De Vallei deel 1 – Het Spel – Krystyna Kuhn

Geplaatst op 17 september 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

De Vallei deel 1 – Het Spel –  Krystyna KuhnHet Spel Serie: De Vallei #1
Andere boeken in deze serie: Het Ongeluk
| april 2011
Aantal pagina's: 301
ISBN: 9789049924508
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Grace College ligt in een afgelegen vallei in de Canadese Rocky Mountains. Het is een eliteschool voor talentvolle jongeren. Maar er gebeuren daar vreemde dingen. Waarom is de school niet terug te vinden op Google Earth? En wat gebeurde er ruim dertig jaar geleden toen een groepje jongeren werd vermist? Julia en haar broer Robert beginnen vol goede moed aan het nieuwe schooljaar, niet wetende dat Grace College door mysteries wordt omgeven. Maar ze komen er gauw genoeg achter dat niets is wat het lijkt in de vallei. En dat ze daar niet bij toeval zijn...

Het Spel was zo’n boek waarvan ik hele hoge verwachtingen had, maar waarbij ik eigenlijk een beetje teleurgesteld het boek dichtsloeg. Ik vind het dan ook best wel moeilijk om er veel over te vertellen.

Ik had gehoord dat het echt een ontzettend spannend boek zou zijn en hoewel ik af en toe best wel zoiets had van ‘ja, best spannend’ was er nou niet bepaald een moment dat ik echt verrast werd. En dat terwijl de achterkant zo leuk overkwam…

Het boek zat zeker goed in elkaar en de spanning werd er goed opgebouwd. Zeker het eind van het boek was erg sterk, met originele wendingen en een kloppend geheel. Waarom viel het dan zo tegen? Omdat ik zo ontzettend weinig had met de personages!

Het was alsof ik het hele boek las terwijl ik in een stoel zat, waarbij heel ver van mij vandaan dat verhaal zich afspeelde. Ik kon genieten van het verhaal, maar de personages drongen niet tot me door en ik kon niet op emotioneel vlak met ze meeleven. Jammer, want daardoor vond ik het boek behoorlijk tegenvallen.
Vooral met Julia had ik echt geen klik. Hoe ze handelde begreep ik niet en ik kreeg weinig hoogte van haar persoonlijkheid.

Het gebruik van een school is weinig nieuws en ik ben dan van mening dat je een aantal hele sterke dingen neer moet zetten wil je echt origineel blijven. Voor mij bleef het allemaal iets te oppervlakkig, zelfs op punten waar er oprecht originele keuzes zijn gemaakt. Het is een beetje alsof het feestje onder water plaatsvind en ik niet kan onderdompelen omdat ik een zwemband om heb.

Helaas vond ik Het Spel niet echt mijn ding… Maar misschien spreken de volgende delen me wel veel meer aan.

three-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

2 responses to “De Vallei deel 1 – Het Spel – Krystyna Kuhn

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.