Deep Blue (Waterfire Saga #1) – Jennifer Donnelly

Geplaatst op 31 augustus 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 5 Comments

Deep Blue (Waterfire Saga #1) – Jennifer DonnellyDeep blue Serie: Waterfire Saga #1
Andere boeken in deze serie: De Blauwe Diamant
| juli 2014
Aantal pagina's: 256
ISBN: 9789000338429
Uitgave: Paperback
Goodreads
two-half-stars

Diep in de oceaan leven de zeemeerminnen. Op de ochtend van haar verloving ontwaakt Serafina, een zeemeermin van de Middellandse Zee, met vreemde dromen in haar hoofd. Die voorspellen de terugkeer van een eeuwenoud kwaad.
Wanneer de pijl van een moordenaar Sera"s moeder vergiftigt, moet Sera op zoek naar het brein achter de moord om een oorlog te voorkomen. Geleid door haar schimmige dromen, zoekt Sera vijf andere zeemeerminheldinnen van de zes zeeën. Samen vormen zij een onverbrekelijke zusterband en ontdekken ze een samenzwering die het bestaan van hun wereld bedreigt.

Koop ‘Deep Blue’ hier

Oh Deep Blue.. Deep Blue. Wat doe je me aan? Ik had zulke hoge verwachtingen.. Verwachtingen die je helaas niet waar wist te maken? Waarom niet? Omdat het na mijn mening helemaal geen origineel verhaaltje was. Serafina, een zeemeerminnen prinses moet een speciaal ritueel houden om te bewijzen dat ze het verdiend om op de troon te zitten. Tijdens dat ritueel wordt haar moeder geraakt door een giftige pijl. Dan komt ze er achter dat haar dromen een soort boodschap zijn: zij en vijf anderen moeten samen hun krachten bundelen om de wereld te redden.
Dat klinkt aardig.. Een beetje als De Cirkel of als Winx Club, maar verder.. te doen.. Dacht ik zo.

Naast dat het verhaal allesbehalve origineel was, voelde het ook nog eens ontzettend onnatuurlijk aan. Alsof de zeemeerminnen ook gewone meiden hadden kunnen zijn. Overal is maar zee, water of anemoon voor geplakt, lijkt het zo. Want de meiden dragen jurken, kammen en verven hun haar en doen hun gordijnen ’s nachts dicht. What the hell. Maar goed, daar kan ik vaak nog wel voorheen prikken. Door de vreemde snelheid in het verhaal niet. Eerst gaat het heel erg langzaam.. Met een langzame intro van Serafina en haar beste vriendin en hoe ze naar het ritueel toeleven, en dan opeens zijn ze op reis en leren ze de anderen heel snel kennen. Het eind is helemaal vlug gedaan. Jammer, want ik vond nou niet dat de andere personages daardoor uit de verf kwamen. Ze bleven ontzettend oppervlakkig, alsof ze er uiteindelijk niet toe zouden doen

Ik miste gewoon een stukje verdieping. Het stuk over het verleden was interessant, maar het bleef allemaal een beetje braaf. Tja, Disneyboek? Het was allerminst een uniek verhaal, miste de actie en voelde eerlijk gezegd als een enorme intro. Ik hoop dan ook dat boek 2 een stuk dynamischer zal zijn. Want het verhaal heeft heus wel potentie.

Ook hoop ik dat het dan gedaan is met al die Latijnse termen. Ik vond ze erg storend aan het verhaal en ze hielden de boel een beetje op. Ik vond ze weinig toevoegen en had liever wat mooie vertalingen gezien, zodat het ook wat leuker zal zijn voor de jongere lezer. Ik denk namelijk dat dit boek het beter zou doen als kickass tienermeiden boek, in plaats van een Young Adult.

Al met al was Deep Blue aardig. Ik heb me vermaakt tijdens het lezen, maar ik had er meer van verwacht. Ik had gehoopt dat de zeemeerminnen iets unieks en kenmerkend zouden hebben.. Maar helaas.

two-half-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

5 responses to “Deep Blue (Waterfire Saga #1) – Jennifer Donnelly

  1. ink

    Kick ass tienermeidenboek….wat een geweldige term….. Die wil ik ook ergens gaan gebruiken.
    Wat schrijf je toch oprechte eerlijke en mooie recensies!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.