Eden – J. Sharpe

Geplaatst op 27 november 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Eden – J. SharpeEden door J. Sharpe
Uitgever: Zilverspoor | Augustus 2016
Genres: Sciencefiction, Dystopia, Fantasy
Aantal pagina's: 310
ISBN: 9789463080521
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Engelen: ze zijn onder ons. Ik kan het weten. Er zit er één in me gevangen. Maar het beeld dat je waarschijnlijk hebt over deze “helpers van God” is verkeerd, dat garandeer ik je. Het zijn maniakale klootzakken.

Anna Meisner ontwaakt, naakt en in de war, vastgebonden op een stoel in een donkere ruimte. Tegenover haar zit een vrouw die sprekend op haar lijkt. Met tranen in haar ogen zet de vrouw een pistool tegen haar slaap en schiet zichzelf dood. Anna wordt pas dagen later gevonden, onderkoeld en op sterven na dood. Maar als ze in het ziekenhuis wakker wordt, komt ze er achter dat de politie haar niet als slachtoffer ziet, maar als dader. Het is het begin van een reeks catastrofale gebeurtenissen waar zij onderdeel van lijkt uit te maken. Is dit het einde van de mensheid?

Toen ik bij de kraam van Zilverspoor stond op Castlefest, vertelde J. Sharpe over zijn boek Eden, wat over gemene engelen zou gaan en super spannend beloofd te zijn. Meteen was mijn interesse gewerkt, want ik ben dol op engelen, en vooral als het geen pluizige schatjes zijn. Ik kocht het boek meteen en nam me voor niet te lang te wachten. Doe mij namelijk maar lekker veel supernatural en dat soort dingen. Nu heb ik Eden gelezen en is mijn vraag natuurlijk; maakte dit boek het waar?

eden

Eden gaat over Anna, die wakker wordt op een verschrikkelijke plek en meerdere jaren van haar leven vergeten lijkt te zijn. Het laatste wat ze zich kan herinneren is dat haar evenbeeld zichzelf door het hoofd schoot. In de tussentijd is de wereld veranderd, en staat hij op het punt om nog meer te veranderen. Anna moet er alles aan doen om te overleven, maar is ze wel zo onschuldig als ze zelf denkt? Ze moet op de vlucht om te overleven. Maar op de vlucht waarvoor? En wanneer kan ze stoppen met achterom rennen?

Vanaf de eerste pagina wist J. Sharp mij mee te trekken in zijn wereld waarin alles eng realistisch lijkt. Ik heb relatief weinig boeken gelezen waarin een apocalyptische wereld echt pas net tot uiting komt. Vaak is de maatschappij al een tijdje kapot. Hier niet; Anna zit er midden in en moet vechten om te overleven. Dit vond ik erg realistisch. Als lezer vraag je je steeds af wat je zelf zou doen, maar ook wat er nou precies aan de hand is. Wat heeft Anna meegemaakt en welke rol spelen de engelen? Ze hebben vast niks goeds in hun zin, dat weet je in ieder geval wel. Je blijft hopen dat alles in orde komt, maar weet donders goed dat het nooit meer in orde zal zijn. En die spanning is heerlijk om te ervaren.

eden2

Het is een erg spannend boek waarin thriller en fantasy met elkaar verweven zijn, zonder dat het een meer de aandacht krijgt. Het is erg in balans en met vlagen echt creepy. En goor. Je moet wel tegen bloed en gruwelijkheden kunnen. Maar wie denk dat een apocalyps zonder gruwelijkheden is, is in mijn ogen erg naïef. En daarom is dit boek zo goed, omdat J. Sharpe die gruwelijkheden durft in te zetten.

Eden is goed geschreven en weet te blijven boeien. Al moet ik zeggen dat ik het einde een beetje vlak vond en abrupt. Ik had daar misschien meer van verwacht. Ik hoop ook zeker op een vervolg, want bij dit soort boeken vraag ik me uiteindelijk altijd af in hoeverre de mensheid het gaat overleven. Daarbij heeft Sharp een paar hele interessante wendingen in het verhaal gestopt die er gewoon om schreeuwen om verder uitgewerkt te worden, zoals de vrije wil van engelen. Give me more!

Spannend, creepy en met een vleugje bovennatuurlijk, dat is Eden.

Fans van Supernatural moeten dit boek echt lezen, want de sfeer is echt fantastisch en het is heerlijk spannend. De engelen zijn fantastische klootzakken en ook de mensheid zelf laat geen lieve kant zien. Het wist mij van begin tot eind mee te sleuren.

 

eden3

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

One response to “Eden – J. Sharpe

  1. Katharina Kiewiet

    I read Eden Part 1 and could not wait to read Eden Part 2. The book pulls you forward to find out more and the connection that binds this character to the unfolding events. It is intriguing and a must read.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.