Een geslaagd midzomer

Geplaatst op 21 juni 2013 door Emmy in Persoonlijk, Spiritueel / 4 Comments

In de euforie van de afgelopen dagen heb ik nog geen moment gehad om een blogje te typen en omdat ik mijn laptop bij mij vriend heb laten liggen, kwam het er ook niet echt van om snel aan het werk te gaan. Dus heb ik mama’s laptop even gekidnapd, want toen ik vanmorgen in het zwembad lag, besefte ik me plotseling dat het vandaag midzomer is.

Allereerst even een stukje als vervolg op mijn vorige blogpost; ik ben namelijk voor zo’n 99% zekerheid geslaagd voor mijn eindexamen! Ik ben woensdagavond niet gebeld en sta in de maillijst van de expo dus er moet wel iets heel vreemd gebeuren wil ik aankomende dinsdag niet mijn naam horen bij de officiele uitslag. Spannend! Ik ben zo ontzettend blij en opgelucht dat het harde werken niet voor niets was. Vanmorgen kon ik eindelijk weer zonder zorgen gaan zwemmen en ook bij andere dingen neem ik even lekker de tijd! Vandaar dat ik eventjes een beetje was vergeten dat het vandaag de langste dag van het jaar is.

Midzomer, ook wel litha genoemd is dus die ene dag van het jaar waarbij de zon het vroegst opkomt en het laatst weer ondergaat. De langste ‘dag’ van het jaar dus. De afgelopen week was het echt zomer weer en hoewel de zomer vandaag echt begint, is het vandaag een beetje druilerig. Volgens mij gaat het zonnetje zichzelf niet meer laten zien.

De zon is een heel belangrijk symbool voor dit jaarfeest, omdat deze in de cyclus van het jaar nu de meeste kracht heeft. De zon regeert over de maan, dag over nacht en god over godin. Allemaal heel duaal, ik weet het, maar in het paganisme wordt het leven veelal in tegenstellingen gezien. In principe is het allemaal een vorm van energie die in andere verpakkingen gegoten zijn waardoor wij ze kunnen plaatsen… denk ik.
Maargoed… Even kijkend naar de zon, die zo belangrijk is vandaag. De zon is het symbool voor vuur, de God, het mannelijke, de zomer… Allerlei elementen die sowieso al aan elkaar worden gekoppeld.
Nu zijn er ook culturen die de zon als vrouwelijk zien, maar ikzelf link het ook aan het mannelijke.

De God is volgens de heksencyclus van het jaar vandaag op zijn hoogtepunt van kracht, net als de zon, maar takelt vanaf morgen weer langzaam af totdat hij sterft.Zijn kracht wordt door iedereen gevierd door te danken voor de groei die de zon stimuleerd. De Godin houdt zich vandaag een beetje op de achtergrond, terwijl ikzelf van mening ben dat de zon Moeder Aarde (en dus de Godin) helpt. Een perfecte harmonische wisselwerking dus tussen God en Godin.. Dus ik vind het juist een mooi moment om beide te vereren.

Kleuren, geuren en bloemen die bij vandaag passen zijn alles wat je aan de zon kan koppelen. Rood, goud, geel, oranje.. Allemaal zonnekleuren. En welke andere bloem dan de Zonnebloem zou perfect zijn voor vandaag? Er zijn op internet vele lijsten te vinden van dingen die je vandaag kan gebruiken om midzomer te vieren.. Maar ik vind het niet nodig deze hier te kopieren… Ooit maak ik mijn eigen lijstjes wel, maar daar vind ik het nu nog niet de juiste tijd voor.
Hoe ik mijn midzomer vandaag ga vieren weet ik eigenlijk niet… Ik ben lekker aan het relaxen, lezen en bezig met mijn blog terwijl ik geniet van het idee dat ik mijn HBO diploma heb gehaald. Morgen heb ik toelating bij mijn nieuwe school, dus wellicht ben ik deze week ook wel op zijn krachtigst van het hele jaar.

Een fijne dag nog! En hou deze website morgen goed in de gaten, want dan komt er een winactie online!

Tags: , ,

Divider

4 responses to “Een geslaagd midzomer

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.