De jongen uit het woud – Leigh Bardugo

Geplaatst op 4 december 2022 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

De jongen uit het woud – Leigh BardugoDe jongen uit het woud door Leigh Bardugo
Ook door deze auteur: Shadow and Bone
Serie: Grishaverse #0
Uitgever: Blossom Books | November 2022
Genres: Fantasy, Graphic Novel, Young Adult
Aantal pagina's: 208
ISBN: 9789463493994
Uitgave: Paperback
Source: Recensie-exemplaar
Goodreads
four-stars

De Grishaverse wordt uitgebreid met een graphic novel! In De jongen uit het woud leer je de Duisterling kennen voordat hij de Schaduwvlakte creëerde en hij de leider van Ravka's Tweede Leger werd. Dit boek is een prequel op de Grishaverse en speelt zich vóór Schim en Schaduw af. Eryk is samen met zijn moeder al zijn hele leven op de vlucht, want ze zijn de gevaarlijkste en zeldzaamste Grisha die er bestaan. Ze worden opgejaagd door degene die hun willen vernietigen, of juist in hun macht willen krijgen. Hun Grisha-gave moeten ze dus koste wat het kost verbergen. Maar dat blijkt zelfs na jaren oefening ontzettend ingewikkeld, en soms zelfs dodelijk.

Ik stond te springen toen ik hoorde dat er een graphic novel over de Duisterling zou verschijnen. Ik ben dol op graphic novels en een origin story gaat er vaak in als zoete koek. Ik sprong dan ook een extra gat in de lucht toen ik een exemplaar van De jongen uit het woud van Blossom Books ontving. Diezelfde dag nog had ik hem uit.

De jongen uit het woud is een origin story. Het vertelt dus (deels) hoe de Duisterling geworden is zoals hij nu is. Het boek gaat over Eryk (zoals hij zichzelf dan noemt) en zijn moeder en hoe zij keer op keer moeten vluchten. Ze worden namelijk opgejaagd vanwege hun unieke kracht. Als ze wat langer op één plek kunnen blijven, worden zijn krachten – en vooral het kunnen verbergen ervan – op de proef gesteld.

Ik heb me goed vermaakt met De jongen uit het woud. Het is een fijn verhaal en is sfeervol getekend. Hoewel het boek in kleur is, kiest de illustrator steeds voor een bepaald palet. Dit geeft het verhaal nog meer sfeer.

Aan het einde wilde ik eigenlijk meer. Maar aan de andere kant hoeft het soms ook gewoon niet meer te zijn. Ik zie dit echt als extraatje. Het had ook een leesboek kunnen worden – er zijn genoeg auteurs die dat zouden doen – maar dan zou het misschien wel uitmelkerij worden. En dat is zonde, want op deze manier is het eigenlijk precies voldoende.

Ben je fan van Shadow and bone en ben je vooral dol op de Duisterling? Dan wil je deze graphic novel écht niet overslaan!

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.