En toen ging DCC weer niet door…

Geplaatst op 20 november 2021 door Emmy in Evenement / 2 Comments

Op vrijdag 12 november werd er aangekondigd waar we allemaal voor vreesden: meer restricties. Ik denk dat niemand dit had willen zien aankomen, vooral met de hoge vaccinatiegraad. Ik keek er naar uit om weer een event te draaien, ook al vond ik het ook wel spannend hoe al die prikkels zouden vallen. Maar mocht het nu wel doorgaan?

Letters & Lights

ven ranten hoor!

Uiteindelijk kregen we dinsdag aan het eind van de middag het verlossende antwoord: het is toch verplaatst.

Veel te laat natuurlijk. Als standhouders werd ons niks gevraagd en waren we alleen maar aan het afwachten. Ik wachtte met inpakken, want ik had echt de tijd en energie niet om dit voor niks te moeten doen. En nu het niet doorgaat voel ik nogal een tweestrijd. Aan de ene kant baal ik enorm, want ik had net voor meer dan 600 euro geinvesteerd, verwachtend dat ik het wel terug zou verdienen. De standkosten zitten al twee jaar in dat bedrijf en we krijgen maar de helft terug als we zouden cancelen. En nog erger: ons standhouders is niks gevraagd. Want ondertussen vond ik het helemaal geen prettig idee meer dat het door zou gaan, omdat wij als standhouders dan gedwongen werden om te komen (naast maar een deel van het geld krijg je bij afzegging binnen 30 dagen ook nog eens een boete van 1000 euro). Het was een heel frusterende en spannende paar dagen en ik heb er serieus ook heel slecht van geslapen door alle onzekerheid.

Kijk, het is natuurlijk vooral niet leuk voor de bezoekers, want iedereen snakt naar een leuk uitje. Wij standhouders hebben vooral financiele gevolgen. De stands voor DCC zijn enorm duur, zeker als je een grotere of betere plek wil. Je investeerd in producten en hebt voorbereidingstijd. Deze laatste twee voel ik. En daar baal ik van. Het is een wonder dat we nog geen busje hadden gehuurd!

Tuurlijk, een bedrijf hebben is risico’s nemen. Maar je neemt liever risico’s die zo klein mogelijk zijn. Ik hoop dan ook dat ik dit weekend online alsnog een leuke omzet kan draaien. Want zonder omzet geen loon, geen boterham etc. Ik zal dan ook proberen een paar leuke acties op te zetten dit weekend, dus als je zin hebt om te shoppen, nog leuke cadeautjes zoekt of gewoon je locals wilt supporten: HAPPY SHOPPING.

Ik wil iedereen die me constant heeft gesteund, bij me heeft gewinkeld of me heeft geholpen heel erg bedanken voor alles.

De volgende DCC is – hopelijk – in maart.

Tags:

Divider

2 responses to “En toen ging DCC weer niet door…

  1. Ah nee, dus toch. Vind het al zo erg dat je zo in onzekerheid zat. Snap je dubbele gevoel zo goed. Wat ik echt niet eerlijk vind is dat je als standhouders zelf niets had te zeggen… maar wel voor al die kosten en een boete moet opdraaien, dat kunnen ze toch niet maken… weet dat het voor hun ook zwaar, is maar het moet wel fair blijven. Leef met je mee, lieverd. Je weet me te bereiken als je wilt praten. Dikke knuffel..

    Liefs,
    Bren😘

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.