Fire study – Maria V Snyder

Geplaatst op 8 augustus 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Fire study – Maria V SnyderFire Study Serie: Study #3
Andere boeken in deze serie: Studie van Gif
| 16 januari 2009
Aantal pagina's: 441
ISBN: 9780778302650
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

The apprenticeship is over
Now the real test has begun

When word that Yelena is a Soulfinder — able to capture and release souls—spreads like wildfire, people grow uneasy. Already Yelena's unusual abilities and past have set her apart. As the Council debates Yelena's fate, she receives a disturbing message: a plot is rising against her homeland, led by a murderous sorcerer she has defeated before.…

Honor sets Yelena on a path that will test the limits of her skills, and the hope of reuniting with her beloved spurs her onward. Her journey is fraught with allies, enemies, lovers and would-be assassins, each of questionable loyalty. Yelena will have but one chance to prove herself—and save the land she holds dear.

Maria is echt een held, want wat heb ik genoten van de study trilogie zeg! En dat gezegd hebbende, kan ik alleen maar concluderen dat Fire Study een vlammend einde van de reeks is.

Ik heb echt ontzettend genoten van dit derde deel en ik kon weer niet genoeg krijgen van Yelena. Ze is zo’n powerwijf dat opzoek is naar zichzelf en daarbij niet bang is om zichzelf voor haar vrienden op te offeren. Ik ben dan ook ontzettend blij dat ik deze trilogie in mijn kast heb staan en er van kan blijven genieten… Dit is echt mijn cup of tea!

Wat je vaak merkt bij fantasyseries is dat de schrijvers tot in den treuren doorgaan en dat de held meestal ontzettend krachtig is en weinig gebreken heeft. Yelena behoud haar zwakheden en hoewel ze meer kan bereiken, blijft ze een bescheidenheid behouden die haar siert… Als personage is ze daarom ontzettend fijn… Ook omdat ze wat volwassener is dan de meeste YA heldinnen. Ze is d’r tienerjaren al voorbij en in staat (relatief) goede keuzes te maken.

Voor iedereen die van fantasy houdt is dit echt een ontzettende aanrader van mijn kant… Het lijkt wel alsof elk boek wat ik van Maria Snyder lees me een grotere fan van haar maakt, want damn, de werelden die zij schept zijn zo vol mysteriën en verrassingen dat het en net lijkt alsof je er zelf ook bij bent, maar ook ontzettend goed in elkaar zijn gezet qua concept.

Ik heb weer ontzettend genoten van de relatie tussen Kiki en Yelena en ik vind de bijzondere glasbeeldjes van Opal echt super leuk gevonden… Er straalt een soort puurheid vanaf die me extra intrigeert omdat Opal zelf geen kennis van haar macht heeft en die beeldjes gewoon met liefde maakt. Het is eens wat andere magie dan de standaard die in vele boeken voorkomt, en daar hou ik wel van!

Ik heb op goodreads gezien dat er nog een paar kleine verhalen zijn, dus die ga ik binnenkort maar eens opzoeken…Want eerlijk is eerlijk, ik kan geen genoeg krijgen van de wereld van Yelena en de bijzondere kenmerken die Snyder aan haar personages meegeeft.

Bestel dit boek op bol.com

five-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

4 responses to “Fire study – Maria V Snyder

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.