De Outsider (Bravelands #1) – Erin Hunter

Geplaatst op 9 juni 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

De Outsider (Bravelands #1) – Erin HunterDe outsider door Erin Hunter
Ook door deze auteur: Into the wild
Serie: Bravelands #1
Uitgever: Fantoom | Mei 2018
Genres: Jeugd, Dieren
Aantal pagina's: 341
ISBN: 9789059245075
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-stars

Jarenlang leefden de wilde dieren op de Afrikaanse vlakte volgens één regel: alleen doden om te overleven. Maar verraad steekt de kop op in de meest onverwachte omstandigheden en sommige dieren zijn bereid héél ver te gaan in hun zoektocht naar macht. Wanneer een verschrikkelijke list de vrede bedreigt, moeten drie jonge dieren – een verbannen leeuw, een rebellerende baviaan en een olifant met bovenaardse gaven – de krachten bundelen in een episch gevecht tegen het kwaad. De kwetsbare balans tussen jagers, aaseters, roofdieren en prooi rust in de poten van deze onverwachte helden. Allen hebben ze iets te winnen – en alles te verliezen.

Het is alweer een paar maanden geleden dat ik een pakket kreeg met daarin De outsider, de nieuwste reeks van Erin Hunter. Erin Hunter ken je waarschijnlijk van de Warrior Cats serie en nu is er ook een serie over wilde dieren in Afrika.

Op de Afrikaanse vlakte leven alle dieren volgens één regel: alleen doden om te overleven. Er zijn echter dieren die ver durven te gaan voor macht en zelfs die regel durven te breken. Een nieuw gevaar dreigt en drie jonge dieren – een verbannen jonge leeuw, een rebellerende baviaan en een olifant met bijzondere gaven – moeten de krachten bundelen om het kwaad af te wenden. De kwetsbare balans tussen jagers, aaseters, roofdieren en prooi was nog nooit zo wankel.

Ik vond de wereld van de Warrior Cats heel knap uitgewerkt, omdat je emotioneel betrokken raakt bij de dieren. Ze hebben iets menselijks meegekregen, wat erg goed werkt. Bij De Outsider komt dit ook terug, al voelde ik toch meer afstand. Misschien is dit omdat het echt wilde dieren zijn.

Aan het begin was het wennen: er waren verschillende vertellers en alle dieren bevonden zich ook op een andere plek. Met het ene dier had ik ook meer dan met het andere. Ik was wel erg benieuwd hoe ze uiteindelijk samen zouden komen.

Het lukt Erin Hunter dit te bewerkstelligen en dat maakt De Outsider een gemakkelijk te lezen boek in een bijzondere setting. Ik heb me goed vermaakt met het boek, wat mede kwam door de vlotte pen. Het las echt heel lekker weg en was daardoor geen straf om te lezen. Toch heb ik meer met de boeken over katten. Ik voelde me toch minder emotioneel betrokken. Daarbij vond ik ook dat er behoorlijk wat personages waren om te leren kennen.

Al die personages en dieren, het duizelde me soms een beetje en ik denk dat het af en toe beter tot z’n recht was gekomen als het verhaal zich gefocust had op één dier en diens avontuur. Nu is het wel zo dat jeugdboeken vaak meer verhaallijnen hebben, toch vond ik bepaalde lijnen minder sterk overkomen. We zullen in het tweede deel wel zien hoe het zich verdr zal ontwikkelen.

De outsider brengt de dieren op de Afrikaanse vlakte tot leven.

Al met al vond ik De outsiders best een leuk boek om te lezen. Ik voelde me alleen niet heel emotioneel betrokken bij de dieren, omdat het er zo veel waren. Verder vind ik het wel heel knap dat Erin Hunter er in slaagt om een verhaal over te brengen vanuit het oogpunt van een dier.

three-stars

Tags: , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.