Grafstilte (Graveyard Queen #2) – Amanda Stevens

Geplaatst op 29 december 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Grafstilte (Graveyard Queen #2) – Amanda StevensGrafstilte door Amanda Stevens
Ook door deze auteur: De Crypte
Serie: Graveyard Queen #2
Uitgever: Harper Collins | Juli 2012
Genres: Thriller, Bovennatuurlijk
Aantal pagina's: 385
ISBN: 9789461991522
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Een verlaten stadje, een verzonken begraafplaats en een goed verborgen graf. Maar niets blijkt zo bedrieglijk als de rust in Asher Falls...

Nog maar net bekomen van de gruwelijke ervaringen bij haar vorige opdracht, wordt Amelia Gray gevraagd voor een nieuwe begraafplaatsrestauratie, ditmaal in Asher Falls. Maar al direct vanaf het begin heeft ze het gevoel dat deze opdracht een dekmantel is en dat ze met een heel ander doel naar Asher Falls is gelokt. Een gevoel dat wordt versterkt wanneer ze hoort dat er naast het te restaureren kerkhof nog een begraafplaats bestaat - diep verzonken op de bodem van een meer - en Asher Falls zelf zo goed als verlaten blijkt.

Dan stuit ze op nog iets vreemds: één enkel graf - midden in een laurierbos en ogenschijnlijk liefdevol onderhouden. Waarom ligt dat daar? Al snel wordt haar duidelijk dat ze het nooit had mogen vinden. Waarom anders heeft ze het gevoel dat er iemand voortdurend op haar loert? Dat iemand haar de stuipen op het lijf probeert te jagen?

Heeft ze met haar ontdekkingen iets gevaarlijks opgerakeld?

Esmee en ik hebben samen een aantal boeken waar we gigantisch over kunnen fangirlen. De boeken van Amanda Stevens horen daar ook bij; lekker griezelen, een bovennatuurlijk tintje en ook nog eens heel erg spannend. Toen Esmee mij trok tijdens het lootje trekken, wist ze meteen wat ze moest kopen. Ha, wat kent ze me toch goed. Ze kocht Grafstilte voor me, het tweede deel van de Graveyard Queen en ik kon niet wachten om het boek te gaan lezen.

Amelia Grey ziet geesten. En dat is geen fijne gave om te hebben. Vooral niet als je werk bestaat uit het restaureren van begraafplaatsen. In het vorige boek liep het allemaal nog maar net goed af en ze krijgt alweer een nieuwe klus voor haar kiezen. Dit keer in het plaatsje Asher Falls. In Asher Falls loopt ze tegen geheimen aan die ze beter niet had kunnen zien.

Grafstilte is een boek dat ik met veel plezier maar wel erg langzaam heb gelezen. Zo nu en dan vond ik het verhaal echt creepy en stond het kippenvel op mijn armen. Toch heeft het boek ook een lange aanlooptijd nodig om echt iets te laten gebeuren. Toen ik op de helft was, had ik het idee dat er nog niet echt iets was gebeurd. Op het einde wordt dit volledig goedgemaakt; het einde is eng, sterk en ook nog eens een grote What the fuck. Ik kreeg onmiddellijk zin om het volgende boek ook te gaan lezen. Ik zal dan ook niet heel lang wachten tot dit gaat gebeuren.

Wat ik wel jammer vind is dat dit boek heel erg als een inleiding voelt. Dat had ik niet verwacht na het eerste deel. Je zou bijna zeggen dat dit het eerste deel was.

Wat ik zo tof vindt aan Grafstilte en het vorige boek is dat het niet perse een type boek is dat ik snel zou uitzoeken, maar door het bovennatuurlijke tintje is het opeens mijn type boek. Ik vind dit soort boeken een heerlijke afwisseling met Young Adult en ik kan echt genieten van Amelia als personage. Daarnaast hou ik ook enorm van verhalen waarbij ik de kriebels krijg. Laat mij maar lekker griezelen.

Grafstilte is niet geschikt voor mensen die niet tegen enge verhalen kunnen. Ik ben er dol op.

Ondanks dat het boek een lange aanlooptijd nodig heeft en behoorlijk inleidend aanvoelt, vind ik het toch een heel geslaagd boek. Amelia is een heel tof personage en het einde. Wauw. Ik ben nog steeds van slag. Ook een prima aanrader voor Young Adult lezers.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.