Dolende geesten – Hilda Spruit

Geplaatst op 8 december 2023 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Dolende geesten – Hilda SpruitDolende geesten door Hilda Spruit
Ook door deze auteur: Geestverwanten
Serie: Geestverwanten #3
Uitgever: Clavis | Augustus 2023
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 456
ISBN: 9789044850390
Uitgave: Hardcover
Source: Recensie-exemplaar
Goodreads
four-stars

Merthes biologische moeder ligt op sterven. Ze vraagt Merthe om een laatste brief aan haar ouders, Merthes grootouders, te bezorgen. Maar niemand weet waar ze wonen. Als de zoektocht van Merthe en haar vrienden op een dood spoor belandt, barst haar sluimerende paranormale gave los. Waarom lijken twee personages uit Rembrandts Nachtwacht een beroep op haar te doen? Merthe kan niet anders dan de aanwijzingen volgen, ook al leiden die tot een gevaarlijk avontuur.

Een spannend spiritueel verhaal over liefde die sterker is dan de dood. Voor young adults.

Er is weer een nieuw avontuur over Merthe verschenen! Als fan van het eerste uur was ik natuurlijk reuze benieuwd op welke paranormale problemen ze zou gaan stuiten, dus ik was erg blij toen ik de gelegenheid kreeg dit boek te mogen recenseren.

In Dolende geesten wordt Merthe niet alleen geconfronteerd met de dood van haar biologische moeder, ze maakt ook kennis met haar grootmoeder én raakt betrokken bij een vermissingszaak van jaren geleden. Dit brengt haar met haar vrienden en familie naar het zonnige Spanje, waar alles een behoorlijke staart zal krijgen.

Dolende geesten is weer een spannend verhaal vol bovennatuurlijke verschijningen. Dit maakt het een boek om lekker bij te griezelen, maar ook een feest (nou ja…) van herkenning voor iedereen die ervaring heeft met deze vermogens. Dit boek is los te lezen, maar je zult Merthe en haar vrienden beter begrijpen als je alle boeken hebt gelezen.

Ik heb erg genoten van het boek, maar het duurde wel even voordat ik er echt helemaal in zat. Bepaalde app-gesprekken voelde een beetje geforceerd, evenals de richting waarop het verhaal op moest gaan. Het liep allemaal wat langzamer dan ik wilde. Op 2/3 van het verhaal zat ik er echter helemaal in en was ik niet meer te houden: ik wilde gewoon weten hoe alle puzzelstukjes in elkaar zouden vallen. Het boek had toen z’n tempo gevonden en dat was top.

Hou je van verhalen over geesten en paranormale gaven zonder dat het één grote zweverige bedoeling wordt, dan is Dolende geesten echt iets voor jou. Het is niet te eng, dus ook voor de wat jongere YA lezer prima geschikt.

Thema’s: vriendschap, bovennatuurlijke gaven, familie, vermissingszaken

four-stars

Tags: , , ,

Divider

One response to “Dolende geesten – Hilda Spruit

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.