Devil’s Deal (Infernal Contracts, #1) – Tessa Hastjarjanto

Geplaatst op 22 december 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Devil’s Deal (Infernal Contracts, #1) – Tessa HastjarjantoDevil's Deal door Tessa Hastjarjanto
Serie: Infernal Contracts #1
| September 2019
Genres: Young Adult, Paranormal Romance
ISBN: 9789083006543
Uitgave: eBook
Goodreads
three-stars

When two angels break their deal with the devil, he comes for the one thing they’re trying to protect.

All 16-year-old Nora wants is to graduate high school and visit her family in Italy. But when two boys transfer to her class, everything changes.

Danny steals her friends, Ben her first kiss.

When Nora finds out the boys are not who they claim to be, she faces a difficult choice.

Will she give her love or her life?

Het was alweer een aantal maanden geleden dat ik door Tessa Hastjarjanto werd benaderd of ik interesse had om een ARC te lezen van haar boek, Devil’s Deal. Het boek zou uitkomen in december, dus het was een goede reden om het boek deze maand op te pakken. Het beloofde een paranormal romance te worden, wat een van mijn favoriete genres is.

Devil’s Deal gaat over de 16-jarige Nora. Nora heeft een aantal fijne vriendinnen, doet goed haar best op school en hoopt ooit haar familie in Italie te kunnen bezoeken. Alles verandert echter zodra er twee nieuwe jongens op school verschijnen. Er is wat met die jongens… En als Nora’s beste vriendin opeens supervreemd begint te doen omdat ze koste wat kost een van die jongens als vriendje wil, stort hun vriendschap volledig in. Wat is er allemaal aan de hand en hoe kan ze deze waanzin stoppen?

Wat ik leuk vind is dat Tessa ervoor heeft gekozen om dit boek gewoon in Nederland af te laten spelen. Nu merk je daar qua setting niet heel erg veel veel van want er worden weinig expliciete voorbeelden gegeven en vrijwel alle namen zijn vooral op het Engels gericht. Zelf vind ik het echter wel jammer dat het boek in het Engels is geschreven: ik vond de taal zo nu en dan wat geforceerd en de dialogen wat onnatuurlijk. Ik vind het gewoon zonde dat Nederlandse auteurs zich zo proberen te focussen op een andere taal, terwijl ze zich vaak beter en natuurlijker kunnen uitdrukken in hun moedertaal. Ook op de Nederlandse markt is er immers voldoende ruimte voor dit genre.

Ik ben dol op verhalen over engelen en dat is ook waarom ik dit boek wilde lezen. Dit element is leuk uitgewerkt en heeft qua achtergrond voldoende fundering. Qua vibe deed het me een beetje aan Fallen denken, waarin een meisje ook verstrikt raakt tussen een soort liefdesdriehoek, vriendschap en engelen. Gelukkig is Nora wel een stuk minder naief en staat zij als personage stevig in haar schoenen. Menig lezer zal haar meteen leuk vinden, mede omdat zij ook een boekenwurm is. Wel denk ik dat zij soms wat kwetsbaarder mocht overkomen: je krijgt relatief weinig mee van hoe ze zich echt voelt. Emoties overbrengen in tekst is lastig en helaas komt het niet altijd helemaal tot uiting.

Ik vond Devil’s Deal een aardig verhaal. De hoofdstukken zijn kort en het verhaal is vrij vlot geschreven. Qua spanning blijft het verhaal echter vrij vlak. Het leeft niet echt naar een spannende climax toe, omdat je als lezer niet echt tegen een probleem oploopt. Die blijkt er uiteindelijk wel te zijn, maar dit komt te laat op gang en had meer uitgewerkt mogen worden. Hoofdstukken eindigen soms wat abrupt om vervolgens over totaal iets anders te gaan… Liever had ik net wat meer uitwerking gezien.

Het einde intrigeerde me echter voldoende om wel verder te willen lezen. Dus wellicht dat ik het tweede deel ook op zal pakken. Tja, ik heb nu eenmaal een zwak voor engelen.

Ik vond Devil’s Deal een leuk boek om te lezen, maar qua uitwerking denk ik dat er nog wel winst te behalen viel. De personages blijven vrij vlak en de spanningsopbouw had wat steviger aanwezig mogen zijn.

Het bovennatuurlijke aspect van Devil’s deal komt pas laat aan bod, dus als je het prima vindt om vooral te lezen over tienerdrama, dan zal je dit boek leuk vinden. Voor mij waren vooral de laatste hoofdstukken helemaal mijn ding. Een debuut in de stijl van Fallen.

three-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.