Finale (Hush, Hush #4) – Becca Fitzpatrick

Geplaatst op 5 juli 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Finale (Hush, Hush #4) – Becca FitzpatrickFinale door Becca Fitzpatrick
Ook door deze auteur: Dwalen
Serie: Hush hush #4
Uitgever: Moon | Februari 2016
Genres: Young Adult, Paranormal Romance, Romantiek, Fantasy
Aantal pagina's: 384
ISBN: 9789048829064
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Nora Grey is verstandig, slim en loopt nooit in zeven sloten tegelijk. Haar eerste fout was om verliefd te worden op Patch. Patch maakt de ene fout na de andere en heeft een verleden dat verre van brandschoon is. Verliefd worden op Nora is het beste dat hem ooit is overkomen. Maar kunnen Nora en Patch een brug slaan tussen hun twee verschillende werelden als dat betekent dat hun hart op een hartverscheurende manier op de proef wordt gesteld?

Ik heb de complete Hush, hush-saga opnieuw gelezen nadat deze opnieuw zijn uitgegeven door Uitgeverij Moon. Finale is de hekkensluiter van de serie, maar zoals jullie weten heb ik het al eerder gerecenseerd. Ik vond het heel erg leuk om mijn oude mening met mijn nieuwe commentaar te voorzien, dus ook bij dit boek zal ik dit doen.

finale2

Over het algemeen vind ik deze serie best vermakelijk. Het is geen hoogstandje, maar wel een prima vermakelijk paranormal romance verhaal. Ja, er zitten tenenkrommende dingen in, maar zitten die niet altijd in heel populaire series?

Met metershoge verwachtingen dook ik in Dreiging, het vierde en laatste deel van de Hush, hush saga in. Men beloofde me een knettergoed einde en een super spannend verhaal. En ik moet zeggen dat ik halverwege aardig van de verwachtingen-toren ben gedonderd. Iets in mij piepte is dit het nou?

Ik had nu natuurlijk geen last van torenhoge verwachtingen. Ik wist al hoe het verhaal zou lopen en kwam niet voor verrassingen te staan. Dit gaf me meer ruimte om te focussen op wat ik nou van de gebeurtenissen vond. Soms waren ze vergezocht, soms voorspelbaar, maar meestal wel passend in de complete lijn van de serie. Ik vind het prettig als een schrijver constant blijft.

[..] irriteerde me voor het eerst echt aan de stomme keuzes die Nora maakte.

Bij het herlezen kwamen die domme keuzes natuurlijk veel eerder aan het licht…

[…] ik miste gewoon die sprankeling die de eerdere boeken wel bij mij wisten op te wekken. Ja, er zaten een aantal verrassende elementen in, maar sommige van die keuzes vond ik juist enorm clichématig en weinig toevoegen aan het verhaal. Dat wat er met Vee gebeurt.. tja.. Hoeveel voegt het daadwerkelijk toe aan het verhaal.

Hier kan ik me nog steeds in vinden.

finale3

Toch zaten er ook zeker elementen in waarvan ik heb genoten. Het boek zit vol met keuzes van trouw en moed en als lezer voel je echt wat Nora doormaakt.

De domme keuzes die Nora maakt zijn niet echt moedig te noemen, misschien eerder overmoedig.. Maar ze zijn wel verbonden aan trouw. Ik denk dat Nora te trouw is aan de mensen die ze vertrouwd. Ze gaat voor hen door het vuur, terwijl niet iedereen het vuur voor haar zou doorkruisen.

Wat vaak een hekelpunt is bij een laatste boek uit een trilogie of serie is dat er opeens allemaal nieuwe dingen in voorkomen. Deze zijn vaak zo abrupt of maar half uitgewerkt dat het oorspronkelijke concept zijn uniekheid een beetje lijkt te verliezen. Dit vond ik bij deze serie in bepaalde mate ook zo. Ik heb meer genoten van ‘toen alles nieuw was’ dan nu ‘alles bekend is’. Tja.. wat dat betreft snap ik wel dat nieuwere series een stuk aantrekkelijker zijn dan een langere serie.

Het nadeel van dit laatste deel is dat er bepaalde mensen aan de nephilim worden gekoppeld, waardoor je de indruk krijgt dat het heel normaal is. In de vorige delen is het bijzonder en verrassend.. Nu lijkt het Oprah wel: en jij, en jij, en jij. IEDEREEN! Dat is zonde.

[..] de manier waarop Fitzpatrick beeld heeft gegeven aan de donkere kant van engelen vind ik heerlijk. Ik heb genoten van de serie en zal hem zeker nog eens opnieuw lezen.

Opnieuw gelezen: check! En ik ben nog steeds dol op verhalen waarin engelen geen brave donzige figuren zijn. Wat dat betreft zal de serie toch altijd een plekje in mijn hart hebben. Wat anderen er ook van vinden. Ja, er zitten rare kronkels in, maar dat betekent niet dat het niet vermakelijk kan zijn.

finale

Bewaren

three-half-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

One response to “Finale (Hush, Hush #4) – Becca Fitzpatrick

  1. Ik heb de reeks klaarliggen. Ik ben erg benieuwd!
    ik lees erg graag engelen verhalen, maar ik hoop stiekem dat de romantiek van pagina’s spat!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.