Havenfall (Havenfall #1) – Sara Holland

Geplaatst op 9 mei 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Havenfall (Havenfall #1) – Sara HollandHavenfall door Sara Holland
Ook door deze auteur: Everless
Serie: Havenfall #1
Uitgever: Blossom Books | Maart 2020
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 304
ISBN: 9789463491891
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Diep in de bergen van Colorado ligt de herberg van Havenfall, de enige plek waar de bewoners van vier magische werelden elkaar kunnen ontmoeten. Maddie Marrow werkt in de zomer in de herberg, en het is voor haar veel meer dan een kans om magie van dichtbij te zien. Havenfall is een ontsnapping uit de werkelijkheid, waar haar moeder in een dodencel zit en beschuldigd wordt van de moord op Maddies broertje.

Als er een lijk wordt gevonden in Havenfall, is de fragiele vrede onmiddellijk verstoord. Tot overmaat van ramp wordt Maddies vriendje Brekken vermist en is er een levensgevaarlijk wezen ontsnapt. Als er duistere geheimen aan de oppervlakte komen, wordt één ding duidelijk voor Maddie: niemand is te vertrouwen, en niemand is veilig.

Ik ben echt intens gevoelig voor mooie omslagen, want daardoor kreeg ik Havenfall voor het eerst in mijn vizier! Het is ook nog eens geschreven door Sara Holland, de auteur van Everless, een boek dat ik met veel plezier las. Ik had zelf het geluk dat ik Havenfall mocht winnen bij Demi! Ik ben super dankbaar en begon vrij snel aan het boek. Extra leuk is dat we het boek zullen bespreken tijdens de leesbeesten leesclub in mei.

Er is maar een plek waar de bewoners van de vier magische werelden elkaar op neutraal terrein kunnen ontmoeten: de herberg van Havenfall. Maddie werkt elke zomer in de herberg en is ook dit jaar vastbesloten om haar handen uit haar mouwen te trekken. Het is voor haar een fijne manier om de realiteit buiten te sluiten, vooral nu haar moeder ervan beschuldigd wordt Maddie’s broertje te hebben gedood. In Havelfall lijkt alles helemaal goed te gaan en de jaarlijkse conferentie staat op het punt te beginnen als Maddie’s oom wordt aangevallen. Er is een verschrikkelijk wezen ontsnapt en niemand is meer veilig. Het verbond tussen de vier werelden staat op wankele poten. Kan Maddie de boel rechtzetten voordat alles te laat is?

Ik wist natuurlijk van Everless dat ik Sara Holland’s manier van werelden verzinnen me erg aansprak. Ook in Havenfall was dat weer het geval: ik vond het fascinerend dat er een soort parallelle werelden naast de onze zouden bestaan en dat ze op één plek op aarde toegankelijk zouden zijn. Ik kon me de herberg erg goed voorstellen en ik vond het fantastisch dat Maddie de diversiteit aan menselijke wezens zo gewoon vond. Hierdoor voelde het voor mij als lezer ook heel natuurlijk.

Toch krijgen we niet heel erg veel mee van die andere werelden, omdat het zich hier op aarde afspeelt. Dit is niet storend natuurlijk, maar er wordt best veel informatie gegeven en je moet er maar een voorstelling van maken. Het bleef een beetje op afstand en het boek voelde daardoor meer als een introductie. Ik durf er mijn schoenen om te verwedden dat het vervolg zich veel meer in andere werelden gaat afspelen. Nu is de vraag of Holland er dan in zal slagen om die werelden bijzonder maar begrijpelijk te houden. Ik ben benieuwd!

Het feit dat het boek als een introductie voelde, lag niet alleen aan de afstand tussen de verschillende werelden. Ook qua plotlijnen moet ik bekennen dat ik een beetje underwhelmed was. Het verhaal komt wat mij betreft niet echt tot een spectaculaire climax: het kabbelt maar wat voort en opeens zaten we al op het einde. Dit vond ik jammer, want het had meer kunnen zijn.

Uiteraard bevat Havenfall ook weer de nodige liefde. Ik shipte een bepaald koppel vanaf het allereerste moment, maar ik zal in het middel laten hoe dit verliep. Ik hou er in ieder geval als ik bepaalde relaties voor me kan zien, of ze nou uitkomen of niet.

De wereld van Havenfall was weer heerlijk uniek en ik kijk er naar uit om de andere werelden te mogen verkennen.

Havenfall had weer een heerlijk fijne wereld, maar toch vond ik het boek in z’n geheel een beetje vlak. Ik had er meer van verwacht: voor nu voelde het meer als een introductie op een serie en dat vind ik jammer. Ik heb liever dat boek één meteen zo overtuigend, spannend en meeslepend is dat je daardoor de rest van de serie ook wil lezen. Van mij had er nét wat meer in mogen zitten.

three-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.