Divine rivals – Rebecca Ross

Geplaatst op 19 januari 2024 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Divine rivals – Rebecca RossDivine Rivals door Rebecca Ross
Ook door deze auteur: De terugkeer van de koningin
Serie: Letters of Enchantment #1
Andere boeken in deze serie: Ruthless vows
Uitgever: Harper Collins | April 2023
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 368
ISBN: 9780008588151
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-half-stars

When two young rival journalists find love through a magical connection, they must face the depths of hell, in a war among gods, to seal their fate forever.

After centuries of sleep, the gods are warring again. But eighteen-year-old Iris Winnow just wants to hold her family together. Her mother is suffering from addiction and her brother is missing from the front lines. Her best bet is to win the columnist promotion at the Oath Gazette.

To combat her worries, Iris writes letters to her brother and slips them beneath her wardrobe door, where they vanish—into the hands of Roman Kitt, her cold and handsome rival at the paper. When he anonymously writes Iris back, the two of them forge a connection that will follow Iris all the way to the front lines of battle: for her brother, the fate of mankind, and love.

Shadow and Bone meets Lore in Rebecca Ross's Divine Rivals, an epic enemies-to-lovers fantasy novel filled with hope and heartbreak, and the unparalleled power of love.

Divine rivals stond al een tijdje op mijn wishlist. Het boek gooide overal hoge ogen en dat schiep hoge verwachtingen. Bekend met de auteur was ik al, maar dat maakte de verwachtingen misschien alleen nog maar hoger.

Hoewel Divine rivals door de meesten als YA boek wordt gezien, vind ik dit zo’n typisch voorbeeld van een boek wat tussen YA en NA invalt. Het is niet spicy, maar het is ook niet zo dat het boek braaf is. Qua thematiek en manier van schrijven, maar ook vanwege het plot is het een heel ander soort boek. Begrijp me niet verkeerd, het boek is prima te lezen vanaf een jaar of 15, maar het boek is geen standaard Young Adult.

Ik vond het een prachtig boek. Ik heb er echt ontzettend van genoten. De schrijfstijl. De plot. De manier waarop de personages met elkaar communiceren, ik vond het allemaal erg goed in elkaar zitten en ik heb er ontzettend van genoten.

Daarnaast vind ik de worldbuilding erg interessant. Het is niet alleen een oorlog, nee het is een oorlog tussen goden. Ik hoop daar in het vervolg meer van te lezen, want ik vond dit erg fascinerend.

De personages wist mij ook te boeien, waardoor Divine rivals ontzettend meeslepend werd. Ik werd helemaal meegesleept door het verhaal en ik blijf er nog vaak aan terugdenken. Sterker nog: ik bestelde meteen boek 2 toen ik het uit had. Dat zegt voor mij genoeg.

Rebecca Ross schepte hoge verwachtingen door haar eerdere werk en ik durf haast te zeggen dat ze mijn verwachtingen heeft overtroffen. Ik vond het een erg mooi boek met interessante personages en een wereld die ik graag verder zou willen verkennen. Daarnaast vond ik het idee van magische typemachines en de romantiek die daardoor ontstaat echt heerlijk. Misschien een tikkeltje voorspelbaar, maar nog altijd enorm genieten.

four-half-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.