Ook door deze auteur: Seeker
Serie: Seeker #3
Andere boeken in deze serie: Seeker
Uitgever: Van Goor | April 2017
Genres: Young Adult, Sciencefiction, Fantasy
Aantal pagina's: 320
ISBN: 9789000332496
Uitgave: Paperback
Goodreads
Quin is haar leven lang door haar vader gebruikt als pion. Ze werd opgeleid om te doden en gemanipuleerd om de macht van haar vader te garanderen. Inmiddels is ze ontsnapt uit dat leven, maar zit ze opnieuw gevangen in een eeuwenoud complot. Het duistere plan dat generaties geleden is gesmeed, bereikt nu het hoogtepunt. De geest van haar beste vriend Shinobu is beschadigd, de Jonge Vrees werkt samen met Quins vijand John, en de bloeddorstige Wakers worden gewekt en verzameld. Er is niets dat de kracht van de tijd kan stoppen. Maar Quin laat zich niet langer als pion gebruiken. Quin is een Zoeker. Zij zal de wraak van het verleden en de vijanden onder ogen komen om zichzelf en degenen van wie ze houdt te redden, of ze zal sterven.
Toen ik een aantal jaar terug kennismaakte met de Seeker-trilogie was ik nog niet helemaal overtuigd. Maar Arwen Elys Dayton maakte met haar komst naar Nederland vorig jaar veel goed. Het vervolg, Traveler, vond ik al een stuk beter en ik was erg benieuwd hoe deze serie zou gaan eindigen. En toen was daar opeens Disruptor, het slotstuk.
Quin, John en Shinobu hebben alle drie hun leven zien instorten. Ze zitten alle drie in hun eigen situatie en hun levens zijn in gevaar. Quin is het zat op een pion te zijn; ze gaat de wereld en de mensen van wie ze houdt redden van de Wakers en hun verschrikkelijke plannen, zelfs als dit haar eigen leven in gevaar zal brengen.
Jippie, met Disruptor laat Arwen zien dat zij zich als schrijfster alleen maar verder heeft ontwikkeld. Het is namelijk een erg goed slot geworden van de trilogie. Dus twijfel je na het lezen van boek een, dan raad ik je echt aan om verder te gaan met de serie. In deze trilogie heeft Arwen Elys Dayton namelijk haar eigen wereld weten te schrijven binnen de onze en dat doet ze met overtuiging.
Disruptor leeft toe naar een enorme climax en heeft mij via die weg ontzettend weten te verrassen. Ik wist niet zo goed wat er zou gaan gebeuren, maar uiteindelijk werd ik er erg blij van. Het was spannend, meeslepend en zat verdomde goed in elkaar.
Niet elk van de personages had een voor mij even interessant verhaal, maar het was goed om te zien dat alles toch met elkaar verbonden was en zij niet allemaal een eigen weg ingingen. Maud blijft nog steeds een van mijn favorieten, dus ik genoot erg van de stukken met John. Maar ook Quin’s verhaal vond ik erg sterk. Zij is natuurlijk de hoofdpersoon en ik vond haar vechtlust erg inspirerend. Haar keuzes zijn volwassen en zij durft te vechten voor dat waar ze voor staat.
>De wereld van de Zoekers is best complex; ik moest zo nu en dan goed nadenken over wat er in het verleden ook al weer gebeurd was. Gelukkig wordt er voldoende teruggeblikt om duidelijk te blijven, al raad ik aan de trilogie achter elkaar te lezen. Ik denk dat het leesplezier op deze wijze het grootst is.
De personages hebben gedurende de serie een grote transformatie ondergaan. Ze zijn serieuzer geworden en zijn richting volwassenheid aan het gaan. Het boek voelt daardoor serieus en origineel. Voor tienerdrama en eeuwige liefdesdriehoeken is geen plaats in dit boek; het draait om de spanning en het avontuur en dat werkt prima.
Disruptor is gewoon een prima boek met een prima einde en een prima invulling. Een toffe mix tussen sciencefiction en fantasy. Het is voor mij geen hoogvlieger als in dat hij me altijd bij zal blijven, maar het lezen van het boek beviel me wel enorm.
Disruptor laat je niet met losse eindjes zitten; zelden las ik een trilogie die met het boek beter werd.
De personages, de climax en het originele Zoekers avontuur maakte dit boek tot een genot om te lezen. Ik heb er veel plezier aan beleefd en het heeft met op erg positieve wijze weten te verrassen.
yeaaahhh, fijn dat je ook hebt genoten van Disruptor Emmy! Ik vond hem zelf ook ontzettend goed, helemaal omdat alle losse eindjes bij elkaar kwamen en de achtergrond van de Zoekers volledig klopte. 🙂