Duivelsvlucht – Leigh Bardugo

Geplaatst op 13 maart 2024 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Duivelsvlucht – Leigh BardugoDuivelsvlucht door Leigh Bardugo
Ook door deze auteur: Shadow and Bone
Serie: Alex Stern #2
Andere boeken in deze serie: Ninth House
Uitgever: Boekerij | April 2023
Genres: Fantasy
Aantal pagina's: 528
ISBN: 9789022592793
Uitgave: Hardcover
Source: Recensie-exemplaar
Goodreads
four-stars

Ontdek hoe het verdergaat met Alex in dit razend spannende vervolg op Het Negende Huis

Alex Stern is terug met een nieuw moordmysterie vol duistere magie binnen de Ivy League-elite op de prestigieuze Yale -University. Alles draait om macht, privilege en moord. Dit is de duistere en decadente wereld van het geheime -genootschap, het -Negende Huis.

Galaxy ‘Alex’ Stern is vastbesloten om Darlington uit de Hel te bevrijden – zelfs als dit haar haar toekomst op Lethe en Yale zal kosten. Maar Alex speelt met krachten die ver buiten haar vermogens liggen en wanneer de -docenten een voor een dood worden gevonden, weet ze zeker dat dit geen ongelukken zijn. Er raast iets moordlustigs door het stadje New Haven. Als Alex wil overleven, zal ze korte metten moeten maken met de monsters uit haar verleden en de duisternis die zich binnen de muren van de universiteit heeft genesteld.

Ik had Duivelsvlucht al sinds zijn verschijning in die epic limited edition (met deckled egdes!) in de kast staan, maar ik stelde het lezen steeds uit omdat er niet veel van deel 1 was blijven hangen en ik ook niet zeker wist of ik deel 1 wel leuk genoeg vond. Toch besloot ik het boek te herlezen (deels luisteren) in de hoop dat ik daarna kon doorpakken. En dat bleek een goede zet te zijn.

Niet alleen vond ik deel 1 nu echt fantastisch en bleef alles goed hangen, ook van Duivelsvlucht heb ik enorm genoten. Met alle gebeurtenissen en personages nog vers in mijn geheugen, lukte het me goed om in deze dark academia sfeer te blijven. Het boek is duister, magisch en super sferisch. Ik heb echt énorm genoten en alleen al qua aesthetics is dit boek geslaagd.

Ik genoot van buitenbeentje Alex en haar creepy gaven, ik genoot van de tocht die zij en haar vrienden maken en ik vond hoe heden en verleden in elkaar verweven zijn weer enorm goed gedaan. Wel vond ik deel één net wat sterker dan deel twee, al ben ik wel enorm blij dat we een aantal antwoorden kregen in Duivelsvlucht.

Deze serie is absoluut wat van jou als je houdt van een duistere schoolsetting vol mystiek, geesten, shady genootschappen en buitenbeentjes.

four-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.