De IJzerprins – Julie Kagawa

Geplaatst op 13 oktober 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

De IJzerprins – Julie KagawaDe IJzerprins Serie: The Iron Fey #4
Andere boeken in deze serie: De IJzerkoning
| 17 september 2013
Aantal pagina's: 384
ISBN: 9789034755889
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Mijn naam, mijn ware naam, is Ashallayn'darkmyr Tallyn.

Ik ben de enig overgebleven zoon van Mab, koningin van het Winterhof. En wat haar betreft, ben ik dood. Mijn verhaal begint, zoals zoveel verhalen, met een meisje...

Als Winterprins zag ik liefde altijd als een zwakte. Maar toen kwam Meghan, half meisje half fae, en dat veranderde alles. Ik werd verliefd op haar en beloofde dat ik haar ridder zou zijn. Een belofte waarvan ze me - om mijn leven te redden - ontsloeg toen Nimmernimmer bijna ten onder ging aan de IJzerfae.

Nu is Meghan de IJzerkoningin, heerseres van een rijk waar Zomer- en Winterfae niet kunnen overleven. Om bij haar te kunnen zijn, zal ik sterfelijk moeten worden. Dus ben ik nu, samen met Puck, met wie ik nog steeds een flinke appel te schillen heb, en die irritante cait sith Grimalkin, die me ook al het bloed onder de nagels vandaan haalt, onderweg naar het Eind van de Wereld.

Daar zal ik de proeven moeten afleggen om mijn ziel te verdienen. Maar de prijs is hoog, en de keuzes die ik moet maken zijn onmogelijk.

Zal ik Meghan ooit nog terugzien?

Bestel dit boek op bol.com

Zucht…. Wat een sprookje. Wat een sprookje. Dat is De IJzerprins.

Wat is de wereld van Nimmernimmer toch bijzonder en wat was het gaaf om vanuit Ash zijn perspectief te lezen (ook al ben ik team Puck). Ik heb veel meer respect voor de winterprins gekregen op deze manier. En sommige stukken waren gewoon zo mooi beschreven.
Ja, ik zag het aankomen. Maar nee, het maakt me niet uit. Ik vond het prachtig.

Het was fijn om Meghan dit keer niet in de hoofdrol te hebben maar meer focus te hebben op onze twee hotties. Hun verleden kwam goed naar boven en heel veel vragen uit de vorige boeken werden daarbij een beetje opgelost.
Iedereen had zijn of haar eigen rol in het verhaal en dat deed het verhaal ten goede. Geen onzinstukken, alles was nodig om het pad van Ash juist te begrijpen.

En de boze wolf.. Yay, hij is terug! Na het lezen van de overtocht: winter, wilde ik dat hij terug zou komen en Yay, daar was ie. Ik vind hem echt tof. En tja, die laatste pagina vond ik daardoor extra mooi.

Toch voelde het tegen het einde een beetje sloompjes. Ik had het idee dat het verhaal daar wat minder vaart had en toch voelde het ook weer alsof sommige dingetjes nog niet klaar waren. Want hoe gaat het nou verder!? Ik trek mijn haren uit. Serieus.

Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik verder nog moet zeggen eigenlijk.. Behalve dan dat ik zo genoten heb van dit boek en eigenlijk van deze serie. En de cover past zo sfeervol bij het verhaal! Deze serie was echt top en ik kan echt niet wachten om meer boeken van Julie Kagawa te lezen.

De IJzerprins is een bijzonder verhaal. Een sprookje dat tot leven komt.

four-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

2 responses to “De IJzerprins – Julie Kagawa

  1. Ja wat een heerlijke serie is dit hé, ik vond hem ook geweldig, en ik denk dat je dan ook wel zult genieten van de spin-off van The Iron Fey: The Lost Prince – Call of the Forgotten, ook een aanrader. Die gaat over de broer van Megan, Ethan. Het 2e deel komt eind deze maand uit en ik kan niet wachten om die te gaan lezen.
    En haar serie The Immortal Rules is ook zo ontzettend goed. Wel een stuk duisterder dan de wereld van de Fey, ook een totaal andere wereld, maar net zo intrigerend.

    • Ik ben heel erg benieuwd naar haar volgende boeken… Ik hoop dan ook dat ze ook worden uitgegeven hier, want aan de beschrijvingen te lezen zijn het weer toppers.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.