exen zeker gaan overtroeven. Het wordt een rit vol nieuwe vriendschappen, bijzondere ontmoetingen en wie weet en een nieuwe vonk.

Ik ben echt blij dat er meer young adult boeken verschijnen waarbij heteroseksualiteit niet de norm is. In dit boek speelt homoseksualiteit en uit de kast komen een rol, maar de focus ligt er niet compleet op. De focus ligt op de roadtrip en hun ‘wraak’.

Van mij had er meer drama in het boek mogen zitten. Op een of andere manier voelde het verhaal wat jong voor mij en ontbrak het voor mij aan een klik met de personages. Ik vond de roadtrip ook vrij tam: ik had graag wat meer zien gebeuren. Wat meer spanning gehad.

De manier waarop de wraak werd toegepast, via social media, vond ik erg geloofwaardig. Ook de manier waarop ze zich presenteerde en hoe influencers een rol hadden: het paste heel erg bij de huidige tijd en dat was verfrissend. Ook de relatie tussen de personages kwamen geloofwaardig op me over. Het is jammer dat ik er niet echt een klik mee had.

Jack vond ik het leukst: hij was grappig, flamboyant en aanwezig. Nate was meer de rust en dat zorgde voor een goede balans. Ik denk dat als ik wat meer klik met ze had gehad, Heartbreak boys me ook beter was bevallen.

Heartbreak boys is geen boek waar de spanning vanaf spat. De plot is vrij voorspelbaar en komt ook langzaam op gang. Bij hoofdstuk 13 had ik pas zoiets van: yes, er gebeurt eindelijk iets! Voor mij was dat te laat: ik wil meer drama, vooral bij de roadtrip. Het einde voelde voor mij ook als een anti-climax.

Al met al is Heartbreak boys geen slecht boek, maar er wel eentje waar ik meer van had verwacht.

three-stars

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.