How to Love – Katie Cotugno

Geplaatst op 15 februari 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 7 Comments

How to Love – Katie CotugnoHow to love | november 2014
Aantal pagina's: 308
ISBN: 9789000316007
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

TOEN: Reena Montero is al zolang ze zich kan herinneren gek op Sawyer LeGrande, het virendje van haar beste vriendin Allie. Wanneer Allie onverwacht overlijdt, ontstaat er een verwarrende verliefdheid tussen Reena en Sawyer. Dan verdwijnt Sawyer plotseling en hij laat een geschokt, zwangere Reena achter.

NU: Bijna drie jaar later heeft Reena een nieuwe liefde gevonden, haar dochter Hannah. Ze heeft leren omgaan met dit onverwachte leven als alleenstaande moeder. Maar dan duikt Sawyer weer op en wil hij deel uit maken van hun gezin. Kan Reena na alle gebeurtenissen opnieuw van hem gaan houden.

Met mijn handen in het haar probeer ik te bedenken wat ik het beste kan gaan typen. Dit vind ik moeilijk, want ook al wilde ik zo graag dat ik How to love prachtig zou vinden, het heeft me toch enigszins teleurgesteld. Waar ik hoopte op een prachtig verhaal vol dramatiek en worstelingen van het hoofdpersonage, voelde ik voornamelijk frustratie om haar domme keuzes en gedrag.

Boeken over tienerzwangerschappen zijn er niet heel veel. De meesten zullen Juno wel gezien hebben, waarin een tiener zwanger wordt en moet omgaan met de gevolgen die dit met zich mee kan brengen. Onbewust vergeleek ik dit boek steeds met deze film.

Reena is een meisje dat na de dood van haar beste vriendin een relatie krijgt met diens voormalige vriendje. Het feit dat ze al eerder liepen te rotzooien en dat Allie en Reena absoluut geen emotionele band meer leken te hebben, zorgde er onmiddellijk voor dat ik maar weinig sympathie op kon brengen voor deze tieners. Hoewel Reena af en toe een slimme uitbarsting heeft, vond ik haar vooral boos en onsympathiek, terwijl ze pienter zou moeten zijn. Zij en Hannah doen het geweldig samen, maar de liefde straalde er amper van af. Ik had juist graag wat intieme moeder en dochter momenten gehad, waarin Reena duidelijk kiest voor haar in plaats van de rest. Nee, ik heb weinig positiefs te vermelden over deze dame, want ze liet me echt koud. Ik vond het jammer dat ze niet wat sympathieker is… Ze kwam over als een meisje dat een beetje buiten de boot viel qua sociaal contact op de middelbare school (wat ik herken in mezelf), maar ze gedraagt zich echt als een bitch die niet beseft hoe veel geluk ze heeft. Zo. Dat is er uit.

Ik vond How to love een beetje stijf. Gelukkig zorgde de afwisseling tussen het heden en het verleden wel een speling die je motiveren om door te lezen. Maar eigenlijk is het nogal logisch wat er gaat gebeuren. Dit vond ik jammer, want het einde was daardoor behoorlijk voorspelbaar en cliché. Dit komt helaas mede door het feit dat je al weet wat er gaat gebeuren. Er zit niet echt spanning in het boek, maar omdat je al weet wat er gaat gebeuren… tja. Vul zelf maar in!

Het boek is goed geschreven en bevat zeker wat mooie stukken en subtiele gelaagdheid. Het leest prima weg, maar verwacht geen sappig highschool drama. Ik werd door Reena’s houding emotioneel zo afgevlakt dat zelfs de schokkende gebeurtenissen niet meer opleverde dan een opgetrokken wenkbrauw. Zo jammer!

Wellicht is How to love gewoon niet mijn soort boek, en ligt het daar aan. Mijn afgunst voor Reena (en nog meer voor Sawyer) hebben eigenlijk de hele toon van het boek bepaald, waardoor ik er minder van heb kunnen genieten. Hopelijk is het wel wat voor jullie!

 

three-half-stars

Tags: , , , , ,

Divider

7 responses to “How to Love – Katie Cotugno

  1. Ik ben al een hele tijd benieuwd naar dit boek (volgens mij was dit boek zo’n voorbeeld van een steeds uitgestelde verschijningsdatum) en ondanks dat je recensie niet zo heel positief is, ben ik toch nieuwsgierig of ik het zelfde zou vinden als jij.

  2. Ik ben het helemaal met je eens, Sawyer was ook echt zo giftig als ik weet niet wat voor Reena. Heb het laatst gelezen maar ben er bijna een maand later, nog boos over.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.