Element vuur

Geplaatst op 25 mei 2012 door Emmy in Spiritueel / 0 Comments

Eigenlijk was ik van plan het als eerste over vuur te hebben, maar ik besloot het vervolgens als laatste te doen omdat dit dichterbij de zomer is. Is dat logisch? Nah, misschien niet, maar de zon is nu eenmaal het toonbeeld van het element vuur.
Als ik dit schrijf, ik het bloedje heet buiten en lijken we in een soort hittegolf te zitten (het is woensdag als ik dit schrijf en ik drijf haast het atelier uit).
Maar dit past eigenlijk wel bij dit element, want vuur is hét element van de zomer en is tja, warm he? Vuur geeft warmte en licht, maar kan ook verbranden en vernietigen. Dit maakt vuur een krachtig element dat nogal onvoorspelbaar is. Het zit vol passie, maar kan ook zo maar doorslaan naar een krachtige en verwoestende energie.
Ikzelf link rood altijd aan vuur, en ik denk dat de meeste mensen dit wel zullen doen. De betekenis van die kleur ligt voor mijn gevoel ook heel erg bij het element wat we vandaag ‘behandelen.’ Rood geeft immers ook warmte en passie, maar kan ook agressie opwekken en is de kleur van bloed.
Toch is het niet zo dat het element vuur altijd een heel actief element is. Ja, het is wel een actief element, anders dan bijvoorbeeld aarde, die eigenlijk heel vast staat en zelfs water kan bijna stilstaan. Vuur en lucht zijn beide mannelijk en beide behoorlijk in beweging.
Vuur lijkt qua energie altijd te leven en te bewegen, niet zo gek, want een vlammetje zelf beweegt ook altijd. Wel is er een verschil. Een vuur kan heel erg bewegelijk zijn, maar kan ook rustig branden. Die rust komt denk ik vooral terug als er geen andere factoren invloed uitoefenen op de energie.
Mensen met een kern van het element vuur zijn vaak gevoelig voor de invloed van anderen, zowel positief als negatief. Zij kunnen gemotiveerd worden door anderen, maar ook gedemotiveerd. Het is net als vuur, ze hebben brandstof nodig om te kunnen branden, maar kunnen ook verstikt raken. Het is dus een heel veranderlijk element.
Dit maakt het wat impulsief en veranderlijk qua gedachtegang en doen, maar dat is juist iets kenmerkends voor hun.
Vuur elementen kunnen ergens vol voor gaan, maar kunnen dingen ook langzaam op laten branden. Ze zijn zich erg bewust van de energie die ze ergens insteken, naar het lijkt. Het is een interessant element eigenlijk, vooral omdat vele mensen vuur vaak als enorm krachtig zien. Misschien is dat ook wel zo, maar alle elementen zijn even krachtig, alleen vuur is degene die het liefst z’n kracht laat zien, omdat dat relatief gemakkelijk gaat. Vuur is niet het krachtigst, want hoewel een beetje water vuur kan doen opleven, evenals wind die het vuur aanwakkert en aarde die de brandstof levert, kan water vuur doen doven en zonder brandstof en lucht brandt vuur niet. Zoals ik al zei: vuur heeft anderen nodig, en dat maakt het krachtig. Een element om respect voor te hebben.

Tags: , , ,

Divider

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.