De Piratendief (Iskari #3) – Kristen Ciccarelli

Geplaatst op 3 maart 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

De Piratendief (Iskari #3) – Kristen CiccarelliDe piratendief door Kristen Ciccarelli
Ook door deze auteur: Iskari - De laatste Namsara
Serie: Iskari #3
Andere boeken in deze serie: Iskari - De laatste Namsara
Uitgever: Blossom Books | December 2019
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 356
ISBN: 9789463491327
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

De piratendief is het derde deel in de Iskari-serie.

Aan het einde van de ene wereld ligt altijd een andere
Safire is soldaat en weet dat het haar taak is om de koning van Firgaard te dienen, en hem te helpen de vrede in het onrustige land te bewaren.

Eris is een piraat zonder scrupules en weet uit elke schijnbaar onmogelijke situatie te ontsnappen, dankzij haar bovennatuurlijke gave om tussen werelden te kunnen reizen.

Safire en Eris zijn gezworen vijanden, maar hebben opeens een gezamenlijke missie: Asha, de laatste Namsara, terugvinden. Daarvoor reizen ze van drukke havensteden naar verlaten eilanden en weer terug – terwijl ze erachter komen dat hun lot misschien toch meer verbonden is dan ze dachten.

Kristen Ciccarelli wist mij – ondanks mijn desinteresse voor draken – toch helemaal verliefd te laten worden op de Iskari trilogie. Ik werd verliefd op de personages, de setting en al die prachtige verhalen verweven met de plot. Nu is het derde en laatste deel, De piratendief, verschenen en die moest ik natuurlijk aanschaffen! Ik vond Safire namelijk al fantastisch vanaf het allereerste boek en in dit deel is het haar tijd om te schitteren.

Safire heeft de taak om als generaal de koning van Firgaard te dienen en hem te helpen de vrede te bewaken. Eris is een piraat en weet dankzij een bijzondere gave uit elke onmogelijke situatie te ontsnappen. Zij kan namelijk tussen werelden reizen! De twee zijn meteen gezworen vijanden, totdat ze samen een missie krijgen: Asha, de laatste Namsara, terugvinden. Om Asha te vinden zullen ze samen moeten reizen, wat hen langs drukke havensteden en verlaten eilanden brengt. En niet overal zijn ze even veilig… Kunnen ze elkaar vertrouwen?

Net als in de andere delen ben ik ook in De piratendief weer erg te spreken over het mythologische verhaal dat in de gewone plotlijnen verweven is. Ook dit keer heeft het weer te maken met één van de hoofdpersonages en hoewel ik al snel doorhad hoe het in elkaar zat, vond ik het wederom heerlijk om weg te dromen bij deze stukken. Het voegt wat toe en levert een extra sprookjesachtige dimensie.

Ook het hoofdverhaal sprak me aan. Eris en Safire hebben een heerlijke chemie met elkaar en ik hield van de spanningen tussen de twee. Ze droegen het verhaal en zorgden voor een prettige dynamiek die er voor zorgde dat ik door wilde blijven lezen. En eerlijk, het was ook gewoon schattig en romantisch.

Wat ik ook leuk vond is dat we wederom een nieuw stukje van de wereld ontdekte en diens wonderlijke inwoners. De kaart die voorin zat hielp enorm om een beeld te scheppen hoe ver Safire nu van huis was. Jammer is wel dat de kaart niet is vertaald. Ach, we zullen het vergeven: ik ben blij dat er überhaupt een kaart in zit!

Ook ditmaal is de kaft weer prachtig en ben ik blij dat we deze prachtige edities in Nederland hebben. We boffen maar, want ik vind de Engelse en Amerikaanse nogal stockphoto be like. Dit is uniek en draagt bij aan de unieke wereld die is geschapen.

Ik heb me erg vermaakt met dit derde deel. Het is een fijne trilogie en hoewel ik veel zag aankomen, waren er toch nog wat verrassende wendingen in het boek te vinden. Ik vond het ook leuk om Asha terug te zien, evensals de rol van de draken. Dit zorgt er toch wel voor dat het cirkeltje rond is.

De Piratendief neemt ons weer mee een prachtige wereld vol verhalen in. Spannend, magisch en met personages die je onmiddellijk in je hart sluit.

Al met al vond ik De piratendief een fijne afsluiting van de trilogie. Niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant is weer een plaatje en als je van verhalen in verhalen houdt, dan moet je deze trilogie echt proberen. De personages vond ik erg prettig en om in piratentermen te blijven: Ik shipte het meteen en ben blij dat het canon werd.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.