De roep van de raaf – Mercy Ngeno & Jen Minkman

Geplaatst op 13 september 2023 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

De roep van de raaf – Mercy Ngeno & Jen MinkmanDe roep van de raaf door Mercy Ngeno, Jen Minkman
Ook door deze auteur: Schaduw van de Tijd
Uitgever: Dutch Venture Publishing | Juni 2023
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 140
ISBN: 9789493265462
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-stars

De zestienjarige Chela weet hoe het hoort: in het dorp Tamboyon mogen alleen mannen magie bedrijven. Ze is dan ook verrast en bang als ze op een nacht een visioen krijgt van een mysterieuze raaf die haar vertelt dat ze haar eigen magie zal moeten gebruiken om haar volk, de Kipsigis, te redden. Chela snapt er niets van: zij bezit toch helemaal geen magische krachten?

Ze besluit naar de dorpsraad te gaan en eerlijk op te biechten wat ze heeft gezien en gehoord. De mannen geloven haar echter niet en willen haar straffen. Als Chela wordt gedwongen om haar verontschuldigingen aan te bieden voor iets waar ze niets aan kan doen, voelt ze een kracht in zich groeien die ze nog nooit eerder heeft gevoeld: de kracht van de maan…

Voor ze het weet, wordt Chela weggestuurd en moet ze door de wildernis zwerven, slechts bijgestaan door haar beste vrienden Kibelei en Chebet. Zal ze ontdekken welke magie er in haar schuilt en op die manier het onbekende gevaar dat haar volk bedreigt het hoofd kunnen bieden?

‘De roep van de raaf’ is een samenwerking tussen Keniaans auteur Mercy Ngeno en Nederlands auteur Jen Minkman, die samen een magisch young adultboek doordrenkt van Afrikaanse invloeden en mythologie hebben geschreven.

Toen De roep van de raaf binnenkwam in de So Many Pages boekenbox, was ik enigszins verrast dat het een vrij dun boek bleek te zijn. Toch sprak het boek me enorm aan, mede omdat het een samenwerking is tussen twee auteurs en omdat er een cultuur gebruikt wordt die je zelden terugziet in YA boeken.

Ik vond De roep van de raaf een tof verhaal, maar van mij had het meer mogen zijn. Meer pagina’s, maar avontuur en daarmee ook meer diepgang. De culturele achtergrond was fantastisch en de maan-magie sprak tot de verbeelding. Het had alleen meer mogen zijn, waardoor er ruimte ontstond om het verhaal beeldend wat meer body te geven.

Er zitten namelijk heel wat interessante thema’s in het boek, maar voor mij kwamen ze nog niet allemaal even uitgewerkt naar voren. Met 140 pagina’s was daar ook niet perse ruimte voor natuurlijk. Hierdoor gebeurt en heel snel heel erg veel. Zeker de tweede helft van het verhaal gaat in een sneltreinvaart.

Desalniettemin biedt de Keniaanse cultuur een uniek perspectief en was de magie echt heel tof. Dus wil je een wat dunnere YA fantasy lezen, dan is De roep van de raaf wat voor jou.

three-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.