De Levensscepter – M.C. Cools

Geplaatst op 21 mei 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

De Levensscepter – M.C. CoolsDe levensscepter door M.C. Cools
Uitgever: Beefcake Publishing | December 2019
Genres: Fantasy
Aantal pagina's: 248
ISBN: 9789493111158
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

De Indische Elodie heeft haar ouders nooit gekend. Op jonge leeftijd wordt ze geadopteerd en groeit ze op in een westerse wereld. Wanneer haar adoptieouders omkomen in een auto-ongeluk, vindt ze troost en steun bij haar vriend Liam, met wie ze na haar afstuderen meteen gaat samenwonen. Toch knaagt het bij Elodie. Wil zij wel een huisje-tuintje-kindje? Op een nacht komt ze via een droom in een parallelle wereld terecht, die naast de aarde ligt. Een magisch universum waar mensen, elfen en nog veel vreemdere wezens naast elkaar bestaan. Waarom kwam net Elodie hier terecht? Hoe geraakt ze weer naar haar eigen werkelijkheid? Een helse tocht begint, waarin Elodie wordt geconfronteerd met vriendschap en duisternis, maar vooral met zichzelf.

M.C. Cools (1988) is geboren in India, in een klein dorpje aan de kust. Wanneer ze 2,5 jaar is, wordt ze geadopteerd. Een blanke adoptiemoeder wacht haar op in de luchthaven van Zaventem en zo belandt ze van het ene avontuur in het andere.
M.C. Cools werkt als farmaceutisch technisch assistent in een apotheek. In haar vrije tijd leest en schrijft ze. De Levensscepter is haar debuut.

Een tijdje geleden werd mij gevraagd of ik De Levensscepter wilde lezen en recenseren. Dit fantasyboek beloofde mij mee te slepen naar een andere wereld en dan heb je al snel mijn interesse gewekt. Ik hoopte dat het boek mij kon betoveren en begon vol goede moed.

Elodie heeft haar echte ouders nooit gekend. Zij werd op jonge leeftijd namelijk geadopteerd en vertrok van India naar het Westen. Als haar adoptieouders omkomen bij een auto-ongeluk, blijft ze alleen achter. Ze vindt troost bij haar vriend Liam en direct na haar afstuderen besluiten ze te gaan samenwonen. Toch twijfelt Elodie: is dit wel wat ze echt wil? Als ze in een droom in een heel andere wereld terecht komt, beseft Elodie dat er meer is in het leven.

Het begin sprak me meteen aan: Elodie’s twijfel over de toekomst waren goed in kaart gebracht en ik vind het fantastisch dat de auteur net als Elodie in India is geboren. Dit maakte Elodie’s zoektocht naar haar ware ik, haar afkomst en haar plek in de wereld nog tastbaarder en realistisch. Dit sprak me aan. Ongetwijfeld heeft de auteur veel van zichzelf in het boek verwerkt, wat het De levensscepter een heel persoonlijke touch geeft.

Die persoonlijkheid zie je vooral in Elodie’s achtergrond. Ook voelde ik een bepaald verlangen in het boek terugkomen. Een soort zoektocht. Dat greep me aan.

Toch vond ik het qua verhaal niet het beste boek dat ik ooit las. Ja, de wereld die M. C. Cools heeft bedacht is fantasierijk en ze heeft een vlotte pen, maar toch had ik soms wat moeite met de schrijfstijl. Ik kreeg voor mijn gevoel veel voorgekauwd als lezer door de manier van schrijven en ook niet alles voelde evenveel toegevoegde waarde hebben.

Bepaalde aspecten, zoals dus Elodie’s zoektocht naar haar plek (in de verschillende werelden), vond ik erg sterk. Anderen vond ik minder overtuigend en daardoor voelde ik er niet heel erg veel bij.

De schrijfstijl leent zich prima voor lezers van een jaar of 12. Ik had dan ook graag gezien dat de hoofdpersoon ook wat jonger was, zodat de lezers zich wat gemakkelijker kunnen inleven.

De Levensscepter is een fantasierijk boek, waarin de hoofdpersoon een bijzondere wereld ontdekt en op zoek gaat naar haar aandeel daarin. Als je jezelf ook graag verliest in andere werelden, dan is dit wellicht een boek voor jou.

three-stars

Tags: , , ,

Divider

One response to “De Levensscepter – M.C. Cools

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.