Fantasy Court 2018

Geplaatst op 22 juni 2018 door Emmy in Evenement / 0 Comments

Een paar weken terug was ik een heel weekend lang vooral bezig met het inwinnen van informatie met betrekking tot de fantasy/boeken/game etc. gerelateerde evenementen en of het mogelijk was om daar stands te huren. Zoals jullie weten draai ik al meer dan een jaar mijn Letters & Lights webshop met heel veel liefde, maar wat jullie misschien niet weten is dat ook mijn man zijn eigen webshop heeft (Dungeons & Dice). Tijdens de zoektocht stuitte ik op Fantasy Court, een kleinschalig fantasyevenement in Eindhoven. Ik besloot meteen te mailen!

Na YALFest was dit weer ons eerste echte evenement en ik had er zin in! Het beloofde prachtig weer te worden, het was maar één dag en ik verwachtte dat Rob’s ideale winkelpubliek aanwezig zou zijn. Ik gunde hem het zo om ook een een heel succesvol evenement te kunnen draaien! En succesvol dat werd het!

Fantasy Court is opgezet door de spellenvereniging van de TU Eindhoven en het evenement was dan ook op de campus. Ideaal te bereiken, want je loopt er vanaf het station zo naar toe. Ik verbaasde me over de grootte van de campus en ik voelde me onmiddellijk op mijn gemak. Het festivalterrein was op een groot veld, met hier en daar schaduw door grote bomen. De kraampjes stonden naast elkaar opgesteld, zodat iedereen voldoende ruimte had.

Hoewel het in de ochtend rustig was en er niet heel heel heel veel kraampjes waren, vond ik de sfeer meteen al fantastisch. Het was zo relaxt! Ik heb ook nog nooit zo veel D&D spelers op een plek gezien. LEUKKK!

Naast kraampjes waren er ook een aantal LARP (Live Action Role Playing) groepen aanwezig die zo nu en dan een demonstratie deden. Je kon ook boogschieten en een spelletje spelen bij de grote spellenkraam. Je kon mede kopen, een hennatattoo zetten of lekker wat eten. De sfeer was heel gemoedelijk en uiteindelijk kwamen er ook nog aardig wat mensen. Wij hebben in ieder geval veel mensen aan de kraam gehad. En daar waar we vooral hoopte op meer naamsbekendheid, hebben we ook nog lekker omgezet. Ook kreeg ik tips voor andere evenementen, waar ik thuis meteen achterna gegaan ben.

Dit was pas de tweede keer dat Fantasy Court werd georganiseerd en ik hoop van harte dat er een derde keer komt. Dit is namelijk echt zo’n evenement waar ik altijd zou willen staan. Tuurlijk, we hadden geluk met het weer, maar ik voelde me zo welkom door de organisatie! Hopelijk zullen ze volgend jaar weer een evenement opzetten, met hie ren daar een verbetering, maar vooral groter. Mocht je in de buurt van Eindhoven wonen en interesse hebben in spelletjes, LARP, fantasy of een combinatie daarvan? Kom dan zeker langs!

Tags: ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.