Empire of Storms (Throne of Glass #5) – Sarah J. Maas

Geplaatst op 17 juni 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

Empire of Storms (Throne of Glass #5) – Sarah J. MaasEmpire of Storms Serie: Throne of Glass #5
Andere boeken in deze serie: Throne of Glass
Uitgever: Bloomsbury | September 2016
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 693
ISBN: 9781408872895
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

The long path to the throne has only just begun for Aelin Galathynius. Loyalties have been broken and bought, friends have been lost and gained, and those who possess magic find themselves at odds with those don't.

As the kingdoms of Erilea fracture around her, enemies must become allies if Aelin is to keep those she loves from falling to the dark forces poised to claim her world. With war looming on all horizons, the only chance for salvation lies in a desperate quest that may mark the end of everything Aelin holds dear.

Aelin's journey from assassin to queen has entranced millions across the globe, and this fifth installment will leave fans breathless. Will Aelin succeed in keeping her world from splintering, or will it all come crashing down?

Het lezen van Empire of Storms van Sarah J Maas heb ik ontzettend uitgesteld. Ik kocht hem wel vrij snel na uitkomst, maar ik liet hem maar liggen. De dikte schrok me niet af, maar wel het feit dat ik best wel wat details van de eerdere boeken was vergeten. Het is immers een vrij gedetaileerde serie. Ik besloot dan ook om eerst de eerste vier boeken opnieuw te lezen (in het Nederlands). Daarna waren de smoezen op en moest ik er aan geloven. Ik las het boek vervolgens in een ruk uit.

Aalin reist samen met haar hof naar Terrasen,  maar daar komt ze erachtaer dat men haar niet erkent als koningin. Aelin heeft bondgenoten nodig, en snel ook, want haar wereld is in oorlog en dreigt als een glas uiteen te spatten. Gelukkig heeft de Rowan aan haar zijde en een hof die voor haar door het vuur zou gaan.

Het verhaal wordt verteld vanuit meerdere personages, en aan het einde snap je precies waarom. Holy moly. Iedereen had me al gewaarschuwd dat het einde intens zou zijn. Nou dat was het ook. Maar intens op een goede manier (al heb ik wel echt het volgende boek nodig!). Ik moet gewoon weten hoe dit zich verder zal ontwikkelen.

De personages zijn weer ontzettend sterk en ik heb erg van ze genoten. Ik merk wel dat er duidelijk overeenkomsten zijn tussen de personages in deze reeks als in ACOTAR. Het zijn er immers veel en ze hebben ook overeenkomende eigenschappen. Dit is niet iets vervelends, maar het valt me wel op. Ergens hoop ik dat Sarah J Maas ons in een eventuele nieuwe serie met iets compleet anders zal verrassen. Toch zijn de personages gedurende de gehele serie wel enorm ontwikkeld. Ze hebben een goede groei doorgemaakt en hebben tevens nog voldoende mysterie rondom hangen.

In veel boeken hebben randpersonages een vrij oppervlakkige uitwerking, maar SJM heeft daar schijt aan; Manon, Elide, Lysandra… ze hebben gewoon keihard hun eigen verhaal en ik denk dat het volgende boek daarom van novelle is uitgegroeid tot heel boek. Wel raad ik aan om de novellen van The Assassin’s Blade te hebben gelezen, omdat er in dit boek zeker personages en plekken terugkomen. Het geeft net een stukje extra informatie. En daar houden we van… Ik wil alles opzuigen als een spons.

Bij de boeken van Sarah J Maas ben ik vaak bang dat ik teveel details van het voorgaande ben vergeten. Ik heb de serie herlezen voor ik in Empire of Storms begon en ik moet zeggen; dit was een goede zet. Ik vloog namelijk door het boek en na een hele dag lezen had ik hem uit. Geen moment bedacht ik me; phoe, even pauze hoor. Ik werd continu geprikkeld en rolde van de ene epische situatie naar de andere. Je merkt duidelijk dat Sarah J Maas houdt van bijvoorbeeld Lord of the Rings, want ik zag zeker wat invloeden.

Ik vond dat er behoorlijk wat overeenkomsten met ACOWAR waren. De relatie tussen Aelin en Rowan vind ik behoorlijk overeenkomen met Feyre en Rhysand. Natuurlijk is dat smexy en zwijmelen, maar ik vond dat ook wel weer jammer. Feyre en Aelin begonnen voor mij steeds meer op elkaar te lijken, terwijl er wel veel verschil tussen Celaena en Feyre zat in het begin van beide verhalen. Dat neemt echter niet weg dat het nog steeds heel prettige kickass vrouwen zijn.

Empire of Storms was als een wervelstorm waar ik me constant wel kon vasthouden. Tot het eind, toen werd ik helemaal weggeblazen.

De personages, de epische avonturen, de magie en dat kapot goede einde maakte Empire of Storms een waar genot om te lezen. Ik kan maar geen genoeg krijgen van Sarah J Maas haar boeken en ik weet een ding zeker; ik ga nu niet meer zo lang wachten tot ik het nieuwe deel ga lezen.

Ben jij ook verslaafd aan de boeken van Sarah J Maas?

five-stars

Tags: , , , ,

Divider

3 responses to “Empire of Storms (Throne of Glass #5) – Sarah J. Maas

  1. Chantal

    Ja ik ben verslaafd! Vorige week een hele avond opgebleven om Koningin van de schaduwen uit te lezen. Wow. Ik hoop deel 5 zo snel mogelijk te lezen!

  2. Emmyyyyy this book though, you make me want to read it again ? Wrest Chaol book, Ben ik wel benieuwd naar, dan het laatste deel ? Beter komt alles goed. ACOWAR gaf me een beetje hoop dat ToG 7 goed komt.

  3. Andrea

    Het is een tijd geleden dat ik deel 1 heb gelezen. Ik moet het eerst herlezen. Maar ik wacht totdat de release datum van het laatste deel wat dichterbij is. Dat geeft niet, want mijn TBR is nog lang genoeg 🙂 En ik ben nu in Hof van Mist en Woede bezig.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.