Handlettering Doe Je Zo! – Karin Luttenberg

Geplaatst op 14 november 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

Handlettering Doe Je Zo! – Karin LuttenbergHandlettering doe je zo! door Karin Luttenberg
Uitgever: Moon | Juli 2016
Genres: Doeboek, Non-fictie
Aantal pagina's: 95
ISBN: 9789048834228
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Handlettering is hot! Geen simpele notitie op een stukje papier, maar een echt ambacht. Met dit handboek van illustratrice en graficus Karin Luttenberg kan iedereen snel zelf aan de slag.
Ben je fan van al die mooie plaatjes op Instagram en Pinterest, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Met dit boek lukt het wel! Duidelijke stap-voor-stap-handleidingen, tips, trucjes, heel veel inspiratie en kleine projecten om direct mee te beginnen. Een boek waar beginners en gevorderden mee uit de voeten kunnen!

Deze week is het een soort week van creativiteit op Zon en Maan: ik zal komende dagen een aantal creatieve boeken bespreken die veel te lang op mijn TBR stapel bleven liggen. En dat terwijl ik ze zo leuk vind! Een van die boeken was Handlettering doe je zo! Ik heb dit boek gekregen van de uitgever en hij ziet er prachtig uit. Karin Luttenberg is immers een van Nederlands bekendste handletteraars.

handlettering

In Handlettering doe je zo! legt Karin Luttenberg van Paperfuel uit hoe je een begin kunt maken met handlettering. Handlettering – het tekenen van letters – is momenteel ontzettend populair (tja, al die toffe boekenquotes vragen er natuurlijk om!) en dat heeft zich geuit in onder andere dit boek.

handlettering5

De vormgeving van Handlettering doe je zo! ziet er prachtig uit; helemaal in Karin’s stijl. Alleen al in de vormgeving krijg je als lezer extra tips mee. En daar gebruik je dit boek voor; voor tips. De voorbeelden zijn mooi en helder, en daardoor makkelijk toepasbaar. Het heeft mij in ieder geval veel inspiratie opgedaan.

Naast de basics, zijn er ook wel wat lastigere ontwerpen meegegeven, wat ik zelf een plus vind. Zo kan je zelf bepalen wat jij zou kunnen maken. Ook laat Karin schetsen zien. Schetsen zie ik altijd als een heel nuttige bezigheid, dus ik vind het goed om te zien dat zij dit ook stimuleert.

handlettering3

Het enige wat ik eigenlijk een beetje mis is ruimte om in het boek zelf te oefenen. Nu is er ook onlangs een werkboek verschenen, waarin je dus wél kunt oefenen, maar in dit boek moet je het met eigen papier doen.

Wat ik dan wel weer heel goed vind, is dat er niet alleen met papier wordt gewerkt. Karin laat zien dat je ook op andere materialen kunt handletteren. Door dit boek krijg je er meteen zin in om mee aan de slag te gaan.

handlettering2

Handlettering doe je zo! is een aanrader voor iedereen die heldere en duidelijke voorbeelden wilt zien om met handlettering aan de slag te gaan.

Handlettering doe je zo! heeft de herkenbare stijl van Karin Luttenberg, maar stimuleert vooral om zelf lekker aan de slag te gaan. De voorbeelden zijn divers en het wordt voorzien van duidelijke en heldere tips.

handlettering4

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

3 responses to “Handlettering Doe Je Zo! – Karin Luttenberg

  1. Over dit boekje ben ik al zolang aan het twijfelen. Ik heb nu iets van 8 kleurboeken liggen en die liggen ook alweer een behoorlijke tijd stil. Om er nu weer een “hobby” bij op te pakken. Al lijkt het me wel leuk om het eens een kans te geven.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.