Earth’s End (Air Awakens #3) – Elise Kova

Geplaatst op 8 juni 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Earth’s End (Air Awakens #3) – Elise KovaEarth's End door Elise Kova
Ook door deze auteur: Air Awakens
Serie: Air Awakens #3
Andere boeken in deze serie: Air Awakens
Uitgever: Silver Wing Press | Februari 2016
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 350
ISBN: 9781619844216
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

A woman awoken in air, a soldier forged by fire, a weapon risen from blood.

Vhalla Yarl has made it to the warfront in the North. Forged by blood and fire, she has steeled her heart for the final battle of the Solaris Empire’s conquest. The choices before Vhalla are no longer servitude or freedom, they are servitude or death. The stakes have never been higher as the Emperor maintains his iron grip on her fate, holding everything Vhalla still has left to lose in the balance.

Book Three of the Air Awakens Series

Het is allemaal dankzij Melisa dat ik daadwerkelijk kon beginnen met de Air Awakens serie. Zij leende me haar boeken en wist me verslaafd te maken. Onlangs las ik alweer het derde deel, Earth’s End, en dat was hard nodig door de cliffhanger waar Fire Falling mee eindigde. Ik las snel Tales from the front, wat de novelle is die je het best na het tweede deel kan lezen en besloot vrijwel meteen door te gaan met het derde deel.

earth2

In het derde deel heeft de keizer nog meer grip op het lot van Vhalla. Het doel is natuurlijk dat Vhalla haar vrijheid terug krijgt en deels ook dat mensen haar en haar bijzondere krachten zal accepteren. Tevens heeft ze een relatie met Aldrik en tja, dat gaat er ook behoorlijk heftig aan toe.

Er gebeurt ontzettend veel en dat duizelde me soms, maar omdat het zo lekker doorlas (ik wil meer, meer, méér!) vond ik dat helemaal prima. Het was namelijk ontzettend fijn om Vhalla’s passie te ervaren en om nog meer over de personages te weten te komen. Vooral hoe de relatie tussen broers Aldrik en Baldair uitgewerkt is, vond ik een van de hoogtepunten van het boek. Maar aan de andere kant illustreerde dat ook meteen het meest frustrerende deel uit het boek. Ik ga er natuurlijk niks over zeggen, maar het einde vond ik echt zo, zo, zo rot. Niet dat het slecht was, in tegendeel. Het riep juist heel veel emoties bij me op; een kenmerk van een geslaagd boek voor mij!

earth1

Het boek bevat veel personages, wat soms lastig kan zijn, maar ook het verhaal goed op gang houdt. Zo heb je de lolbroek Jax, die eindelijk meer uit de verf komt, en natuurlijk de – op het oog – bitchy Elecia. Zelf ben ik haar gaan waarderen, omdat zij liet zien dat vooroordelen niet altijd waar hoeven te zijn. Zij blijkt juist een enorme trouwe vriendin te zijn voor de mensen die ze lief heeft. Voor mij sprongen niet alleen deze personages er uit, maar ook Baldair. Ik vind deze prins ook erg tof, vooral zijn interactie met de andere personages. Ik word er altijd blij van als hij weer eens opduikt.

Maar de ster van de show is nog altijd Vhalla. Waar ik eerst bang was dat zij zo’n afhankelijk vogeltje zou worden, laat ze in Earth’s End zien dat zij ook zonder mannen haar mannetje staat. Zij durft uitdagingen aan te gaan en te strijden voor haar vrijheid.

Ik heb genoten van Earth’s End. Deze serie wordt met het boek beter en bevat alles waar ik dol op ben: magie, avontuur, boeken en ijzersterke personages. Ik ben heel erg benieuwd naar het vierde deel en ik denk dan ook dat het niet lang zal duren voor ik Water’s Wrath zal gaan lezen.

earth3

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

One response to “Earth’s End (Air Awakens #3) – Elise Kova

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.