Een goede kans – Sarah Moore Fitzgerald

Geplaatst op 21 juni 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Een goede kans – Sarah Moore FitzgeraldEen goede kans door Sarah Moore Fitzgerald
Uitgever: Van Goor | Mei 2017
Genres: Jeugd, Roman, Contemporary
Aantal pagina's: 194
ISBN: 9789000354764
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-half-stars

Minty is een vrolijk meisje, maar als haar ouders gaan scheiden stort haar wereld in.

Ned Buckley komt halverwege het jaar bij Minty in de klas. Hij is een humeurige, mysterieuze jongen die nooit praat. Als Minty haar toevlucht zoekt in Nettlebog, het bos waar de rivier tussen de bomen stroomt, ziet ze dat Ned met zijn oma in een caravan aan de rivier woont. En Minty ontdekt steeds meer over Ned: hij is in staat om wilde paarden te berijden. En hij weet dingen over het leven die haar zullen redden. Of op zijn minst een zeer goede kans zullen geven.

Na De Appeltaart van hoop is er nu een nieuw boek van schrijfster Sarah Moore Fitzgerald verschenen: Een goede kans: kies hoe je de wereld ziet. De appeltaart vond ik best ontroerend en het omslag prachtig, dus ik zei geen nee tegen de kans om ook dit boek te lezen.

Een Goede Kans gaat over Minty, wiens leven instort als haar ouders gaan scheiden en haar vader een nieuwe (jonge) vrouw heeft. Dan komt er een nieuwe jongen in de klas: Ned. Ned zegt geen woord en is een groot mysterie. Minty besluit om naar de rivier te gaan en ontdekt daar waar Ned woont; met zijn oma in een caravan. Maar ze ontdekt ook dat hij wilde paarden kan bereiden. Ned is misschien de enige die Minty kan helpen om er weer bovenop te komen.

Een goede kans vond ik een vermakelijk en goed te lezen jeugdboek met een mooie boodschap. Het omslag is wederom prachtig en het boek bevat allerlei aantrekkelijke  elementen voor een groot publiek. Zo zullen fans van paarden dit boek mooivinden, maar ook kinderen met ouders die gescheiden zijn, of lezers die van schoolverhalen houden. Ik hou er wel van als een boek toegankelijk is.

Toch is het geen heel gemakkelijk boek. Het heeft toch een bepaalde lading. Het is goed te lezen, dat wel, maar is geen boekje wat je even vlug vlug vlug tussendoor leest; je wilt namelijk de vele gevoelens in dit boek ook ervaren.

Sarah Moore Fitzgerald is er weer goed in geslaagd om emoties over te brengen. Haar schrijfstijl leent zich daar namelijk perfect voor. Het is heel sfeervol en dit weet meteen de toon van het boek te zetten.

De vriendschap tussen Minty en Ned vond ik prachtig en laat zien hoe kinderen zich heel gemakkelijk over vooroordelen kunnen heen zetten, terwijl ouders er mee rond blijven. Dit onrecht vond ik zo puur en oprecht overkomen; het deed me wat. Ik vond het dan ook mooi dat Minty daar ontzettend in groeit.

Een goede kans is inspirerend, mooi, aangrijpend en prachtig geschreven. Een boek met een boodschap.

Ik heb genoten van Een goede kans. Het is misschien niet zo snel een boek wat ik qua inhoud zou oppakken, maar de boodschap en de schrijfstijl vond ik erg sterk. Een groot publiek zal kunnen genieten van Sarah Moore Fitzgerald’s boeken en ik hoop dan ook dat iedereen die kans aangrijpt. Na Appeltaart van Hoop laat ze wederom een aangrijpend verhaal over tieners zien met sterke boodschappen voor jong en oud.

three-half-stars

Tags: , , , , ,

Divider

One response to “Een goede kans – Sarah Moore Fitzgerald

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.