Even bijkletsen

Geplaatst op 15 oktober 2022 door Emmy in Persoonlijk / 0 Comments

Het is al een tijd geleden dat ik een persoonlijke update schreef. Een aantal jaar geleden maakte ik nog braaf elke week een dagboekje. Het is ook al weer een aantal jaar geleden dat ik elke dag een blogpost online zetten. Hoewel ik bloggen nog steeds erg leuk vind, heb ik meer hobby’s die tijd kosten en ben ik nu eenmaal druk met werk en ons gezin. Vandaag wil ik jullie toch even bijkletsen wat er allemaal speelt.

Druk druk druk

De tijd vliegt voorbij en zo nu en dan heb ik het gevoel alsof de touwtjes door mijn handen glippen. De herfstvakantie is alweer bijna, terwijl ik het gevoel heb dat we pas net zijn begonnen.

Echter voelt het nu wel meer leuk-druk dan help-ik-verzuip-druk, wat eerder wel het geval was. Ik heb in de vakantie namelijk mijn bloed laten testen en bleek een enorm vitamine B12 tekort te hebben. Logisch dat ik eigenlijk in een permanente staat van vermoeidheid rondliep en alles als teveel aanvoelde. Nu krijg ik er weer grip op.

Hierdoor kan ik ook leuke nieuwe dingen oppakken op werk. Ik heb er extra taken bij gekregen die erg passen bij mij en mijn functie. Te denken aan het begeleiden van de schoolreporters, bijvoorbeeld! Superleuk, maar ook een echte uitdaging.

Thuis krijg ik ook weer meer energie om lekker op pad te gaan en dingen aan te pakken. Daar word ik ook meteen weer enthousiast over, in plaats van dat ik denk: o help. Zo kijk ik er gewoon naar uit om in de herfstvakantie op te gaan ruimen in huis, in de tuin en lekker naar het bos te gaan. Duimen dat er mooi weer is!

Dan kan ik ook meteen ons nieuwe naambord ophangen. We hadden er eentje van nog voor Lily en nu staat haar naam er eindelijk bij. Ik mocht namelijk bij Fotocadeau een eigen huisnummerbord ontwerpen en dat ging echt reuze makkelijk! Ik koos voor een subtiel Schots tintje met de Schotse heide op de achtergrond. Ook in combinatie met onze natuurtuin, vond ik dat een passende keuze.

Schrijven

Naast werk ben ik ook nog druk aan het schrijven. Dit jaar is Supernerd 2: Forever nerd, verschenen, maar ook mijn novelle Daar heb ik een drankje voor. Daarnaast schreef ik een kort verhaal voor Winter magie en ben ik druk aan het schrijven aan een volgend boek. Superleuk, maar ook wel heel erg pittig. Ik kijk er stiekem wel naar uit om een paar weken of maanden rust te hebben (of alleen te schrijven voor mijn plezier). Wel ben ik mega enthousiast over alles wat ik dit jaar heb geschreven, dus dat maakt het allemaal heel erg waard.

Herfst in huis

De afgelopen paar weken heb ik (samen met Lily) onze woonkamer omgetoverd in een herfstthema. Overal hebben we herfsthoekjes gemaakt, lampjes opgehangen en onze verzamelde eikeltjes en kastanjes een plekje gegeven. Ik vind het heerlijk dat er elke avond kaarsjes aan kunnen en dat alles in herfstkleuren is. Daar hou ik zo van.

Beetje jammer dat alle mini pompoentjes die ik had gekocht al rot zijn.

Je huis een herfstthema geven is niet lastig. In allerlei winkels (Xenos, Action, Tuincentra etc.) vind je nu volop herfstversiering. Je zou natuurlijk ook een gepersonaliseerd canvas schilderij van FotoOpCanvas kunnen laten drukken met een herfstbos, dennenappel of mooie herfstbladeren. Het geeft sfeer en je bent je bewuster van de seizoenen. Dat was precies de reden dat ik met Lily een herfsttafel wilde maken: zodat zij ook bewust is van het draaien van het jaarwiel.

Ik vond het gezellig om even met jullie bij te kletsen. Hoe is het met jou?

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.