De kleuren van licht (Shades of Magic #3) – V.E. Schwab

Geplaatst op 22 juli 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

De kleuren van licht (Shades of Magic #3) – V.E. SchwabDe kleuren van licht door V.E. Schwab
Ook door deze auteur: A darker shade of magic
Serie: Scherming #3
Uitgever: Boekerij | januari 2020
Aantal pagina's: 654
ISBN: 9789022584958
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

De gevoelige balans tussen de vier Londens staat op het punt te breken. De ooit zo vereerde magie werpt zijn duistere schaduw over Rood Londen en maakt de weg vrij voor een ander Londen om de macht te grijpen. Kell begint te bezwijken onder de druk van tegenstrijdige loyaliteiten en Lila moet leren haar magie te beheersen, voordat de magie háár beheerst.

Intussen verzamelt kapitein Alucard Emery zijn bemanning en bereidt hij zich voor op een race tegen de klok om het onmogelijke voor elkaar te krijgen. In de schaduwen keert een oude vijand terug om de kroon op te eisen, terwijl een gevallen held een wereld probeert te redden die voor zijn ogen uiteen lijkt te vallen.

Wie zal de macht grijpen? Wie zal roemloos ten onder gaan? Wie redt het tot het einde van deze overdonderende trilogie?

Wat ben ik blij dat de boeken van V.E. Schwab in het Nederlands zijn verschenen! Ik heb de Shades of Magic trilogie met heel veel plezier gelezen in het Engels en ik moet misschien zelfs toegeven dat het nóg fijner was om de Nederlandse editie te kunnen herlezen. Onlangs herlas ik eindelijk het derde deel, in het Nederlands verschenen onder de titel De kleuren van magie. Ik had intens veel zin om in dit heerlijk dikke boek te duiken.

De balans is doorgeslagen en het Londen waarvan men dacht dat het verdwenen was, begint macht te krijgen, waardoor er een schaduw over het koninkrijk valt. Kunnen Kell en Lila voorkomen dat het doek voorgoed zal vallen? En zal de magie niet teveel tol eisen? Kell bezwijkt bijna onder alles en Lila moet zo snel mogelijk haar magische krachten onder controle krijgen, voordat het te laat is.

V.E. Schwab weet als geen ander boeken te schrijven die mij laten lachen, laten juichen vanwege alle bad-ass actie en mij keihard te laten janken om een gebroken hart. In De kleuren van licht was dit ook weer aan het orde van de dag. Het is dan ook een boek waar ik van hou, het type fantasy waar je me voor kan wakker maken: niet te overdreven, met een bijzondere vorm van magie en bovenal personages die je hart weten te veroveren. Vanaf de allereerste pagina tot aan de allerlaatste wisten Kell, Lila en al die anderen hun klauwen in mijn hart te zetten. Ik vond hun verhaal heerlijk en dit slot brengt het allemaal tot een hoogtepunt.

Waar ik me in veel fantasy aan stoor is dat de meeste hoofdpersonages dusdanige special snowflakes zijn dat ze amper nog gebreken hebben. Tuurlijk, ook de personages in dit boek zijn speciaal en bizar krachtig: ze zijn echter wel menselijk. Ze hebben gebreken en maken fouten die hen duur komen te staan. Voor mij maakte de personages dit boek fantastisch: hun reis war heerlijk om te volgen. Ik vind het ook fantastisch hoeveel achtergrond Holland heeft. Love it.

Voor mij was De kleuren van licht een fantastisch slot. Ik vond het evenwicht tussen actie en rust goed gedaan en ook op de rustige momenten voelde in de onderliggende spanning en strijd.

Wat mij betreft is deze serie geslaagd afgesloten. V.E. Schwab heeft me diep weten te raken en het herlezen heeft alleen maar bevestigd dat dit een van mijn favoriete series ever is. Ook voor lezers die niet heel veel fantasy lezen is dit een enorme aanrader: het is namelijk erg toegankelijk.

five-stars

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.