De Wicker Boar

Geplaatst op 13 augustus 2011 door Emmy in Evenement, Persoonlijk, Spiritueel / 0 Comments

Op zaterdag namen we onze offers mee voor de goden, die we in de Wicker Boar zouden leggen. Ik had appels en kon niet wachten om ze te offeren. Het was immers mijn eerste keer Wickerbranding!
Meteen toen we aankwamen op zaterdag, en het dus ook nog droog was, gingen we naar het met twijgen gemaakte zwijn en hadden we de mazzel dat we meteen aan de beurt waren. Volgens Imogen zou er ’s avonds een rij staan, en daar hadden we niet zo veel zin in.

Ik legde mijn appel op een mooie plek en wat viel ons toen op? Dat er een stuk of acht voodoopoppetjes mét namen in het beest lagen. Wat een schande! De Wickerbranding is alleen voor goede wensen en als je dit mooie ritueel gebruikt om andere pijn te doen, dan verdien je alles terug! Ik voelde het meteen als een soort plicht om er iets aan te doen, want tof voelde het helemaal niet. Dus Imogen en ik trokken van alle poppetjes die we konden zien de namen eraf. Alsof de eigenaren van de poppetjes het merkte, werd ik meteen flink geprikt door een speld, dus mijn vinger begon meteen te bloeden. Dus uiteindelijk offerde ik een bloederige appel, maar ik ben blij dat ik de namen heb weggegooid. Het feit dat iemand het lef heeft.. Bah. Ik hoop dat diegene die dit leest (ja het was hetzelfde handschrift) zijn daden terugkrijgt en beseft wat voor een achterlijke stunt dit was.

Afijn, zodoende mijn frustratie. Op naar de branding! Uiteraard vergezeld door het nummer Auta Luonto van Omnia werd de fakkel in het dier geworpen en begon het te branden. Vol spanning keek ik uit naar het einde van het nummer, waar naar de verhalen de vlammen tot boven de bomen zouden komen. Maar dat gebeurde niet! Door het slechte weer was het hout heel erg nat geworden en brandde het maar moeilijk. Uiteindelijk zijn de vlammen nog wel wat hogen opgekomen toen het eindelijk helemaal in brand stond, maar dat duurde wel langer dan dat ene nummer. Helaas. Volgend jaar beter!
Mooi was het namelijk wel, en de sfeer was geweldig! Een Wickerbranding is geweldig en ik denk dat de wens ‘morgen alsjeblief mooi weer’ wel is uitgekomen.
Mogen de goden onze goede wensen vervullen en de kwaad bedoelde terugsturen naar de verzender.

foto met dank aan Imogen.

Tags: , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.