De vallei deel 2 – Het ongeluk / Krystyna Kuhn

Geplaatst op 11 oktober 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

De vallei deel 2 – Het ongeluk / Krystyna KuhnHet Ongeluk Serie: De Vallei #2
Andere boeken in deze serie: Het Spel
| augustus 2011
Aantal pagina's: 302
ISBN: 9789049924744
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Sinds Katie op Grace College zit, voelt ze zich onweerstaanbaar aangetrokken tot Mount Ghost, een 3000 meter hoge berg die ver boven alle andere bergen in de afgelegen vallei uitsteekt. Over Mount Ghost doen vele geruchten de ronde sinds een groep studenten in de jaren zeventig er op onverklaarbare wijze verdween. Katie heeft zo haar eigen redenen om de zware bergtocht te ondernemen en ze is niet de enige. Ook Julia hoopt er een oud familieraadsel te kunnen oplossen. Wanneer er onverwachts een sneeuwstorm opsteekt, mooeten de studenten alle sop alles zetten om te overleven in het onherbergzame gebied. Maar dan blijkt dat niet iedereen te vertrouwen is...

Hoewel ik een paar weken terug het eerste deel van deze reeks las en daar niet heel erg positief over was, besloot ik toch om deel 2, Het ongeluk, mee te nemen, toen ik deze zag staan in de bieb. Ik had ten oren gekregen dat dit deel veel beter en spannender zou zijn. Dit kan ik ook zeker beamen. Want het was een spannend verhaal.

In boek 1 was Julia de hoofdpersoon en in dit deel volg je Katie en haar drang om de berg Ghost te beklimmen. Tijdens het verhaal leer je haar en haar achtergrond iets beter kennen. Echter vond ik dat het allemaal behoorlijk op de oppervlakte bleef. Ik was juist liever echt in haar huid gekropen om meer over haar te weten te komen. Of dat het schrijfperspectief is of dat er echt gewoon weinig wordt vrijgegeven, weet ik niet. Wel weet ik dat ik Julia in dit deel echt een zeikwijf (pardon) vond en Chris een eikel. Katie was in deel 1 heel erg afstandelijk en hoewel ik nog steeds niet echt hoogte van haar krijg, was ze wel een fijn personage om mee op reis te gaan. Het was alsof haar handelingen en gedrag volslagen logisch was voor haar persoonlijkheid, ook al krijg je daar nog niet echt hoogte van. Vreemd niet? Alsof je haar kent, maar ook weer niet. Zo’n idee had ik.
Het was spannend, dat zeker, maar toch is er eigenlijk niet veel gebeurd in dit deel. Wat dat betreft is de schrijfster er goed in geslaagd je aandacht er bij te houden, want ik had dit boek echt zo uit en wilde toch weten hoe het verder zou gaan. Toch heb ik niet echt het idee dat de jongeren verder zijn gekomen in hun onderzoek naar het mysterie van de vallei. Ik had steeds het idee dat er meer vragen bijkwamen dan dat er antwoorden worden gegeven. Ook had ik liever nog wat meer willen weten over de school zelf.. Maar nee, we konden de berg op.
In ieder geval vond ik Het ongeluk een stuk beter dan het eerste deel en ben ik ergens wel benieuwd hoe het verder zal gaan. Het is het zeker waard om te lezen als je van spanning en mysterie houdt, maar om nou echt te zeggen dat het een topper is… Nee, dat niet. Voor mij dan. Ik heb daarvoor al veel betere boeken gelezen. Hierdoor krijgt dit boek van mij een mooie gemiddelde score van drie sterren.
three-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

4 responses to “De vallei deel 2 – Het ongeluk / Krystyna Kuhn

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.