Haunted (Dreaming Anastasia #2) – Joy Preble

Geplaatst op 6 september 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Haunted (Dreaming Anastasia #2) – Joy PrebleHaunted Serie: Dreaming Anastasia #2
Andere boeken in deze serie: Dreaming Anastasia
| februari 2011
Aantal pagina's: 290
ISBN: 9781402244681
Uitgave: Paperback
Goodreads
two-stars

"Anne Michaelson "is trying to forget everything that happened last year. But it's hard to do when her heart aches for Ethan "and there's a wild-haired woman stalking her..."

"Ethan Kosinsky "is embracing his newfound mortality. But something is drawing him back to the girl he left behind--"back to Anne and back to the magic..."

A mysterious stranger is hunting Anne wherever she goes. No one sees her but Anne. When she searches for the woman's identity, Anne exposes secrets about her own life-- things that will change her life forever. And when the gorgeous Ethan returns, her life gets a lot more complicated.

Anne thought her journey with the Romanov family had ended, "but it was just the beginning..."

Koop ‘Haunted’ hier

Na wat goede recensies over het eerste deel, besloot ik deze serie ook te kopen op het boekenfestijn. Voor nog geen 10 euro een hele trilogie is natuurlijk altijd een mooie deal. Een tijdje terug las ik dan ook deel 1, Dreaming Anastasia, zelf. Dat boek vond ik redelijk. Ik kon er niet helemaal inkomen, al vond ik het wel erg leuk dat het over Russische en Slavische mythologie gaat, vermengd met de mysteriën rond de dood van Anastasia, de dochter van de Russische Tsar. Met de jaren ben ik maar af en toe boeken tegengekomen die daar over gaan, dus het feit dat er ook een Young Adult van bestaat is natuurlijk altijd leuk. Ook het feit dat het voor jullie (mits jullie naar het boekenfestijn gaan) een redelijk makkelijk te vinden boek is, helpt.

Toch moet ik eerlijk bekennen dat ik niet erg warm loop voor, Haunted, het tweede deel van de serie. Het deed me gewoon erg weinig en ik kan maar moeilijk een verbinding krijgen met de personages. Dat frustreert me eigenlijk enorm, want ik wilde deze serie heel graag leuk vinden. Fantastisch vinden. Maar ik vind hem niet fantastisch.

Op twitter gaf ik aan dat ik niet echt door het boek kwam, en heel veel mensen riepen meteen dat ik dan moest stoppen met het boek en gewoon een ander boek moest gaan lezen. Pech voor dat boek! Hoewel ik wel andere boeken tussendoor heb gelezen, ben ik geen opgever. Zelden – eigenlijk nooit – stop ik daadwerkelijk met een boek. Want hoe vaak gebeurt het wel niet dat een boek je aan het eind toch weet te verrassen? En ik vind het zonde van het geld.. Ondanks dat je er toch tijd in steekt en misschien minder plezier hebt.

Het is namelijk helemaal niet het geval dat ik me absoluut niet heb vermaakt tijdens het lezen van Haunted. Er zaten duidelijk ook interessante stukken in die een stuk vlotter lezen en waar ik mezelf meer kon identificeren met het verhaal. Op andere stukken waren mijn gedachten mijlenver verwijderd van de gebeurtenissen in het boek. Ik vond ze overdreven, saai en nietszeggend. Eigenlijk heb ik de indruk dat ik niet heel veel meer weet dan aan het begin van het boek. En dat er niet heel veel is wat echt een bijdrage heeft geleverd tot de ontwikkeling van het verhaal. Alsof dit boek meer voor de personages was, om hen te laten groeien. Best een tegenvaller als je de personages niet heel erg indrukwekkend vindt.

Anne ontwikkeld in dit boek namelijk haar magische krachten verder, maar heel erg indrukwekkend vond ik het niet. Ik vond het een beetje vlak blijven.. Het kwam niet helemaal tot bloei.. Snap je wat ik bedoel? Ook vond ik Ben en Ethan beide maar irritant.. Het enige leuke was dat er zeemeerminnen in voor kwamen en dat dit werd verweven met de familiegeschiedenis van Anne. Zeemeerminnen (en dan vooral gewoon hoe ze horen te zijn; mannen lokkende bitches) vind ik namelijk wel interessant over te lezen. Dit geeft het verhaal aan de ene kant meer diepgang, omdat er meer diepere lagen in het verhaal worden gecreëerd. Maar aan de andere kant voelt het een beetje als opvulling. Als een oplossing dat misschien geen oplossing nodig had. Moeilijk, moeilijk.

Echter hoop ik niet dat – omdat ik dit boek zo vind tegenvallen – jullie Haunted meteen afschrijven. Ik denk namelijk dat anderen dit boek wel erg leuk vinden en zich er goed mee kunnen vermaken. Ik ben misschien vrij negatief over dit boek, maar dat komt puur en alleen omdat het gewoon niet mijn ding was. En ik maak mijn recensies het liefst zo eerlijk mogelijk. Uiteindelijk zal ik het derde en laatste deel van de trilogie (die ik al in huis heb) ook wel lezen, maar ik denk wel dat het nog even gaat duren.

Hebben jullie dit boek al gelezen? Ik ben erg benieuwd wat jullie vonden!

Andere delen in deze serie: Dreaming Anastasia

two-stars

Tags: , , , , , , , , ,

Divider

2 responses to “Haunted (Dreaming Anastasia #2) – Joy Preble

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.