Girl Online Going Solo (Girl Online #3) – Zoe Sugg

Geplaatst op 21 april 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Girl Online Going Solo (Girl Online #3) – Zoe SuggGirl online going solo door Zoe Sugg
Ook door deze auteur: Girl Online
Serie: Girl online #3
Andere boeken in deze serie: Girl Online
Uitgever: Van Goor | November 2016
Genres: Young Adult, Contemporary
Aantal pagina's: 312
ISBN: 9789000353842
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-half-stars

Aan het begin van het schooljaar is Penny er helemaal klaar voor: ze kan de wereld aan – alleen.
Noah is van de aardbodem verdwenen na het afbreken van zijn wereldtournee en niemand weet waar hij uithangt, zelfs Penny niet.
Wanneer Megan haar uitnodigt op de toneelschool, is dat voor Penny de ideale kans om nieuwe vrienden te maken.
Ook mensen helpen lijkt de perfecte manier om voorgoed te genezen van haar liefdesverdriet. Elliot heeft haar meer nodig dan ooit en ze ontmoet Posey, die worstelt met podiumangst en best wat steun kan gebruiken. Maar is de charmante Schotse Callum wel de juiste afleiding? En kan Penny echt verder met haar leven als Noahs schaduw haar overal lijkt te achtervolgen?

Het derde deel in de succesvolle Girl Online-serie Vervolg op Girl Online en Girl Online Going Solo Zoe Sugg, ofwel Zoella is razendpopulaire vlogger @zoella

Hoewel ik de eerste twee delen van de Girl Online serie met aardig wat plezier las, was het niet zo dat ik een mega drang voelde om het derde deel zo snel mogelijk te lezen. Ik liet de releasedatum aan me voorbij gaan en wachtte af tot de recensies van andere bloggers. Veel zag ik er niet en ik vergat Girl online going solo een beetje. Tot ik op mijn werk bezig was met de Young Adult kast. Hij stond er.. En ik dacht; waarom ook niet? Snel zette ik het boek op mijn pasje en nam ik het mee, om het vervolgens in een treinreis uit te lezen.

Girl online going solo gaat wederom over Penny. Noah, haar beroemde vlam, heeft een break genomen en is nergens te vinden. Penny laat zich daardoor echter niet tegenhouden; ze gaat er volledig tegenaan dit jaar. Met fotografie, haar blog, haar vrienden. Maar er verandert het een en ander als Megan haar uitnodigt om langs te komen op de toneelschool in Londen. Wie is die leuke jongen? En kan ze haar (nieuwe) vrienden helpen?

Wat ik sterk vind aan het boek en eigenlijk de gehele serie is dat Penny een duidelijke ontwikkeling heeft doorgemaakt. Van anonieme blogger met angstaanvallen, tot een meid die er durft te staan en die haar angsten onder controle lijkt te hebben door ze te accepteren. Ze durft eindelijk zelf te shinen en dat vind ik tof. Ik denk dat heel veel tieners (en zelfs volwassenen) hun eigen stem nog moeten vinden en uit hun schulp kruipen. Ik ben blij dat Penny dit ook doet, zonder zichzelf te verliezen.

Als blogger zijn veel aspecten van Girl online going solo herkenbaar. Reacties, het offline willen meeten met lezers, het zoeken naar interactie, het herken worden. Ik zag mezelf behoorlijk terug in de hoofdpersoon en dat vond ik prettig. Toch vind ik deze boekenserie eerder vermakelijk dan goed.

Vermakelijke boeken zijn nodig. Ik vind het heerlijk om daar mee af te kunnen wisselen, zeker als ik veel intense fantasy heb gelezen. Dit is het type boek dat goed past bij de doelgroep en zeker door de doelgroep fantastisch gevonden kan worden, maar het is in mijn ogen niet zo dat dit boek een wezenlijk toegevoegde waarde heeft aan het young adult aanbod. Sorry voor iedereen die helemaal fan is van Zoella. Aan haar zal het vast niet liggen. Het is meer dat de inhoud van dit boek weinig nieuws biedt en de plot ook volgens een weinig verrassende weg loop. Het kabbelt voort, er gebeurt wat je eigenlijk al ziet aankomen en de personages veranderen je kijk op de wereld niet. Maar toch, toch is het leuk. Het leest lekker weg en bevat voldoende plotwendingen om interessant te blijven.

Al met al ben ik blij dat ik dit boek heb gelezen en ook het moment waarop. Het was een fijn boek voor tussendoor en ook om mezelf weer ‘op te laden’ voor een volgend heftig boek. Wat dat betreft mag deze serie van mij (net als Geek Girl, je kunt de serie er een beetje mee vergelijken) nog wel doorgetrokken worden.

Girl online going solo is een feest van herkenning voor bloggers.

Ik zou Girl online going solo zeker willen aanraden voor beginnende YA lezers. Ik denk dat het een prima stap is van middle grade naar Young Adult. Het verhaal is vrij braaf, maar wel onderzoekend genoeg. Daarnaast maakt vooral de hoofdpersoon een goede en inspirerende ontwikkeling door.

Herken jij je ook wel eens in een hoofdpersoon?

three-half-stars

Tags: , , , ,

Divider

One response to “Girl Online Going Solo (Girl Online #3) – Zoe Sugg

  1. love girl online

    Wauwie, wat een leuk samenvatting.Ik heb het boek ook gelezen en als er ik er niet ieder dag een bladzijde lees word ik gek.Vooral wanneer ze samen is met Brooklyn Boy -Noah natuurlijk- is.Als ik de verdrietige lees word ik zelf ook verdrietig.

    Girl online fan xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.