Gouden bergen (Geek Girl #4) – Holly Smale

Geplaatst op 21 augustus 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Gouden bergen (Geek Girl #4) – Holly SmaleGouden bergen door Holly Smale
Ook door deze auteur: Geek Girl
Serie: Geek Girl #4
Andere boeken in deze serie: Geek Girl
Uitgever: Gottmer Uitgevers Groep b.v. | juli 2015
Genres: Young Adult, Contemporary
Aantal pagina's: 350
ISBN: 9789025760014
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Harriet Manners - fotomodel tegen wil en dank en zelfverklaarde nerd - heeft goede hoop voor het nieuwe schooljaar: in dit eindexamenjaar gaat alles anders worden, beter, spannender. Maar vooralsnog lijkt er zich weinig spannends in Harriets leven voor te doen. Haar vriendin Nat is nu ze studeert allee nog maar bezig met jongens en vriend Toby heeft alleen maar aandacht voor zijn 'Supergeheime Project'. Gelukkig dient zich een bijzondere modellenklus aan: in de gouden zandduinen van Marokko.

Kunnen we ooit genoeg krijgen van Harriet Manners? Ik niet. Ik was dan ook erg blij dat, Gouden bergen, het vierde deel van de Geek Girl serie heerlijk dik was. De cover is niet mijn smaak en ik had liever gehad dat de bril echte glitters bevat, maar ik werd wel helemaal blij van de eerste pagina, waar mijn quote tussen staat! Zo tof!

In dit vierde deel is Harriet terug op Londense bodem en is ze klaar om te beginnen in 5 VWO. Maar dat gaat niet helemaal hoe ze had gehoopt. Oude vriendschappen, nieuwe vriendschappen, verkeerde verwachtingen, jezelf blijven en gebruikt worden.. Allemaal thema’s die onze favoriete nerd tegenkomt. Best wel heftige thema’s, maar wel heel toepasselijke. Want ik denk dat de meeste leesfanaten zich ooit wel eens alleen hebben gevoeld op de middelbare school. Ik in ieder geval wel. Maar ik ben dan ook iemand die meteen bevriend zou zijn met Harriet.

Harriet is behoorlijk naïef en soms is dat een beetje to much, maar het past bij haar. Net zoals al die weetjes, die als woordenkots over de bladzijdes zijn gevallen. Ik heb al verschillende recensies gelezen waarbij dit als ‘net een tikje teveel’ werd ervaren. Ik vond het zelf niet zo storend, maar ik kan me ook wel voorstellen dat je er een beetje klaar mee bent.

Ik vond dit vierde deel heel erg vermakelijk. Harriet is een herkenbaar personage en daarom zo echt. Natuurlijk is alles een beetje aangedikt, maar ik kan me heel erg in haar identificeren. Ze is in dit boek eindelijk ook een beetje volwassener aan het worden, zonder dat ze haar eigenzinnigheid volledig verliest. Harriet is het toonbeeld van onschuld, maar wel een toonbeeld dat er klaar voor is de wereld te veroveren.

Ik vraag me af hoe veel verhaal Harriet’s leven nog zal krijgen. Ondanks dat de boeken geen herhaling zijn, mis ik toch dat beetje diepgang dat het waard maakt om echt een lange serie te maken. Ik verwacht stiekem dan ook dat er nog twee boeken komen (gokje) waarbij Harriet uiteindelijk een succesvolle carrière heeft en zichzelf volledig heeft geaccepteerd.

Tja.. de echt missende diepgang kan voor sommigen echt een struikelpunt zijn. Maar dat is voor mij geen reden om deze reeks over te slaan. Het is namelijk heerlijk vermakelijk en je vliegt er doorheen. Niks is lekkerder dan jezelf in te bouwen in een kussenfort, met thee en chocolade en dan in één zucht geek girl uit te lezen. Vertrouw me. Probeer het. Ik weet zeker dat je nooit meer iets anders wilt. Harriet is mijn favoriete geek en ik wil heel graag op haar feestje komen. Gouden bergen was weer heerlijk.

Gouden bergen

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

4 responses to “Gouden bergen (Geek Girl #4) – Holly Smale

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.