December wrap-up

Geplaatst op 29 december 2019 door Emmy in Boeken / 0 Comments

December is weer bijna voorbij en dat geeft mij weer de kans om een overzichtje te maken met wat ik heb gelezen en welke boeken extra veel indruk op me hebben gemaakt! Tijd voor de december wrap-up!

Ik las in december 12 boeken. Minder dan ik had verwacht, maar er zijn een aantal boeken waar ik behoorlijk lang over heb gedaan. Misschien dat er de laatste dagen nog wat bijkomen, maar het derde trimester kost me meer energie dan ik had verwacht.

Gelezen

Mockingjay – Suzanne Collins
End of days – Susan Ee
The Seven Deadly Sins vol. 3
The queen of nothing – Holly Black
Almost mama – Eva Reinders
Devil’s Deal – Tessa Hastjarjanto
Queen of Ruin – Tracy Banghart
Heartstopper – Alice Osman
Heartstopper 2 – Alice Osman
Odd & True – Cat Winters
Lady Smoke – Laura Sebastian
Daughter of the Siren Queen – Tricia Levenseller

Mijn favorieten

Omdat ik wat minder heb gelezen en ook wat kritischer was over de boeken dit ik las, heb ik ditmaal drie boeken uitgekozen die ik tot mijn favorieten van de maand zou rekenen.

Daughter of the Siren Queen (Daughter of the Pirate King, #2)

Alosa’s mission is finally complete. Not only has she recovered all three pieces of the map to a legendary hidden treasure, but the pirates who originally took her captive are now prisoners on her ship. Still unfairly attractive and unexpectedly loyal, first mate Riden is a constant distraction, but now he’s under her orders. And she takes great comfort in knowing that the villainous Vordan will soon be facing her father’s justice.

When Vordan exposes a secret her father has kept for years, Alosa and her crew find themselves in a deadly race with the feared Pirate King. Despite the danger, Alosa knows they will recover the treasure first . . . after all, she is the daughter of the Siren Queen.

Daughter of the Siren Queen vond ik heel vermakelijk. Ik las het boek eigenlijk bijna in een ruk uit en genoot van het avontuur. Het was niet teveel nadenken, had een heel vlotte schrijfstijl en een fijne hoofdpersoon.

The Queen of Nothing (The Folk of the Air, #3)

He will be the destruction of the crown and the ruination of the throne.

Power is much easier to acquire than it is to hold on to. Jude learned that lesson when she released her control over the wicked king, Cardan, in exchange for immeasurable power.

Now, as the exiled mortal Queen of Faerie, Jude is left reeling from Cardan’s betrayal. She bides her time, determined to reclaim everything he took from her. Opportunity arrives in the form of her deceptive twin sister, Taryn, whose mortal life is in peril.

Jude must risk venturing back into the treacherous Faerie Court, and confront her lingering feelings for Cardan, if she wishes to save her sister. But Elfhame is not as she left it. War is brewing. As Jude slips deep within enemy lines, she becomes ensnared in the conflict’s bloody politics.

And when a terrible curse is unleashed, panic spreads throughout the land, forcing her to choose between her ambition and her humanity….

From #1 New York Times bestselling author Holly Black comes the highly anticipated and jaw-dropping finale to the Folk of the Air series.

Uiteraard stond ik er ook om te springen om The Queen of Nothing te kunnen lezen. Deel 2 had immers zo’n cliffhanger! Ik vond het een heerlijke afsluiter en heb het boek met heel erg veel plezier gelezen. Zo jammer dat de trilogie nu afgelopen is!

Heartstopper: Volume One (Heartstopper, #1)

Charlie, a highly-strung, openly gay over-thinker, and Nick, a cheerful, soft-hearted rugby player, meet at a British all-boys grammar school. Friendship blooms quickly, but could there be something more…?

Charlie Spring is in Year 10 at Truham Grammar School for Boys. The past year hasn’t been too great, but at least he’s not being bullied anymore, and he’s sort of got a boyfriend, even if he’s kind of mean and only wants to meet up in secret.

Nick Nelson is in Year 11 and on the school rugby team. He’s heard a little about Charlie – the kid who was outed last year and bullied for a few months – but he’s never had the opportunity to talk to him. That is, until the start of January, in which Nick and Charlie are placed in the same form group and made to sit together.

They quickly become friends, and soon Charlie is falling hard for Nick, even though he doesn’t think he has a chance. But love works in surprising ways, and sometimes good things are waiting just around the corner…

From the author of Solitaire and Radio Silence comes a bind up of the first two chapters of Heartstopper, an ongoing webcomic.

Leesbeesten Leesclub lid Amé is super enthousiast over Heartstopper en tja, hij stond eigenlijk al lang op mijn wensenlijstje… En toen Amé zei dat je alle comics op Tapas kunt lezen, besloot ik dat lekker te doen. Ik stoomde in een keer door: Nick en Charlie zijn zó leuk.. ik ship het intens en ik ga de comics zeker volgen (en ooit toevoegen aan mijn kast).

En de rest van de dagen dan?

December is natuurlijk nog niet helemaal voorbij, dus het kan zijn dat er nog wat boeken bijkomen. Ik schrijf dit op tweede kerstdag en ik ga beginnen in De verminkte koning. Ik heb de Engelse al gelezen, maar ik duik graag opnieuw in dit boek! Ook hoop ik The Triumphant en/of Ship it nog uit te lezen en een beginnetje te maken in Zonderling, welke ik nu voor de derde keer ga lezen, dit keer voor de leesclub.

Wat was jouw favoriete boek in december?

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.